Početna Web shop Knjige Moć svjesnosti

Moć svjesnosti

10,49 € | 79,04 kn

Fiksni tečaj: 1 EUR = 7,53450 kn 

Ova moćna knjiga doživjela je prvo izdanje davne 1952. godine kad koncept kreiranja stvarnosti još uvijek nije bio popularan. Moć svjesnosti daje nam djelotvorne tehnike za promjenu vlastita stanja svijesti i ostvarenje osobnih, financijskih i duhovnih ciljeva.

Ključna je riječ SVJESNOST, a IMAGINACIJA ključ koji otvara vrata promjene. No imaginacija nije tek puko maštanje ili sanjarenje, već budno i kontrolirano stanje svijesti koje obuhvaća sve naše misli, osjećaje, raspoloženja i duboka uvjerenja koja imamo o sebi, drugima i životu. Takvom imaginacijom sva su čuda moguća jer imaginacija kreira stvarnost. Jednom kad spoznamo način njezina djelovanja, više neće postojati prepreka koju ćemo moći proglasiti stvarnom. Takav je Zakon.

Ovo izdanje sadrži i transkripciju zvučnog zapisa jednog od Nevilleovih predavanja iz 1953. godine.

Neville Lancelot Goddard (1905-1972) jedan je od najvažnijih i najutjecajnijih predstavnika Nove Misli. Danas ga mnogi prepoznaju kao pionira Zakona Privlačenja, iako ga njegov rad i djelo nadilaze i iako je djelovao i živio prije nego što je Zakon Privlačenja postao popularan. 
Podučavao je da ljudska imaginacija kreira stvarnost i privlači u naš život željene ishode, ohrabrivao je i poticao ljude da započnu nov život s novim stanjem svijesti: Vjerujte – velika čuda su moguća. Vaša sudbina je uzdići se u sve viša i viša stanja svijesti i u manifestaciju unijeti sve više beskrajnih čuda stvaranja. U svojim knjigama i brojnim predavanjima, Neville govori da su ljudska svijest i imaginacija sâm Bog te da je čovjek kreator vlastita svijeta sukladno stanju svijesti koje posjeduje. 
Njegova duhovna vizija bila je vrlo jasna: Sve što vidite i doživljavate, uključujući i druge ljude, rezultat je vaših misli i emocionalnih stanja. Čovjek je tvorac vlastite sudbine, a koncept koji on ima o sebi određuje svijet u kojem živi.
Neville ne samo da je ponudio metodu koja nas uči kako promijeniti vlastiti unutarnji i vanjski svijet, već je svoj oštar intelekt upotrijebio za jedno novo, psihološko tumačenje Biblije i time nam predao ključeve za njeno dublje razumijevanje. Smatrao je da Biblija nije povijesni zapis drevne civilizacije ili biografija Isusova života, već priča o nama – priča o čovjeku – jedna velika psihološka drama koja se odvija u čovjekovoj svijesti. U jednom od svojih predavanja, Neville hrabro i nedvosmisleno izjavljuje: Kad vam kažem da je Biblija vaša biografija, zapravo vam govorim da ste vi Bog, i to mislim ozbiljno. 
Što je Bog u čovjeku? To je njegov um. To je njegova sposobnost imaginacije. No imaginacija nije tek puka mašta ili zamišljanje, već koncept koji imamo o sebi – sustav naših uvjerenja, misli i emocija. Mijenjajući vlastita uvjerenja postajemo nalik Bogu – možemo stvoriti bolji, uzvišeniji i plemenitiji koncept sebe te posljedično tome stječemo sposobnost stvoriti bolji, uzvišeniji i plemenitiji unutarnji i vanjski svijet.
U posljednjem desetljeću života, Neville je svoju filozofiju odveo u radikalno novom smjeru, što ga je koštalo popularnosti u novim duhovnim krugovima koji su više bili orijentirani na poruku uspjeha i kreiranje vanjske stvarnosti nego na duboku unutarnju promjenu koju je Neville nazivao novim duhovnim rođenjem, oslobođenjem, Božjim obećanjem. Mnogo slušatelja, žalio se Neville, uopće nije zainteresirano za vjeru koja vodi ispunjenju Božjeg obećanja. Na pokušaj nagovora da napusti tu temu kako ne bi izgubio publiku, Neville je odgovorio: Onda ću o tome govoriti golim zidovima. Nije odustao od svoje namjere te je nastavio prenositi poruku u koju je vjerovao i koju je živio. U nekim izvorima stoji da je svoje mistično iskustvo ponovnog rođenja doživio 1959. godine i time ispunio svoje „obećanje”.
Naša imaginacija je Božje sjeme, podučavao je Neville, referirajući se često na stihove iz Biblije u kojima je vidio i konačnu istinu: Vi ste Bogovi; vi ste svi sinovi Svevišnjega (Psalam 82:6).

Nevillova karizma, britak um i lakoća s kojom je prenosio svoju poruku čine ga i dan danas jednim od najvećih duhovnih učitelja i inspiracija. Njegova poznata poruka da Imaginacija kreira stvarnost danas nam je više nego korisna jer ne samo da nas podsjeća na činjenicu da je naš život samo u našim rukama, već stavlja pred nas jedan velik i ozbiljan zadatak, a to je odgovor na pitanje: Kakva je to naša imaginacija, kakva su nam to uvjerenja, misli i emocije kad smo uspjeli stvoriti baš ovakvu realnost kojoj danas svjedočimo?

„Moć svjesnosti“ prva je Nevilleova knjiga prevedena na hrvatski jezik. Radi se o knjizi koja potiče na jednu duboku psihološku i duhovnu promjenu, naglašavajući važnost ispravnog temelja kako bismo na njemu mogli graditi nešto novo i bolje. Taj temelj je svijest – svijest koju imamo o sebi i naš duboki osjećaj postojanja bez ikakvih obilježja i karakteristika i jedino je na takvom temelju moguća trajna transformacija. Postoji samo jedno JA JESAM, a to JA JESAM ste vi, govorio je Neville. 
Neville u knjizi objašnjava način na koji nam stvarnost kao zrcalo vraća odraz vlastite svijesti i koncepta koji imamo o sebi te nas podučava kako upotrijebiti univerzalni zakon Imaginacije za unutarnju promjenu koja, zatim, neminovno dovodi i do promjene vanjskih okolnosti. Knjiga obiluje primjerima i ključevima za transformaciju i služi kao svojevrsni priručnik i podsjetnik kako bi se u nama ustalilo novo, trajnije stanje svijesti.

Godina izdanja: Veljača 2021.
Broj stranica: 120
Dimenzije: 13,5 x 19,5 cm
ISBN: 978-953-49341-0-4
Uvez: Meki s klapnama
Prijevod: Nina Bućan
Izdavač: Budilnik izdavaštvo

10,49 € | 79,04 kn

Fiksni tečaj: 1 EUR = 7,53450 kn