Početna Web shop Nakit Ogrlice Gorski kristal ogrlica Protection

Gorski kristal ogrlica Protection

26,41 €

Ovaj kristal radi na vibracijskom nivou, prilagođenom specifičnim energetskim potrebama osobe koja ga koristi u svrhu iscjeljivanja. Kvarc detoksificira i revitalizira tjelesne organe, energetske centre tzv. čakre odnosno djeluje kao "čistač" duše, povezujući fizičku dimenziju s duhom i umom.

Kristalna ogrlica (gorski kristal, 45 cm dužina, 8 mm kuglica)

Gorski kristal je jedan od najstarijih dragih kamenja i vrlo je cijenjen u mnogim kulturama. Grci su mu dali ime "Crystallos" što je značilo trajno zamrznuti led, led koji se nikada ne topi. Zbog svoje prozirnosti i hladnoće smatrao se prebivalištem bogova, a to uvjerenje preuzeli su i Rimljani. Sjevernoamerički Indijanci slave ovaj kristal do današnjeg dana. Kao simbol pripadnosti našeg fizičkog tijela Zemlji, kristale postavljaju u kolijevke novorođenčadi.

U tradiciji dalekog istoka čisti gorski kristal do danas se smatra idealnim suputnikom u meditacijama i svim vrstama duhovnog rada. Kristalna kugla je također često postavljana u kuteve kamenih hramova i drugih važnih objekata. Ova tradicija zadržala se do danas od strane Feng Shui arhitekata s ciljem da se stambene i poslovne zgrade ispune snagom i jasnoćom kristala.

Kristali

Kristali su čvrsta tijela, geometrijski pravilne strukture. Nastali su tijekom procesa stvaranja Zemljine kugle i mijenjali su se kako se i planeta mijenjala. Neke vrste su nastale u uvjetima ogromnog pritiska, druge su rasle u dubokim podzemnim spiljama dok su treće nastajale u slojevitim naslagama zemljine kore. Sve je to utjecalo na njihova svojstva i način na koji djeluju. Kaže se da su kristali zemljina DNA, kemijski otisak evolucije. Kristali su minijaturna skladišta koja u sebi sadrže zapise razvoja Zemlje kroz milijune godina te pohranjuju energiju svih utjecaja zemljinih sila koje su ih oblikovale takvima kakvi jesu.

Njihova kristalna struktura može upijati, pohranjivati, fokusirati ili emitirati energiju. Kristali su definirani svojom unutarnjom strukturom, urednom ponavljajućom atomskom rešetkom koja je specifična za svaku vrstu. Dakle, određena vrsta kristala će uvijek imati istu unutarnju strukturu, bez obzira na vanjski izgled što se može jasno vidjeti pod mikroskopom (različite boje i oblici pojedinih primjeraka istovrsnih kristala). Kristalna struktura je građena u jednoj od sedam mogućih geometrijskih formi: trokut, kvadrat, pravokutnik, šesterokut, romb, paralelogram ili trapez. Međutim, vanjska forma neće nužno biti odraz unutarnje strukture. Kristalna rešetka sastoji se u svojoj osnovi od atoma. Atomi su dinamični, sastoje se od jezgre i elektrona koji konstantno oko nje rotiraju. Dakle, iako kristali izvana izgledaju kruti, u biti su oni dinamična molekularna masa koja zbog rotacije elektrona oko jezgre neprestano vibrira na određenoj frekvenciji. To je ono što daje kristalu njegovu energiju.

Poznavanje osobina i potencijala različitih oblika kristala pomaže nam pri korištenju njihove jedinstvene snage. Neki su oblici prirodni dok su ostali dobiveni rezanjem. Često se kristali režu kako bi imitirali oblike pronađene u prirodi. Svaki oblik kristala ima specifičnu uporabu u iscjeljivanju. Jedan od popularnijih oblika je oblik kugle (lopte). Kugle se obično dobiju oblikovanjem većeg komada kristala. Takvi kuglasti kristali emitiraju energiju u svim smjerovima podjednako. Najčešći primjer uporabe kugle je kod izrade nakita (ogrlice, narukvice...).

Kristali su se tisućljećima koristili za iscjeljivanje te vraćanje tijela i duha u ravnotežu. Iscjeljujući princip djelovanja kristala može se usporediti s načinom na koji djeluju homeopatski remediji. Djeluju svojom specifičnom vibracijom potičući efekt rezonancije te su često dovoljne male i povremene doze izlaganja vibraciji određenog kristala kako bi se potaknulo iscjeljivanje. 

Kristali imaju piezoelektrična svojstva, što znači da prilikom pritiska odnosno trenja proizvode elektricitet, a poneki isvijetlost. Odavno je iscjeliteljima kristaloterapeutima poznata sposobnost kristala da prilikom pritiska emitiraju fokusirane zvučne i svjetlosne vibracije u koncentriranu zraku koja se potom koristi pri iscjeljivanju. Rotacijom i pritiskom kristala na koži oslobađa se fokusirana zraka koja djeluje na organe ispod mjesta pritiska.

