Početna Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

UVJETI KORIŠTENJA
OSNOVNI PODACI O PRODAVATELJU
Naziv: INDIGO SVIJET društvo s ograničenom odgovornošću za trgovinu i usluge
Skraćen naziv: INDIGO SVIJET d.o.o.
Sjedište: Lepavinski put 7, 10090 Zagreb
Upisano u registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod poslovnim brojem Tt-07/12404-4
Poslovna banka i broj žiro-računa: Raiffeisenbank Austria d.d., Zagreb, Petrinjska 59, IBAN: HR7124840081104421768
OIB: 98179708078
MBS: 080630025
Članovi društva: Daniel Postružin
Osobe ovlaštene za zastupanje: Daniel Postružin
Adresa elektroničke pošte: [email protected]


Potrošač, u svojstvu kupca, sklapa ugovor o kupoprodaji sa INDIGO SVIJET društvo s ograničenom odgovornošću za trgovinu i usluge, Lepavinski put 7, 10090 Zagreb (dalje u tekstu: INDIGO SVIJET d.o.o.) u svojstvu prodavatelja.

Pravne osobe kao kupci podliježu primjeni Zakona o obveznim odnosima i Zakona o elektroničkoj trgovini, te se na njih ne primjenjuje Zakon o zaštiti potrošača. Ovi Uvjeti korištenja primjenjuju se na pravne osobe u dijelu koji se odnosi na glavna obilježja proizvoda, postupak sklapanja ugovora, cijena proizvoda, način plaćanja i otprema proizvoda, opis načina isporuke proizvoda, troškovi dostave i opće informacije. Prodavatelj može prema svome izboru pravnoj osobi omogućiti u svakom konkretnom slučaju prava koja ima kupac koji je potrošač.

Korisnik je osoba koja koristi web stranicu www.indigo-svijet.hr, isto kao i svaki kupac i posjetitelj web stranice www.indigo-svijet.hr.

Sklapanje ugovora o kupoprodaji putem web stranice www.indigo-svijet.hr regulirano je u skladu sa zakonskim odredbama uzimajući u obzir naročito načela i odredbe direktiva i uredaba Europske unije. Sklapanje ugovora putem web stranice www.indigo-svijet.hr predstavlja sklapanje ugovora na daljinu.

Ovi Uvjeti korištenja predstavljaju i predugovornu obavijest kada ugovor o kupoprodaji sklapa potrošač, odnosno svaka fizička osoba koja sklapa pravni posao ili djeluje na tržištu izvan svoje trgovačke, poslovne, obrtničke ili profesionalne djelatnosti, te ukoliko se ugovor sklapa između trgovca i potrošača u okviru organiziranog sustava prodaje ili pružanja usluge bez istodobne fizičke prisutnosti trgovca i potrošača na jednome mjestu pri čemu se do trenutka sklapanja ugovora te za sklapanje ugovora isključivo koristi jedno ili više sredstava daljinske komunikacije.

Sredstva daljinske komunikacije jesu sva sredstva koja se bez istodobne fizičke prisutnosti trgovca i potrošača mogu koristiti za sklapanje ugovora na daljinu, kao što je internet i elektronička pošta.

Prodavatelj može raskinuti ugovor o kupoprodaji, ako kupac ne uplati kupoprodajnu cijenu, te nije dužan izvršiti isporuku proizvoda do trenutka primitka kupoprodajne cijene, osim u slučaju kada je kupac odabrao način plaćanja pouzećem. Ukoliko kupac iz nekog razloga ne preuzme pošiljku te se ista vrati prodavatelju, prodavatelj neće ponoviti druge dostave.

Prodavatelj ističe da se djelatnost internet trgovine na web stranici www.indigo-svijet.hr za jedan dio asortimana obavlja na način da se naručeni proizvodi bez skladištenja izravno od dobavljača/proizvođača dostavljaju kupcima.

Sadržaj web stranice www.indigo-svijet.hr je dostupan na hrvatskom jeziku.

Službeni jezik za sklapanje ugovora o kupoprodaji je hrvatski jezik.

Ako je bilo koji dio ovih Uvjeta korištenja suprotan (ili postane suprotan) prisilnim propisima primjenjuju se odredbe tih prisilnih propisa.

Ulažemo u razvoj procesa davanja recenzija. Naše recenzije podliježu procesu provjere identiteta korisnika, te ulažemo napore da objavljene recenzije potječu od potrošača koji su proizvod doista koristili ili kupili. Ne prakticiramo niti potičemo podnošenje lažnih potrošačkih recenzija ili preporuka, ili naručivanje od druge pravne ili fizičke osobe da ih podnese, ili pogrešno predstavljanje potrošačkih recenzija ili društvenih preporuka radi promocije proizvoda. Na recenzije ostavljene putem Google i Facebook računa, nemamo utjecaj te ne možemo utjecati na njihove tehničke postavke u pogledu verifikacije identiteta korisnika koji daju recenzije.

 

GLAVNA OBILJEŽJA PROIZVODA

Kupac se upoznaje s glavnim obilježjima proizvoda na web stranici www.indigo-svijet.hr.

INDIGO SVIJET d.o.o. zadržava pravo izmjene informacija, uključujući cijene proizvoda i akcijske ponude na stranicama bez prethodne najave.

Uz sliku proizvoda nalazi se opis glavnih obilježja proizvoda i njegova cijena s PDV-om.

Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i/ili plaćanja.

Dostupnost odabranog proizvoda podložna je promjeni. INDIGO SVIJET d.o.o. zadržava pravo, u slučaju nedostupnosti odabranog proizvoda, ponuditi kupcu drugi proizvod iste vrijednosti. U slučaju da kupac ne želi ponuđeni zamjenski proizvod INDIGO SVIJET d.o.o. će mu vratiti plaćeni iznos.

INDIGO SVIJET d.o.o. se maksimalno trudi održavati cijene na web stranici točnima. U slučaju očite pogreške u cijeni proizvoda INDIGO SVIJET d.o.o. zadržava pravo bez odgađanja o tome obavijestiti kupca, otkazati narudžbu i vratiti mu uplaćeni iznos novca. Kupac ima pravo, u navedenoj situaciji, potvrditi narudžbu po ispravnoj cijeni.


POSTUPAK SKLAPANJA UGOVORA

Kupovina se obavlja na web stranicama INDIGO SVIJET d.o.o., www.indigo-svijet.hr ispunjavanjem za to predviđenog obrasca. Svrha Ugovora je kupnja odabranog proizvoda ili usluge putem web shopa uz plaćanje odgovarajuće naknade (cijene) toga proizvoda te njoj pridružene cijene usluge dostave istog proizvoda. Prilikom ispunjavanja obrasca kupac je dužan upisati sve podatke koji se od njega traže. Kupovinu je moguće ostvariti uz potvrdu kupca da je prethodno pročitao i razumio Uvjete korištenja te da je na iste pristao i da je upoznat da je to narudžba s obvezom plaćanja. Kupovina je moguća 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. INDIGO SVIJET d.o.o. ne odgovara za troškove korištenja računalne opreme i telekomunikacijskih usluga potrebnih za pristup usluzi. Kupac će elektronskom poštom biti obaviješten o potvrdi narudžbe (primitku elektroničke poruke koja sadrži izjavu kupca da prihvaća ponudu) i slanju paketa.

