Početna Savjeti i preporuke klijentima

Savjeti i preporuke klijentima

Konzultirajte se u vezi s odabirom usluge
 

U Indigo svijetu trenutačno nudimo usluge horara i tarota, tj. standardno otvaranje zvano Pitaj tarot i otvaranje jedne karte Poruka tarota, koja možete odmah uplatiti i rezervirati. No ako niste sigurni koja usluga bi Vam bila korisnija ili imate neka pitanja u vezi s tumačenjima javite se putem e-maila indigosvijet.astro.tarot@gmail.com i malo opišite svoju situaciju, želje i očekivanja od tumačenja da vidimo što bi Vam najbolje odgovaralo.

Moja preporuka je da se uvijek prije uplaćivanja bilo kome posavjetujete s tim astrologom/tumačem tarota, pogotovo kad na raspolaganju imate mnogo usluga jer se može dogoditi da Vam više odgovara nešto drugo od onog što biste odabrali. Primjerice, u ljubavnim pitanjima ponekad nam je korisnija sinastrija kako bismo generalno bolje razumjeli neki odnos, drugu osobu i sebe u tom odnosu, dok ponekad jednostavno želimo znati „ima li tu kruha“ ili ne. Isto tako, ponekad smo preplavljeni vanjskim događajima i svojim osjećajima pa ne znamo što bismo točno pitali i tad nam pomaže malo sabrati misli i staviti ih na papir, tj. napisati e-mail i porazgovarati prije odluke. :)

Tipkamo se na indigosvijet.astro.tarot@gmail.com!
 

Otvorena komunikacija s tumačem omogućava precizniji prijevod simbola te kvalitetnije tumačenje.
 

Po pravilima astrološke/tarot etike klijentima ne dajemo savjete i ne objašnjavamo utjecaje koje vidimo u kartama a koje nije spominjao jer to predstavlja zadiranje u tuđu intimu, također i jer nema smisla davati odgovore na pitanja koja nisu postavljena i druga strana ih možda nije spremna čuti. Prije nego što pomislite da odmah vidimo svaku glupost ili zločestu misao koji biste željeli zadržati za sebe, radi se jednostavno o tome da u pravilu „ne prčkamo“ po onom što niste tražili.

No ljudima je ponekad neugodno iskreno opisati neke situacije u životu koje su im bitne i zanimaju ih, budući da su delikatne, i tako ne dobiju odgovor na pitanje jer ga nisu zapravo ni postavili.

S druge strane, kontekst života (iskren opis situacije) važan je pri tumačenju i horarnih i tarot karata jer, kao i u prevođenju teksta, simbol možemo precizno istumačiti tek s obzirom na kontekst. Ako klijentica kaže da je slobodna i nema repova iz prošlosti što se tiče ljubavnog života, astrolog će na temelju pozitivnih astroloških utjecaja za ljubavna dešavanja lako prognozirati novu vezu, da bi se kasnije ispostavilo da je skrivala slobodnu (nedefiniranu) aferu sa bivšim momkom kojem će se u vrijeme „povoljnog astro utjecaja za ljubav“ privremeno vratiti, a zatim razočarano pitati astrologa - pa kako ništa od onog „novog“? Nije dala točan kontekst te je i prognoza bila neprecizna.

U pravilu, astrolozi i tumači tarota tijekom godina se susretnu s raznim životnim pričama i prirodno žele pomoći i razumjeti umjesto osuđivati ili se iščuđavati glupostima, stoga Vam ne mora biti neugodno iskreno opisati svoju situaciju – ovo nam pomaže da simbole u kartama preciznije prevedemo na Vaš život.

Sve što napišete komunicirajući sa mnom u vezi s tumačenjima ostaje samo između nas dvoje, kao i ono što niste spominjali a slučajno vidim u kartama te naravno, Vaši osobni podaci.  

 

Sami po sebi, astrologija i tarot ne mogu promijeniti Vaš život, taj dio ovisi o Vama!
 

Najčešće se obraćamo astrologiji i tarotu kad imamo neki problem ili nedoumicu te nam njihova perspektiva pomaže proširujući nam percepciju i pokazujući što je sve „u igri“ a nije vidljivo svakodnevnim očima; razjašnjava prošle događaje i ukazuje na buduće potencijale, tj. najvjerojatniji ishod situacije; savjetuje, upozorava i skreće pozornost na svari koje smo zanemarili.

No samo tumačenje ne mijenja stanje stvari, ono ga opisuje - jedino mi možemo mijenjati sebe i svoj život, napraviti ili ne napraviti neku akciju s obzirom na informacije koje smo dobili tumačenjem. Razmatrajući, uzimajući u obzir te nove informacije s pomoću tumačenja simbola možemo dobiti uputu ili savjet, no posao/odluka /akcija uvijek je na nama.

Spremnost na istinu omogućava pozitivnu promjenu.
 

Astrologija i tarot ne bi trebali služiti za razbibrigu i povlađivanje egu klijenta, stoga ćete ponekad čuti i neke stvari koje vam se ne sviđaju, ili o svom karakteru i greškama (s obzirom da nitko nije savršen) ili o budućim događajima (s obzirom da je budućnost odraz nas samih, pa tako i rijetko kad savršena).

Tumačenja astrologije i tarota u principu su korisnija onima koji žele upoznati sebe kako bi se mogli mijenjati na bolje, tj. onima koji imaju zdravu dozu samokritičnosti i ne oslanjaju se prvenstveno na mističnu ili nepromjenjivu sudbinu već na sebe kao aktivni faktor - što ponekad podrazumijeva i neke ne ugodne opise kako bismo znali odakle krenuti.

