Početna Web shop Knjige STRAH – Kako razumjeti i prihvatiti životnu neizvjesnost: Osho

STRAH – Kako razumjeti i prihvatiti životnu neizvjesnost: Osho

12,90 € | 97,20 kn

Fiksni tečaj: 1 EUR = 7,53450 kn 

„Promatrajte sve svoje postupka, sva svoja uvjerenja i otkrijte da li su zasnovani na stvarnosti, iskustvu, ili na strahu. Sve što je zasnovano na strahu se treba odmah odbaciti, bez ikakvog premišljanja. To je samo oklop.“

 

Osho U knjizi Strah – Kako razumjeti i prihvatiti životnu neizvjesnost, Osho vodi čitatelja korak po korak kroz sve ono čega se ljudska bića boje – od refleksne reakcije na fizičku opasnost do racionalnih i iracionalnih strahova uma i njegove psihologije. Samo ako razumijevanjem osvijetlimo mračne kuteve straha, kaže on, ako provjetrimo podrume i otvorimo prozore, zavirimo ispod kreveta da vidimo da li tu čudovište zaista živi, počet ćemo izlaziti iz svoje sigurnosne zone i naučit ćemo živjeti sa suštinskom neizvjesnošću života i postojanja; čak ćemo i uživati u njoj.

Knjiga završava nizom meditativnih eksperimenata koji su osmišljeni da pomognu čitateljima da uspostave novi odnos sa strahom i da ga počnu promatrati ne kao prepreku, već kao stepenicu ka višoj samo-svijesti i povjerenju.

Preveo: Marko Šilobod
Format: 15×23
Uvez: meki
Broj stranica: 154
Godina izdanja: 2017

12,90 € | 97,20 kn

Fiksni tečaj: 1 EUR = 7,53450 kn