U slučaju da INDIGO SVIJET d.o.o. iz bilo kojeg razloga nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda, s kupcem će, telefonom ili e-porukom, u kontakt stupiti djelatnik INDIGO SVIJET d.o.o. u svrhu dogovora o isporuci zamjenskog proizvoda ili eventualnog otkazivanja naručenog proizvoda, odnosno raskida ugovora.

INDIGO SVIJET d.o.o. može u svakom trenutku ukloniti bilo koji proizvod s web stranice kao i izmijeniti ili ukloniti opis istog. INDIGO SVIJET d.o.o. ne odgovara za takvo uklanjanje ili izmjenu. U slučaju izvanrednih okolnosti, INDIGO SVIJET d.o.o. zadržava pravo, i nakon prihvaćene narudžbe istu otkazati i kupcu izvršiti povrat plaćenog novca.

Kupovinu proizvoda u ime i za račun maloljetnika ili osobe lišene poslovne sposobnosti (potpuno ili djelomično), mogu zatražiti samo njihovi zakonski zastupnici.

Kupovina se obavlja naručivanjem dostupnih proizvoda koje kupac bira na temelju fotografije i osnovnog opisa. Fotografije su ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati dostupnim proizvodima. Kupovina se obavlja u nekoliko jednostavnih koraka u udobnosti doma kupca, s bilo kojeg mjesta u svijetu.

Radi jednostavnosti buduće kupnje, kupcima je omogućeno kreiranje korisničkog računa gdje sustav sprema osobne podatke (adresu) kupca i unutar kojeg je moguće pratiti arhivu prijašnjih kupnji.

Narudžbu možete izvršiti i putem e-maila: [email protected] na način da pošaljete svoje osobne podatke i naziv željenog proizvoda i povratno ćemo vam javiti podatke za plaćanje. No ukoliko želite platiti karticom, narudžbu je potrebno izvršiti isključivo putem web shopa, odnosno stranice www.indigo-svijet.hr.

CIJENA PROIZVODA, NAČIN PLAĆANJA I OTPREMA PROIZVODA

Kupac se obvezuje naručene proizvode platiti jednim od sljedećih načina plaćanja:

Kartično plaćanje putem elektroničke trgovine RAIFFEISENBANK AUSTRIA d.d., obavlja se pod najvišim standardima sigurnosti. Sigurnost internetske trgovine (pod nazivom: e-ToMiTreba!!) jamči RAIFFEISENBANK AUSTRIA d.d. zahvaljujući primjeni tzv. 3D sigurnosnih standarda propisanih od strane Visa Internationala (Verified by Visa) i MasterCard® Worldwide (MasterCard® Secure Code). 3D Secure svjetski je sigurnosni standard koji omogućava autentifikaciju korisnika kartice. RBA e-ToMiTreba!! rješenje koristi Secure Socket Layer (SSL) protokol, kriptiranjem s 2048 bitnim ključem. Na ovaj način odgovorilo se najvećem izazovu trgovanja putem Interneta te se smanjila vjerojatnost zlouporabe kreditnih kartica.

Moguće je i sigurno plaćanje putem online servisa PayPal.

Kupci s teritorija Republike Hrvatske imaju, uz mogućnost plaćanja kreditnim i debitnim karticama, dodatne mogućnosti plaćanja:


Naručeni proizvodi dostavljaju se do kolnog ulaza. Prilaz ulazu mora biti slobodan, u suprotnom dostava se vrši do najbliže točke na kojoj je istovar moguć.

Proizvod će biti dostavljen kupcu na teritoriju Republike Hrvatske u roku od 1-3 radnih dana (subota, nedjelja i neradni dani isključeni) od sklapanja ugovora o kupoprodaji, osim ako je drugačije navedeno u opisu proizvoda. Moguća je dulje vrijeme dostava proizvoda na otoke.

Proizvod predajemo isporučitelju u pravilu idući radni dan koji slijedi nakon sklapanja ugovora o kupoprodaji.

Proizvod će biti dostavljen kupcu na teritoriju EU u roku od 5-10 radnih dana (subota, nedjelja i neradni dani isključeni) od sklapanja ugovora o kupoprodaji, osim ako je drugačije navedeno u opisu proizvoda.

Ugovorena kupoprodajna cijena uključuje sve poreze i davanja te je izražena u eurima. Napominjemo da je sredstvo plaćanja u Republici Hrvatskoj euro, te kupac plaća trošak konverzije valuta.

OPIS NAČINA ISPORUKE PROIZVODA

Narudžbu INDIGO SVIJET d.o.o. dostavlja u rokovima navedenima pod „Cijena proizvoda, način plaćanja i otprema proizvoda“. Dostava proizvoda vrši se putem sljedećih društava:

Kupcima, nakon što izvrše plaćanje (virmanom / općom uplatnicom / e-bankarstvo, Paypal ili karticom) omogućujemo i osobno preuzimanje paketa na lokaciji našeg logističkog partnera MM SERVIS d.o.o., na adresi Ul. Zlatka Šulentića 9, 10090 Zagreb (kvart Malešnica), u radno vrijeme ponedjeljak-petak 8-18 h.


OPIS NAČINA ISPORUKE DIGITALNIH PROIZVODA

Linkove za preuzimanje kupljenih digitalnih sadržaja (mp3, e-knjiga...) poslat ćemo na vaš e-mail nakon što izvršite plaćanje, odnosno nakon što primimo potvrdu o uplati. Prilikom plaćanja karticama, linkove ćete primiti trenutno.

Nakon izvršene kupnje i preuzimanja digitalnih sadržaja (E-knjige/pdf i glazba u MP3 formatu ) zabranjeno je dijeljenje (umnožavanje, distribuiranje i javno priopćavanje djela) i remiksiranje (prerađivanje djela).

Imajte na umu da se na digitalni sadržaj (npr. preuzimanje mp3-ce ili e-knjige) primjenjuju posebna pravila. Ako ste već počeli preuzimati ili slušati odnosno gledati sadržaj i ako smo mi, kao trgovac, ispunili svoje obveze, više nemate pravo odustati od kupnje. Označavanjem kućice "Slažem se s uvjetima kupovine" u trećem koraku web shopa jasno dajete na znanje da ste svjesni da gubite pravo odustajanja nakon što počne preuzimanje ili prikazivanje sadržaja.


TROŠKOVI DOSTAVE NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava iznosi 4,65 € | 35,00 kn za sve lokacije u Hrvatskoj, uključujući i otoke. Dostava je besplatna za narudžbe čija vrijednost premašuje 53,09 € | 400,00 kn.

TROŠKOVI DOSTAVE ZA PODRUČJE EUROPSKE UNIJE

INDIGO SVIJET d.o.o. dostavu vrši isključivo u zemlje koje su u sastavu Europske Unije.