U konačnici, da smo posve zadovoljni sobom i svojim životom, ne bi nam ni trebale perspektive astrologije i tarota, stoga ih trebamo biti spremni prihvatiti, sa zrnom soli naravno ;) 

 

Pozitivan stav je jednako važan!
 

S druge strane, pozitivan stav važan je i kod tumačenja natalne karte, prognoza, horara i tarota, a s godinama sam sve uvjerenija u ovo. Tumačenje, pogotovo ono koje se tiče budućnosti, nije zapečaćena presuda niti uklesano u kamen i ne smije nas obeshrabriti ili pak ulijeniti.

Kakve god zanimljive i kompleksne ideje i teorije smislili, u principu nemamo pojma kako sve ovo zapravo funkcionira, a pod „sve“ mislim i na tarot i astrologiju, i na život sam po sebi. Loša prognoza ne smije biti opravdanje za pasivnost, rezignaciju ili očaj, kao što nam dobra ne smije biti opravdanje za lijenost i opuštanje. Budućnost nije sto posto fiksna, a s obzirom da ne znamo koliko točno posto jest fiksna, ne potičem „mirenje sa sudbinom.“ 

U konačnici, ona je odraz nas samih, naših akcija, stavova i misli, stvarima koje ovise o nama i možemo ih mijenjati, što je i svrha zar ne? Sjetim se klijentice kojoj je pobjegao pas i postavila je horarno pitanje hoće li ga pronaći. No prije obraćanja horaru već je učinila sve što je mogla da ga pronađe, obavijestila susjede, radio postaje, polijepila plakate  sl., stoga horarova pozitivna prognoza nije „pala s neba“ već je bila odraz nje i njezinih akcija. Isto tako, sjetim se i onih koji su promjenom ponašanja i navika izbjegli teže manifestacije nepovoljnih astroloških razdoblja.

Isto vrijedi i za naše osobine, navike, tj. „karme“ i vjerujte nitko nema savršenu natalnu kartu, kao ni savršenu psihologiju. Svi negdje imamo Saturna i Plutona tj. strahove i kompulzije, i svima nam Neptun negdje magli percepciju ili nam Mars radi probleme. Natalna karta (opis naših sklonosti) je statična, no onaj dinamični faktor, promjene i mogućnosti za napredak, slobodne volje smo mi, i o nama ovisi kako ćemo odigrati karte koje smo dobili. Također, natalna karta opisuje naš zemaljski ego, ne našu pravu prirodu, onu božansku iskru koja više ili manje uspješno sija kroz igrice planeta, aspekata i kuća.

Time, što god natalna, horarna ili tarot karte pokazale, ovdje su da nam pomognu pomoći sami sebi koristeći informacije koje smo dobili.

I zadnje - tranziti (najpoznatija tehnika prognoziranja) znače prolaznost, poput tranzita u prometu, prolazne utjecaje koji će proći stoga će za neke akcije povoljno vrijeme doći malo kasnije, a neke će se želje ispuniti uz malo strpljenja ili truda :)
 

 

O meni


Iza astro tarot sekcije Indigo Svijeta stoji Zagrepčanka Sanja Marić. Za duhovnost i „alternativu“ zanimam se od djetinjstva i natalne energije Blizanaca i Strijelca odvele su me u smjeru proučavanja raznih mističnih tema, a od divinacijskih metoda najprije tarota. Tako sam krajem srednje škole završila tečaj tarota kod gđe. Vesne Burcse koja mi je osim bogatog znanja o tarotu dala i mnoge korisne savjete u vezi rada sa klijentima.

No nakon „otkrića“ astrologije prije dvanaestak godina, tarot je neko vrijeme pao u drugi plan. Glavni temelj astrološkog znanja i vještina stekla sam u Centru za astrološku edukaciju odličnog predavača i astrologa g. Igora Ognjenovića, gdje sam završila mnoge zanimljive tečajeve.
S obzirom na svog škorpionsko saturnskog Merkura intenzivno proučavam astrološke knjige, natalne karte ljudi koji me zainteresiraju svojim dostignućima kao i karte klijenata koji mi poklone svoje povjerenje kako bih napredovala u svom znanju i razumijevanju astroloških energija.
Nakon perioda učenja, astrologijom sam se počela profesionalno baviti 2011., a ubrzo potom počela surađivati s Astro Aspektom  tj. g. Joškom Pulišelićem, veoma duhovnom osobom i danas umirovljenim astrologom, te sam kroz Astro Aspekt konzultirala mnogo zadovoljnih klijenata i klijentica.

Članke objavljujem na popularnoj web stranici kolegice iz Astrološke Škole, Astro portalu te na svojom blogovima Lucky Star Astrologija i Art of Astrology; pisala sam za astrološku sekciju nekada slavnog Art Allchemy portala i jako se radujem novoj suradnji sa Indigo svijetom.

Od stranih astrologa vrlo cijenim Roberta Handa i njenov ARHAT projekt, pokojnog Roberta P. Blaschkea, Johna Frawleya, Jamesa T. Brahu te indijskog astrologa K. N. Raoa, dok bih od duhovnih uzora i osoba koje su najviše utjecale na moje poimanje svijeta i duhovno putovanje istaknula G. Gurdjieffa, S. N. Lazareva, Jeda McKennu i naravno svog učitelja Bhaeravu Kaalu.

Osim astrologijom i tarotom bavim se prevođenjem duhovnih knjiga, yogom, plesom, proučavam povijest astrologije i povijest ezoterije, a zahvaljujući Veneri u Vagi trenutačno u slobodno vrijeme učim nail art.