Neki kristali se koriste kako bi nas napunili energijom, dok drugi služe za smirivanje. Međutim ima i onih koji istovremeno umiruju pretjerano aktivni organ, a stimuliraju tromi. Kristali kao holistički "iscjelitelji" djeluju na fizičku, emocionalnu, mentalnu, ali i duhovnu razinu bića istovremeno. Kaže se da je djelovanje kristala učinkovitije, što ih bolje razumijemo, ali i poštujemo.

Kad se ne koriste, kristale treba čuvati u svilenoj ili baršunastoj maramici. To sprječava grebanje i štiti kristal od upijanja nepoželjnih zračenja. Kristale treba očistiti odmah nakon kupovine ili ako ih je prethodno netko drugi koristio. Isto tako potrebno ih je čistiti s vremena na vrijeme. Čistimo ih ispiranjem pod mlazom vode ili namakanjem u morskoj ili slanoj vodi. Čišćenju kristala potrebno je posvetiti punu pažnju. Kristale je nakon čišćenja potrebno napuniti. Energija im se može puniti izlažući ih par sati sunčevoj ili mjesečevoj svjetlosti. Neki kristali, kao što je kvarc odnosno gorski kristal, mogu se koristi i za čišćenje drugih kristala.


Kristalne ogrlice

Gorski kristal odnosno kvarc najsnažniji je iscjelitelj ("healer") na planetu, a istovremeno predstavlja najjače pojačalo energije zbog svoje helično spiralne kristalne strukture. Sastavni je dio svakog elektronskog pojačala, TV uređaja, kompjutera (cijela elektronska industrija je bazirana na poluvodičima koji su izrađeni od kvarca). Rasprostranjen je po cijeloj zemaljskoj kugli. Može upijati, pohranjivati, otpuštati ili regulirati energiju, a isto tako može probijati energetske blokade. Kad se akupunkturne igle presvuku kvarcom, njihovo se djelovanje povećava za deset posto. Prilikom testiranja Kirlijanovom kamerom utvrđeno je da držanje kvarca u ruci ili jednostavno nošenje, može udvostručiti ljudsko biomagnetsko polje te zaštiti nosioca od radijacija. Kvarc generira elektromagnetizam i poništava statički elektricitet.


Ovaj kristal radi na vibracijskom nivou, prilagođenom specifičnim energetskim potrebama osobe koja ga koristi u svrhu iscjeljivanja. Kvarc detoksificira i revitalizira tjelesne organe, energetske centre tzv. čakre odnosno djeluje kao "čistač" duše, povezujući fizičku dimenziju s duhom i umom.

Kvarc je također poznat po tome što štedi energiju manifestiranu u bilo kojem obliku (u jednom eksperimentu kvarc je bio pričvršćen za dovod goriva u automobilu - utvrđeno je da je uslijed povećanja iskorištenja potencijala benzina kao organskog pogonskog goriva kvarc utjecao na smanjenje potrošnje istog).

Može ga se pronaći u raznim oblicima, ovisno o tome kako se brzo formirao. Ti oblici su vrlo značajni i mogu se upotrijebiti u raznim područjima. Kvarc je univerzalni iscjelitelj i može se koristiti u svim situacijama. Stimulira imunološki sustav i dovodi tijelo u ravnotežu. Harmonizira sve čakre.

Preporučuje ga se koristiti i uz druge kristale jer djeluje kao filtar na preveliku snagu pojedinog kristala. Koristi se neobrađen i obrađen (kuglice na ogrlici, kamen za ruku, privjesak, nakit, kugle, piramide itd.)

Kvarc se prazni (čisti) jedan do dva puta mjesečno pod tekućom vodom, a puni se izlaganjem suncu u trajanju do 2 sata.

Na duhovnom nivou kvarc povećava energiju na najviši mogući nivo. Sadržavajući u sebi cjelokupni spektar boja, ovaj čudotvorni gorski kristal radi na svakoj razini bića. Spremajući informacije kao prirodno računalo, ovaj kristal je duhovna knjižnica koja samo čeka da joj se pristupi. Povećava fizičku sposobnost i usklađuje vas s vašom duhovnom svrhom. Ako se koristi u meditaciji, pomaže odstranjivanju svih smetnji. Na mentalnom nivou pomaže koncentraciji i poboljšava memoriju te ju "otključava" - pomaže prisjećanju davno zaboravljenog.

Napomena: U slučaju javljanja glavobolje, mučnine, crvenila na koži ili nekog drugog oblika nelagode - molimo svakako očistite ogrlicu te dozirajte period njenog nošenja.