Cijena inozemne poštarine određuje se prema težini paketa:

Točan iznos dostave automatski se generira prema ukupnoj težini svih naručenih proizvoda te je korisniku u web shopu vidljiv u trećem koraku "Odabir plaćanja i potvrda".

Kupci su dužni pošiljku preuzeti i pregledati pred dostavljačem, a sve kako bi se izbjegle naknadne reklamacije zbog mogućnosti oštećenja pošiljke prilikom dostave.

Ukoliko INDIGO SVIJET d.o.o. nije u mogućnosti isporučiti naručeni proizvod, o tome će obavijestiti kupca. Kupac može odustati od narudžbe ili pričekati dok proizvod bude ponovno dostupan. Kupcu se može ponuditi zamjenski proizvod sličnih karakteristika i cijene, a ukoliko kupac odbije ovakvu ponudu, INDIGO SVIJET d.o.o. se obvezuje izvršiti povrat sredstava unutar 3 (tri) dana od postizanja dogovora.  Povrat novca bit će isplaćen na isti način na koji je kupac izvršio uplatu.

Ukoliko INDIGO SVIJET d.o.o. nije u mogućnosti isporučiti proizvod u ugovorenom roku obavještava kupca koji mu je dužan ostaviti naknadni razumni rok za ispunjenje ugovora o kupoprodaji.

CMS - SUSTAV OGLAŠAVANJA

Stranice www.indigo-svijet.hr omogućuju korisnikovo samostalno proslijeđivanje informacija, oglasa, bannera te ostalih materijala i sadržaja iz područja wellnesa, duhovnosti, zdravlja i razvoja kvalitete svijesti, na samim web stranicama i mailing listi.

Oglašavanje putem CMS sustava namijenjena je prethodno registriranim pravnim osobama i/ili davateljima usluga koji se bave djelatnošću unapređenja kvalitete življenja, duhovnošću, alternativom, wellnessom itd.. ( npr. održavanje radionica, seminara, predavanja, uslužne djelatnosti, proizvodnja, prodaja, distribucija itd.).

Temeljem Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti naručitelj oglasa (tj. registrirani korisnik koji želi koristiti usluge oglašavanja) je dužan navesti podatke o svojem identitetu: tvrtku i sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe ili ime i prezime naručitelja, OIB i njegovo prebivalište, odnosno boravište. CMS sustav je podešen na način da korisnikovo postavljanje oglasa i materijala nije moguće bez prethodnog unosa OIB-a.

Registracija i prikaz djelatnosti na stranici Korisnici (do 500 znakova teksta) je neograničena i potpuno besplatna. Pozicija prikaza na stranici Korisnici određuje se prema daljnjem korištenju usluga, gdje prednost imaju oni korisnici koji investiraju više bodova. Prikaz teksta većeg od 500 znakova omogućuje se aktivacijom usluge prikazivanja teksta unutar korisničkog profila. Vidljivost (javni prikaz) korisničkog profila, koji uključuje osobne podatke, korisnici određuju samostalno na korisničkoj stranici "Uredi profil", na linku: http://indigo-svijet.hr/korisnik/edit/

Za trajno brisanje vašeg korisničkog računa (profila) molimo kontaktirajte nas na e-mail: [email protected] jer isto nije moguće izvršiti s korisničke strane.

Sustav oglašavanja je osmišljen u prepaid obliku, gdje se nakon kupnje željenog paketa bodova na korisničkom računu aktivira pripadajući iznos bodova koji se zatim mogu koristiti za oglašavanje, na način da se određeni iznos bodova oduzima nakon aktivacije željene usluge oglašavanja. Ne postoji nikakvo vremensko ograničenje do kada bi se bodovi trebali potrošiti. 

Kupnja bodova i pregled broja bodova potrebnih za aktivaciju pojedine usluge oglašavanja dostupno je na stranici www.indigo-svijet.hr.

Kod plaćanja Visa ili MasterCard® karticom bodovi se automatski aktiviraju u vašem korisničkom računu, tako da možete odmah pristupiti postavljanju obavijesti, članaka i bannera.

Kod plaćanja virmanom (opća uplatnica, internet bankarstvo) bodovi će biti aktivirani po izvršenoj uplati. Napomena: potvrda uplate nama je vidljiva slijedeći radni dan - izvodi banaka knjiže se radnim danom ujutro za uplate od prethodnog dana.

Sustav oglašavanja omogućuje:

Obavijesti se putem newslettera šalju ponedjeljkom i četvrtkom u ranojutarnjim satima. Korisnici se iz tog razloga obvezuju pravovremeno unijeti i aktivirati obavijest.

Javni prikaz bannera zahtijeva prethodnu autorizaciju administratora - molimo obavijestite nas putem maila nakon što izvršite unos (upload) bannera.


POSTUPAK UNOSA OBAVIJESTI / ČLANKA / BANNERA


1) FORMULARI ZA UNOS:

Unos obavijesti: http://indigo-svijet.hr/korisnik/cpanel_form/?content=notification
Unos članka: http://indigo-svijet.hr/korisnik/cpanel_form/?content=article
Unos bannera: http://indigo-svijet.hr/korisnik/cpanel_form/?content=banner
Nakon klika na dugme "Spremi" otvara se stranica za aktivaciju.

2) AKTIVACIJA

Na korisničkoj stranici, desno pod "Dodaj novu uslugu", klikni na strelicu kako bi se otvorile opcije padajućeg izbornika.
Klikni na željenu opciju prikaza oglasa.
Klikni na zeleno dugme "Aktiviraj uslugu prikaza".

3) POTVRDA

Prikazat će se nova stranica; klikni na tamnoplavo dugme "Potvrdi aktivaciju".


OPĆE INFORMACIJE

Korisnici odnosno kupci su dužni prije početka korištenja web stranice www.indigo-svijet.hr (dalje: web stranice) vlasnika INDIGO SVIJET d.o.o. upoznati se s Uvjetima korištenja web stranice. Ukoliko imaju dodatnih pitanja ili nejasnoća vezanih uz Uvjete korištenja, mogu se obratiti na adresu e-pošte [email protected].

Pristupanjem web stranici ili korištenjem bilo kojeg dijela njezinog sadržaja korisnik prihvaća Uvjete korištenja web stranice www.indigo-svijet.hr, kao i sva ostala pravila i uvjete korištenja predmetne web stranice te usluga koje se putem nje pružaju. Korisnici su suglasni da neće koristiti web stranicu na način da štete autorima ili trećim osobama, te prihvaćaju sve rizike korištenja web stranice i usluga. Ukoliko se korisnik ne slaže s navedenim, dužan je prestati koristiti web stranicu i usluge koje se putem nje pružaju.

Sadržaj web stranice zaštićen je autorskim pravima. Mijenjanje, posuđivanje, prodavanje ili distribuiranje sadržaja moguće je samo uz prethodnu pisanu dozvolu. INDIGO SVIJET d.o.o. omogućuje korištenje web stranice na najbolji mogući način. To uključuje: nadgledanje rada servera, širenje kapaciteta prema broju korisnika, podršku korisnicima te otklanjanje eventualnih grešaka i problema u radu sustava. INDIGO SVIJET d.o.o. ne preuzima odgovornost za eventualne probleme u radu stranica i usluga. INDIGO SVIJET d.o.o. ne može jamčiti da korištenje web stranice neće biti prekinuto ili bez pogrešaka. Korisnik je suglasan s time da pristup web stranici ponekad može biti u prekidu ili privremeno nedostupan.

Korisnici koriste web stranicu na vlastitu odgovornost. INDIGO SVIJET d.o.o. ni na koji način nije odgovoran za štetu koju korisnik može pretrpjeti korištenjem web stranice www.indigo-svijet.hr. Autori i druge fizičke ili pravne osobe uključene u stvaranje, proizvodnju i distribuciju www.indigo-svijet.hr web stranice nisu odgovorni ni za kakvu štetu nastalu kao posljedica korištenja ili nemogućnosti korištenja iste.

INDIGO SVIJET d.o.o. zadržava pravo da onemogući pristup web stranici www.indigo-svijet.hr korisnicima u slučaju procjene da se ista koristi na neprikladan način. INDIGO SVIJET d.o.o. zadržava pravo odbiti pristup web stranici www.indigo-svijet.hr bilo kome, na osnovu vlastitih procjena. Korisnik se obvezuje da će web stranicu koristiti na način da ne ugrožava resurse i usluge u cijelosti. Neprimjereno korištenje web stranice www.indigo-svijet.hr zabranjeno je i rezultira ukidanjem pristupa istoj.

INDIGO SVIJET d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili dopuniti Uvjete korištenja. Promjene stupaju na snagu danom objave na web stranici www.indigo-svijet.hr. Nastavak pristupanja web stranici ili korištenja bilo kojeg dijela njezinog sadržaja smatrat će se pristankom na izmijenjene ili dopunjene Uvjete korištenja. INDIGO SVIJET d.o.o. savjetuje periodično provjeravanje Uvjete korištenja radi upoznavanja s eventualnim promjenama.

INDIGO SVIJET d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave izmijeniti, dopuniti ili ukinuti bilo koji dio svog poslovanja, što uključuje i web stranicu, odnosno bilo koji njezin dio, servise, podstranice ili usluge koje se putem njih pružaju. Predmetno pravo uključuje, ali se ne ograničava na, promjenu vremena dostupnosti sadržaja, dostupnosti novih podataka, načina prijenosa, kao i prava na pristup ili korištenje web stranicom.

Dužnost je i obaveza korisnika koristiti web stranicu u skladu s pozitivnim propisima te općim moralnim i etičkim načelima. INDIGO SVIJET d.o.o. ima pravo u svakom trenutku vršiti kontrolu sadržaja web stranice kako bi osigurao poštivanje Uvjeta korištenja i pozitivnih propisa. Izmjene Uvjeta korištenja važeće su odmah po objavi na web stranicama www.indigo-svijet.hr.

Informacije navedene na web stranicama www.indigo-svijet.hr ne služe za postavljanje dijagnoze, određivanje terapija ili liječenje te ne predstavljaju medicinske ili liječničke savjete. INDIGO SVIJET d.o.o. nije odgovoran za nerazumijevanje, krivo shvaćanje ili moguću zlouporabu predstavljenih informacija te nije odgovoran za bilo kakvu moguću štetu, gubitak, ozljedu ili povredu zdravlja direktno ili indirektno uzrokovanu informacijama koje su ovdje objavljene. Prije eventualne primjene bilo koje navedene informacije obavezno konzultirajte svog liječnika ili ljekarnika.

Proizvodi iz web shopa www.indigo-svijet.hr nisu namijenjeni za iscjeljivanje i kao takvi nisu zamjena za liječnički tretman ili medicinski preparat. Navedene osobine proizvoda su izvedene sa web stranica proizvođača i iz osobnih iskustava korisnika/kupaca te, koliko nam je poznato, nije provedeno nijedno službeno znanstveno istraživanje o njihovim učincima. Za sva medicinska stanja (i prije upotrebe bilo kojeg proizvoda) obavezno konzultirajte svog liječnika ili ljekarnika. ​Ukoliko to činite bez savjetovanja sa svojim liječnikom ili ljekarnikom, činite to na svoju vlastitu odgovornost!

Čuvajmo okolinu!
INDIGO SVIJET d.o.o. je ekološki osviještena tvrtka. Robu koju dobavlja/uvozi često ne sadrži 'originalnu' i suvišnu ambalažu, te se na isti način proslijeđuje i krajnjem kupcu. Prilikom dodatnog zaštićivanja pošiljke koristi već korištene kartone i koverte s mjehurićima. Informacije o proizvodima koje se nalaze na web stranicama ne moraju nužno biti uključene u pakiranje, a sve u svrhu da se izbjegne bespotrebno printanje i uništavanje šuma.

Korištenje CMS-a - obveze korisnika i odricanje od odgovornosti

Zabranjen je unos tekstova, oglasa i svih materijala iz tematski nesrodnih područja, odnosno neistinitih sadržaja i informacija koje na bilo koji način mogu ugroziti zdravlje pojedinca tj. krše Kazneni Zakon o nadriliječništvu.

​Strogo je zabranjeno oglašavanje dodataka prehrani protivno postojećim zakonima i propisima EU i RH.

Strogo je zabranjeno unašanje pornografskog sadržaja, sadržaja koji na bilo koji način potiču mržnju, vjersku ili rasnu diskriminaciju, sadržaja koji narušuju ljudsko dostojanstvo ili krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone i propise.

Zabranjeno je unositi sadržaje i materijale zaštićene autorskim pravom, osim u slučaju posjedovanja potrebnih zakonskih prava za prikazivanje.

INDIGO SVIJET d.o.o. nije odgovoran za pritužbu protiv korisnika zasnovanu na povredi intelektualnog vlasništva, autorskih prava i žigova, odnosno zaštićenih verbalnih znakova registriranih ili priznatih od Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo. U slučaju bilo kakvih zahtjeva trećih osoba s osnova naknade štete prema INDIGO SVIJETU d.o.o., a po bilo kojem osnovu vezanom uz dostavljeni/objavljeni sadržaj, korisnik preuzima odgovornost kao i obvezu poduzeti sve radnje kako bi obranio i zaštitio INDIGO SVIJET d.o.o. od svih takvih zahtjeva. Korisnik se obvezuje nadoknaditi INDIGO SVIJETU d.o.o. svaku štetu koje je nastala temeljem zahtjeva trećih osoba, po bilo kojem osnovu vezanom uz dostavljeni/objavljeni materijal (tekstovi i slike).

U slučajevima gdje korisnici materijale za oglase šalju INDIGO SVIJETU d.o.o. na obradu i daljnje proslijeđivanje, zabranjeno je dostavljati materijale (tekstovi i slike) zaštićene autorskim pravom, osim u slučaju posjedovanja potrebnih zakonskih prava za prikazivanje. Za sve zaprimljene materijale INDIGO SVIJET d.o.o. podrazumijeva korisnikovo posjedovanje potrebnih zakonskih i autorskih prava, te se izuzima od bilo koje odgovornosti u slučaju povrede istih.

Korisnici bilo kada, i bez najave, mogu prekinuti korištenje svog korisničkog računa, i u skladu s time imaju pravo zatražiti prekid korištenja svih podataka o korisniku. Ako Korisnici zatraže ukidanje korisničkog računa prije isteka zakupljene usluge na portalu, INDIGO SVIJET d.o.o. nema obvezu vraćanja plaćene, a neiskorištene vrijednosti usluge.

INDIGO SVIJET d.o.o. zadržava pravo editiranja i brisanja oglasa i članaka (tekst i slike) unesenih od strane Korisnika, npr. u slučajevima kada oglas ili članak namijenjen za prikaz na mailing listi ima predugačak uvodni tekst, kada dimenzija unesene fotografije nije odgovarajuća ili u slučaju sumnje na kršenje autorskih prava treće strane.

Korisnici su suglasni i prihvaćaju da INDIGO SVIJET d.o.o. može uvoditi nove usluge, postojeće mijenjati ili ukinuti, te izvršiti promjenu cijene svih naknada bez prethodnog obavještenja.

Poveznice
www.indigo-svijet.hr  internet stranica može sadržavati poveznice na druge web stranice. Indigo svijet d.o.o.  nema nikakvu kontrolu nad tim stranicama ili resursima. Usuglašavate se da Indigo svijet d.o.o. nije odgovoran za sadržaje i raspoloživost takvih vanjskih stranica i resursa. 

 

Sastavni dio ovih Uvjeta korištenja su i Opći uvjeti zaštite osobnih podataka.

REKLAMACIJE
U slučaju reklamacije pošaljite nam informacije s brojem narudžbe ili brojem računa, opisom reklamacije i slikama oštećenog proizvoda na e-mail [email protected]. Ukoliko na slici nije vidljivo oštećenje, a proizvod je neispravan, molimo pošaljite nam kratak video (npr. proizvod ima čudan zvuk prilikom korištenja ili ga nije moguće upaliti).


MATERIJALNI NEDOSTACI

INDIGO SVIJET d.o.o. (dalje: prodavatelj) odgovara za materijalne nedostatke proizvoda do trenutka prijelaza rizika na kupca (trenutak predaje stvari u posjed kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane kupca, a koja nije prijevoznik), bez obzira je li mu materijalni nedostatak bio poznat. Također, isti odgovara i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga. Predmnijeva se da je svaki nedostatak koji se pojavio u roku od jedne godine od prijelaza rizika na kupca postojao i u vrijeme prijelaza rizika, osim ako prodavatelj ne dokaže suprotno ili suprotno proizlazi iz naravi stvari ili naravi nedostatka.

Nedostatak postoji:

Potrošač je obvezan obavijestiti prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka u roku od dva mjeseca od dana kad je otkrio nedostatak, a najkasnije u roku od dvije godine od prijelaza rizika na potrošača.

Kad se nakon primitka stvari od strane kupca pokaže da stvar ima neki nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari, kupac je dužan, pod prijetnjom gubitka prava, o tom nedostatku obavijestiti prodavatelja u roku od dva mjeseca računajući od dana kad je nedostatak otkrio.

Prodavatelj ne odgovara za nedostatke koji se pokažu pošto proteknu dvije godine od predaje stvari. Prava kupca koji je pravodobno obavijestio prodavatelja o postojanju nedostatka gase se nakon isteka dvije godine, računajući od dana odašiljanja obavijesti prodavatelju, osim ako je prodavateljevom prijevarom kupac bio spriječen da ih ostvaruje.

Ako se utvrdi postojanje materijalnog nedostatka prodavatelj može imati jednu od sljedećih obveza, sve u skladu sa odredbama Zakona o obveznim odnosima:

Kupac može raskinuti ugovor samo ako je prethodno dao Prodavatelju naknadni primjereni rok za ispunjenje ugovora.

Kupac može raskinuti ugovor i bez ostavljanja naknadnog roka ako mu je Prodavatelj nakon obavijesti o nedostacima priopćio da neće ispuniti ugovor ili ako iz okolnosti konkretnog slučaja očito proizlazi da Prodavatelj neće moći ispuniti ugovor ni u naknadnom roku, kao i u slučaju kad Kupac zbog zakašnjenja Prodavatelja ne može ostvariti svrhu radi koje je sklopio ugovor.

Ako Prodavatelj u naknadnom roku ne ispuni ugovor, on se raskida po samom zakonu, ali ga Kupac može održati ako bez odgađanja izjavi Prodavatelju da ugovor održava na snazi.

Prodavatelj je ovlašten odbiti uklanjanje nedostatka ako su popravak i zamjena nemogući ili bi mu time bili prouzročeni nerazmjerni troškovi uzimajući u obzir sve okolnosti, a osobito vrijednost stvari bez nedostatka, značaj nedostatka i pitanje može li se popravak odnosno zamjena obaviti bez znatnih neugodnosti za kupca.

Ako je nedostatak neznatan, kupac nema pravo na raskid ugovora, ali mu pripadaju druga prava iz odgovornosti za materijalne nedostatke uključujući i pravo na uklanjanje nedostatka.

Prava temeljem materijalnog nedostatka na stvari regulirana su Zakonom o obveznim odnosima.

Uz navedena prava, za određene proizvode, kupac ima sva prava temeljem jamstva. Uz opis proizvoda za koje postoje jamstvo, bit će navedena napomena da postoji jamstvo.

Kada je kupac pravna osoba na njega se odnose pravila o materijalnom nedostatku propisana Zakonom o obveznim odnosima, posebno u dijelu u kojem je materijalni nedostatak za pravne osobe uređen drugačije od ovdje navedenoga u Uvjetima korištenja, tada se primjenjuje Zakon o obveznim odnosima.


PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Potrošač može ugovor jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

Rok od 14 dana započinje teći od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, proizvod predan u posjed.

Ukoliko potrošač jednom narudžbom naruči više komada proizvoda koji trebaju biti isporučeni odvojeno, odnosno ako je riječ o robi koja se dostavlja u više komada ili više pošiljki, rok od 14 dana započinje teći od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka proizvoda.

Ako je ugovorena redovita isporuka robe kroz određeni period, rok od 14 dana započinje teći dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, predan u posjed prvi komad ili prva pošiljka proizvoda.

Ukoliko potrošač ne bude obaviješten o pravu na raskid ugovora, pravo potrošača na jednostrani raskid ugovora prestaje po isteku 12 mjeseci od isteka roka od 14 dana.

Ako je prodavatelj dostavio potrošaču obavijest o pravu na raskid ugovora u roku od 12 mjeseci pravo na jednostrani raskid ugovora prestaje po isteku roka od 14 dana od kada je potrošač primio tu obavijest.

Da bi potrošač mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ugovora, isti mora prodavatelja obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka od 14 dana i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom na adresu INDIGO SVIJET d.o.o., Lepavinski put 7, 10090 Zagreb ili elektroničkom poštom na [email protected], u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili adresu elektroničke pošte, a potrošač može, po vlastitom izboru, koristiti i niže priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora. Potvrdu primitka izjave o jednostranom raskidu ugovora prodavatelj će dostaviti potrošaču bez odgađanja, elektroničkom poštom. U slučaju raskida ugovora, svaka je strana dužna vratiti drugoj strani ono što je primila na temelju ugovora. Osim kada je prodavatelj ponudio da robu koju potrošač vraća sam preuzme, prodavatelj mora izvršiti povrat plaćenog tek nakon što mu roba bude vraćena, odnosno, nakon što mu potrošač dostavi dokaz da je robu poslao natrag prodavatelju, ako bi o tome prodavatelj bio obaviješten prije primitka robe. Prodavatelj nije u obvezi izvršiti povrat dodatnih troškova koji su rezultat potrošačeva izričitog izbora vrste prijevoza koji je različit od najjeftinije vrste standardnog prijevoza koji je ponudio prodavatelj. Prodavatelj mora izvršiti povrat plaćenoga služeći se istim sredstvima plaćanja kojim se koristio potrošač prilikom plaćanja, osim ako potrošač izričito ne pristane na neko drugo sredstvo plaćanja, te uz pretpostavku da potrošač ne bude obvezan platiti nikakve dodatne troškove za takav povrat.

Osim ako je prodavatelj ponudio da robu koju potrošač vraća sam preuzme, potrošač mora izvršiti povrat robe bez odgađanja a najkasnije u roku od 14 dana od kada je obavijestio prodavatelja o svojoj odluci da raskine ugovor. Smatra se da je potrošač izvršio svoju obvezu povrata robe na vrijeme ako prije isteka roka pošalje robu ili je preda prodavatelju, odnosno osobi koju je prodavatelj ovlastio da primi robu.

Sve izravne troškove povrata proizvoda potrošač je dužan snositi sam.

Potrošač je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti proizvoda.

Kako bi potrošač utvrdio prirodu, obilježja i funkcionalnosti robe isti može postupati sa robom i pregledati robu isključivo na način na koji je to uobičajeno primjerice pri kupnji robe u poslovnicama. Robu koju kupac namjerava vratiti u roku od 14 dana isti ne smije montirati, koristiti, rastavljati niti smije poduzimati bilo koje radnje koje se ne smiju poduzimati u fizičkoj poslovnici, kao i one kojima bi umanjio vrijednost robe.

U periodu u kojem potrošač ostvaruje pravo povrata robu mora čuvati s dužnom pažnjom odnosno mora se ponašati kao osobito pažljiv i savjestan čovjek. U slučaju umanjenja vrijednosti proizvoda koje je rezultat rukovanja proizvodom prodavatelj će se naplatiti iz iznosa primljene kupoprodajne cijene u omjeru umanjenja vrijednosti robe prema vlastitoj procijeni uzimajući u obzir objektivne kriterije svakog pojedinog slučaja.

Kako bi se potrošaču olakšalo sastavljanje pisanog raskida ugovora niže se nalazi informativni obrazac za jednostrani raskid ugovora koji isti može ispuniti i poslati na adresu INDIGO SVIJET d.o.o., Lepavinski put 7, 10090 Zagreb ili elektroničkom poštom na [email protected].

Pravo na raskid ugovora o kupoprodaji nije dopušten u sljedećim slučajevima:

Kada je kupac pravna osoba na njega se ne primjenjuje odjeljak ovih Uvjeta korištenja pod nazivom „Pravo na jednostrani raskid ugovora“. Kod pravnih osoba se primjenjuje Zakon o obveznim odnosima i Zakon o elektroničkoj trgovini.

Obavijest o jednostranom raskidu ugovora

Za INDIGO SVIJET d.o.o., Lepavinski put 7, 10090 Zagreb, [email protected]

Ja, _________________________________________________ (ime i prezime potrošača) iz

___________________________________________________ (adresa potrošača: mjesto, ulica, broj) ovime izjavljujem da jednostrano raskidam Ugovor o kupnji sljedeće robe/usluge:

____________________________________________________________ (upišite naziv artikla)

prema broju ra

una ili broju narudžbe ____________________ (upišite broj dokumenta) primljene

dana _____________________. (upišite datum)

U _____________________ (grad/mjesto), dana _____________________. (datum).

__________________________ Potpis potrošača (samo ako se ovaj obrazac ispunjava na papiru)


Preuzmi obrazac obavijesti o jednostranom raskidanju ugovora:
http://indigo-svijet.hr/upload/2018/05/raskid-indigojpg_5af5613d34d70.jpg


OBAVIJEST O NAČINU PISANOG PRIGOVORA POTROŠAČA

Sve prigovore sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača, potrošač može poslati putem pošte na adresu INDIGO SVIJET d.o.o., Lepavinski put 7, 10090 Zagreb ili elektroničkom poštom na [email protected] ili osobno u poslovnim prostorijama prodavatelja na adresi INDIGO SVIJET d.o.o., Lepavinski put 7, 10090 Zagreb.

Kako bi potrošaču INDIGO SVIJET d.o.o. odgovorio na pisani prigovor koji nije upućen elektroničkom poštom, mole se potrošači da navedu točne podatke o svome imenu i prezimenu te adresi na koju će im biti dostavljen odgovor. Odgovor na prigovor potrošača INDIGO SVIJET d.o.o. zakonski mora dati u pisanom obliku najkasnije u roku 15 dana od dana primitka prigovora.

U slučaju eventualnog spora INDIGO SVIJET d.o.o. i potrošač će spor riješiti mirnim putem, a ukoliko nije moguće nadležan je stvarno i mjesno nadležan sud uz primjenu hrvatskog prava. Rješavanje sporova je moguće pred Sudom časti HGK ili drugim centrima za mirenje.

Potrošačke sporove moguće je rješavati putem ODR platforme Europske komisije https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show

Ukoliko potrošač prihvaća Uvjete korištenja, isti prihvaća i sve druge uvjete navedene na web stranici www.indigo-svijet.hr te sve ostale odredbe navedene na toj web stranici. Ukoliko se potrošač ne slaže s bilo kojim dijelom predugovorne obavijesti ili Uvjeta korištenja moli se isti da ne koristi web stranicu www.indigo-svijet.hr i ne sklapa ugovor o kupoprodaji.

INDIGO SVIJET d.o.o. zadržava pravo izmjene ovih Uvjeta korištenja i pravila bez prethodne najave. Uvjeti korištenja su sukladni zakonima Republike Hrvatske i pravnoj stečevine Europske Unije.

Ukoliko je kupac pravna osoba na njega se ne odnose pravila o zaštiti potrošača propisana ovim Uvjetima korištenja i Zakonom o zaštiti potrošača.

Pravila o pisanom prigovoru potrošača ne odnose se na pravne osobe, a na koje se primjenjuje Zakon o obveznim odnosima i Zakon o elektroničkoj trgovini.


KOLAČIĆI

Zadržat ćemo i procijeniti informacije o Vašem nedavnom posjetu našoj web stranici i kako ste koristili različite dijelove naše web stranice radi analitičkih ciljeva, odnosno kako bismo razumjeli na koji način korisnici koriste naše web stranice.

Kako bi održavali vašu web stranicu i osigurali da njezine funkcionalnost budu na očekivanoj razini, INDIGO SVIJET d.o.o. koristi tehnologiju poznatu kao "kolačići". Kolačići su male datoteke koje šaljemo na vaše računalo i možemo im kasnije pristupiti. Oni mogu biti privremeni ili trajni. Zahvaljujući kolačićima možete bez poteškoća pretraživati naše stranice te prikazivati rezultate koji su relevantni za vas. Kolačići nam pokazuju ono što zanima vas i druge posjetitelje naše web stranice, što nam pomaže da ju poboljšamo.

Detaljnije informacije o kolačićima i podešavanje postavki preglednika možete pronaći na sljedećem linku: http://indigo-svijet.hr/pravila-o-koristenju-kolacica/

OPĆI UVJETI ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA

OPĆE ODREDBE

Opći uvjeti zaštite osobnih podataka odnose se na osobne podatke korisnika fizičke osobe kao ispitanika koji se nalaze na web stranici i koji su korištenjem web stranice www.indigo-svijet.hr obrađeni od strane voditelja obrade INDIGO SVIJET d.o.o., Lepavinski put 7, 10090 Zagreb ili elektroničkom poštom na [email protected]. INDIGO SVIJET d.o.o. osobne podatke prikuplja, primjerice, radi sklapanja i ispunjenja ugovora o kupoprodaji, evidencije ostvarenih narudžbi kupaca, jedinstvene identifikacija korisnika, analize poslovanja, marketinga, dostave proizvoda, izrade dokumentacije vezane za kupoprodaju, tehničke podrške te autorizacije plaćanja putem kreditnih i debitnih kartica.

INDIGO SVIJET d.o.o. kao pružatelj usluga web stranice www.indigo-svijet.hr zauzima se za zaštitu privatnosti i osobnih podataka. Mole se korisnici da pročitaju Uvjete korištenja kako bi lakše razumjeli koje podatke INDIGO SVIJET d.o.o. prikuplja te kako i u koje svrhe ih koristi.

Mole se korisnici da pažljivo pročitaju Opće uvjete zaštite osobnih podataka. Davanjem osobnih podataka putem web stranice www.indigo-svijet.hr i pristankom na Uvjete korištenja putem web stranice www.indigo-svijet.hr korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže s Općim uvjetima zaštite osobnih podataka, te pristaje na prikupljanje, obradu i korištenje svojih osobnih podataka u skladu s Općim uvjetima poslovanja.

Ukoliko se korisnik ne slaže s Uvjetima korištenja i Općim uvjetima zaštite osobnih podataka, dužan je napustiti i ne koristiti web stranicu www.indigo-svijet.hr.

Na sva pitanja koja nisu posebno uređena Općim uvjetima zaštite osobnih podataka primjenjuju se Uvjeti korištenja web stranice www.indigo-svijet.hr.


PROMJENE OPĆIH UVJETA ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA

INDIGO SVIJET d.o.o. može izmijeniti ili dopuniti Opće uvjete zaštite osobnih podataka u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta na web stranici www.indigo-svijet.hr. Izmjene i dopune Općih uvjeta zaštite osobnih podataka stupaju na snagu odmah po objavi na web stranici www.indigo-svijet.hr.

Korisnik kao ispitanik odgovoran je i obvezan prije svakog davanja osobnih podataka pregledati i proučiti važeće Opće uvjete zaštite osobnih podataka koji su dostupni na web stranici www.indigo-svijet.hr.


OSOBNI PODACI KOJI SE OBRAĐUJU I KORIŠTENJE OSOBNIH PODATAKA

Ovi Opći uvjeti zaštite osobnih podataka objašnjavaju kako INDIGO SVIJET d.o.o. obrađuje vaše osobne podatke. INDIGO SVIJET d.o.o. je usmjeren na zaštitu vaših osobnih podataka i njihovu obradu u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka i Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka. Pročitajte ova pravila pažljivo kako biste razumjeli zašto i kako prikupljamo vaše osobne podatke i kako će se oni koristiti.

INDIGO SVIJET d.o.o. je voditelj obrade Vaših osobnih podataka i možete nas kontaktirati putem e-maila: [email protected] ili putem pošte na adresu Lepavinski put 7, 10090 Zagreb.


Svrhe u koje obrađujemo osobne podatke

Vaše osobne podatke obrađujemo jer nam zakonski propisi nalažu određena postupanja, ili jer je obrada nužna za izvršavanje ugovora, ili kako bi se poduzele radnje prije sklapanja ugovora ili temeljem naših legitimnih interesa, osim kada su od tih interesa jači interesi ili temeljna prava i slobode pojedinaca koji zahtijevaju zaštitu osobnih podataka. Ukoliko osobne podatke ne možemo obrađivati temeljem navedenih pravnih osnova zatražit ćemo vašu privolu. Ako se obrada temelji na vašoj privoli imate pravo u bilo kojem trenutku povući privolu. O povlačenju privole potrebno je obavijestiti voditelja obrade na e-mail: [email protected] ili putem pošte na adresu Lepavinski put 7, 10090 Zagreb. Takvo povlačenje neće utjecati na zakonitost obrade na temelju privole prije njezina povlačenja.

Vaše osobne podatke obrađujemo kada je to potrebno za sklapanje i ispunjenje prava i obveza koje proizlaze iz ugovora o kupoprodaji, u marketinške svrhe, u svrhe unaprjeđenja našeg poslovanja i Vašeg korisničkog iskustva (npr. kada kupite ili naručite proizvode i/ili usluge od nas, kada se prijavite na naš newsletter, kada ispunite obrazac za registraciju itd.).

Osobne podatke uglavnom prikupljamo izravno od vas, kada naručite određene proizvode ili usluge ili ispunite određeni obrazac na INDIGO SVIJET d.o.o. web stranici.

INDIGO SVIJET d.o.o. prikuplja i bilježi podatke o IP-adresi (Internet ProtocolAddress) korisnika ili o lokaciji računala za potrebe sistemskog administriranja, rješavanja kvarova, potvrde preuzimanja sadržaja ili unapređivanja tehničkih aspekata internetskog servisa. INDIGO SVIJET d.o.o. će automatizirano bilježiti podatke o navikama korištenja stranica od strane korisnika, među ostalim i zapisničku datoteku o posjećenosti određenih stranica i/ili sadržaja. Takve podatke INDIGO SVIJET d.o.o. će koristiti isključivo u svrhu unapređivanja svoje usluge.


Kategorije osobnih podataka

Kod sklapanja ugovora o kupoprodaji potrebni su nam podaci kao što su ime, prezime, adresa, radi ispunjenja naše obveze isporuke proizvoda i usluga. Ponekad Vas tražimo i dodatne osobne podatke kao što su: adresa za dostavu, financijske informacije uključujući informacije o kreditnim, debitnim karticama ili druge informacije o plaćanju koje pružite pri ispunjavanju obrazaca na INDIGO SVIJET d.o.o. web stranicama, prilikom plaćanja na INDIGO SVIJET d.o.o. web stranici ili kada komunicirate s nama putem telefona ili e-pošte, vašu povijest kupnje INDIGO SVIJET d.o.o. proizvoda i usluga te dodatne informacije koje odlučite dobrovoljno podijeliti s nama.


Vaša prava

Vaša prava su slijedeća:

Pravo na pristup: imate pravo dobiti od nas potvrdu o tome obrađuju li se vaši osobni podaci, te ako se takvi osobni podaci obrađuju, pristup osobnim podacima. Informacije o pristupu uključuju - između ostalog - svrhe obrade, kategorije osobnih podataka o kojima je riječ, primatelje ili kategorije primatelja kojima su osobni podaci bili ili će biti otkriveni. Međutim, to nije bezuvjetno pravo i interesi drugih pojedinaca mogu ograničiti vaše pravo pristupa.

Imate pravo dobiti kopiju osobnih podataka koji se obrađuju. Za daljnje kopije koje ste zatražili, možemo naplatiti razumnu naknadu na temelju administrativnih troškova.

Pravo na ispravak: Imate pravo ishoditi od nas ispravljanje vaših netočnih osobnih podataka. Uzimajući u obzir svrhe obrade imate pravo dopuniti nepotpune osobne podatke, među ostalim i davanjem dodatne izjave.

Pravo na brisanje ("pravo na zaborav"): Pod određenim uvjetima, imate pravo ishoditi od nas brisanje vaših osobnih podataka i mi smo obvezni izbrisati takve osobne podatke.

Pravo na ograničenje obrade: Pod određenim uvjetima, imate pravo ishoditi od nas ograničenje obrade vaših osobnih podataka. U tom će slučaju odgovarajući podaci biti označeni i mogu biti obrađeni samo u određene svrhe.

Pravo na prigovor: Pod određenim uvjetima, imate pravo na prigovor u bilo kojem trenutku na obradu vaših osobnih podataka, iz razloga koji se odnose na vašu konkretnu situaciju ili kada se osobni podaci obrađuju u cilju izravnog marketinga te možete tražiti od nas da više ne obrađujemo vaše osobne podatke.

Pravo na prenosivost podataka: Pod određenim uvjetima, imate pravo zaprimiti osobne podatke koji se odnose na vas, koje ste nam pružili u strukturiranom, uobičajeno upotrebljivom i strojno čitljivom formatu i imate pravo prenijeti te podatke drugom voditelju obrade, bez našeg ometanja.

Ako želite saznati više ili želite koristiti jedan ili više od gore navedenih prava, slobodno kontaktirajte INDIGO SVIJET d.o.o. putem e-maila: [email protected] ili putem pošte na adresu Lepavinski put 7, 10090 Zagreb. Ako smatrate da se Vaša prava krše, možete se obratiti Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Čuvanje osobnih podataka

Osobne podatke koje prikupimo o vama čuvamo u sigurnom okruženju. Vaši osobni podaci su zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjena ili uništenja od strane bilo koje organizacije ili pojedinca.

Prikupljeni podaci za gore navedene svrhe bit će pohranjeni samo onoliko dugo koliko je to potrebno za gore navedene svrhe. Vaši se osobni podaci neće čuvati u obliku koji omogućuje da budete identificirani duže nego što INDIGO SVIJET d.o.o. razumno smatra da je neophodno za ostvarenje svrhe za koju su prikupljeni ili obrađeni. INDIGO SVIJET d.o.o. će određene osobne podatke čuvati u vremenskom periodu koji propisuje zakon odnosno propis koji obvezuje INDIGO SVIJET d.o.o. na čuvanje podataka. Ako je pokrenut sudski, upravni ili izvansudski postupak, osobni se podaci mogu pohraniti do kraja takvog postupka, uključujući i moguće razdoblje za izjavljivanje pravnih lijekova.

Ako ste nam dali privolu, Vaše osobne podatke obrađivat ćemo do povlačenja privole. Ako izjavite osnovani prigovor na obradu osobnih podataka temeljem legitimnog interesa Vaše osobne podatke nećemo obrađivati u budućnosti.

Primatelji osobnih podataka

Pristup Vašim osobnim podacima ima samo dio određeni broj naših zaposlenika, proizvođač/proizvođači kupljenog proizvoda, tehnička i dostavna služba, payment (Corvus payment, Paypal) i dr., a kako bi se mogao sklopiti ugovor o kupoprodaji.

Uz navedeno, vaše osobne informacije možemo dati našim pouzdanim partnerima koji održavaju naš IT sustav ili pružaju usluge u ime INDIGO SVIJET d.o.o. (npr. vanjsko računovodstvo). Ti davatelji usluga su pak dužni, prema relevantnim ugovorima, koristiti podatke koji su im povjereni samo u skladu s našim smjernicama i isključivo u svrhu koju smo strogo odredili. Također obvezujemo ih da adekvatno zaštitite vaše podatke i da ih smatraju poslovnom tajnom.

U nekim slučajevima, naši partneri koji pružaju usluge u ime ili za INDIGO SVIJET d.o.o. mogu vaše podatke obraditi izvan Europske unije. Međutim, ugovori koje sklapamo s takvim subjektima obvezuju ih da vašim podacima postupaju sa posebnim sigurnosnim mjerama u skladu s propisima koji su na snazi u Europskoj uniji.

Pružanje informacija Google Inc.
Google prikuplja informacije putem naše upotrebe usluge Google Analytics na našoj web stranici. Google koristi ove informacije, uključujući IP adrese i podatke iz kolačića, u više svrha, kao što je poboljšanje usluge Google Analytics. Informacije se dijele s Googleom na anonimnoj osnovi. Da biste saznali više o tome koje informacije Google prikuplja, kako upotrebljava te informacije i kako kontrolirati informacije poslane Googleu, pogledajte stranicu partnera Googleovih pravila o privatnosti. Možete se isključiti iz usluge Google Analytics tako da instalirate sljedeći dodatak pregledniku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Facebook pixel
Web stranica koristi Facebookov Pixel praćenja konverzija. Na ovaj način možemo pratiti klikove za facebook oglase i učinkovitost oglasa za potrebe statistika i istraživanja tržišta. Prikupljene podatke Facebook pohranjuje i procesira (više o politici upotrebe podatka možete pronaći na ovom linku: https://www.facebook.com/about/privacy/). Facebook Pixel praćenje konverzija omogućuje Facebooku i njegovim partnerima da Vama prikazuju oglase na i izvan Facebooka. U tu svrhu, na Vašem računalu se pohranjuje kolaćić. (Ukoliko želite otkazati Vašu suglasnost, to možete napraviti na ovom linku: https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences/).

Sigurnost vaših osobnih podataka

Predani smo poduzimanju odgovarajućih tehničkih i organizacijskih mjera za zaštitu vaših osobnih podataka od neovlaštenog ili nezakonitog postupanja s njima i od njihovog slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja. Prilikom davanja vaših osobnih podataka putem naše web stranice, ove se informacije šalju putem interneta sigurno pomoću visokokvalitetnih šifriranja i spremaju na naše sigurne servere koji se nalaze u EU.