Početna Web shop Knjige E-knjige BESPLATAN PDF - Daniel Postružin - KONFUZIJA UNUTARNJEG SVEMIRA, zbirka misli i pjesama + BONUS: 20 instrumentalnih skladbi

BESPLATAN PDF - Daniel Postružin - KONFUZIJA UNUTARNJEG SVEMIRA, zbirka misli i pjesama + BONUS: 20 instrumentalnih skladbi

Bez potrebe za narudžbom - Odmah i besplatno preuzmite PDF klikom OVDJE.

 

Prošlo je više od 20 godina od nastanka ove zbirke. Sjećam se, to je bilo vrijeme mojih duhovnih početaka. I prvih ljubavi. Teško sam podnosio samoću i silno sam žudio za društvom sebi sličnih. Kada bih takve upoznao, po cijele noći vodili bi rasprave. Meditacija, mirisni štapići i alternativna glazba hranili su moje biće. Srećom, moja razmišljanja su nailazila, ako ne nužno na razumijevanje, onda barem na prihvaćanje. To mi je bilo dovoljno da zadržim prisebnost.

 

Tisuću je života moja duša prošla
dok nije progledala

I još tisuću će proći
dok se ne nasmije


I još tisuću
dok ne zapjeva

 

Još davnih dana shvatio sam da su neke moje pjesme proročke. U njima bih opisivao ljude i situacije koje će tek uslijediti. No, veći dio je odraz mojih unutarnjih previranja. Od tuda i proizlazi naziv zbirke - “konfuzija unutarnjeg svemira”.

 

Ne slijedi me
Ne zovi moje ime
Tjeraš me da iskoristim
Drevnu vještinu nestajanja

 

Izdavanjem ove zbirke još jednom prolazim kroz cijeli taj materijal i osluškujem predosjećaj budućih događaja. To je što se tiče mog sebičnog razloga. Onaj nesebičan je ideja da, kao i uvijek, tebi pružim prepoznavanje. Nikad nismo uistinu sami. Na ovom planetu postoji barem jedna osoba koja je slična tebi. I ta činjenica treba ti biti tiha vodilja u periodima potištenosti, depresije ili očaja potaknutih usamljenošću.

 

Još jedan strašan san
zatim neprospavana noć

Strah je svuda oko mene
u sobi
u mislima

Zašto uvijek, iznova, sanjam da te gubim
a nisam te ni imao?

 

Većina pjesama nastala je u periodu od 1996. - 1998. godine. U to vrijeme eksperimentirao sam sa zvukom. Ideja je bila da bas gitari dodijelim vodeću funkciju. Bas je standardno prateći instrument i pitao sam se što se iz njega može “izvući”. Tako je nastao moj takozvani solo bas projekt, koji je snimljen uživo 2001. godine u kućnom studiju mog prijatelja Rade Košpića. Došao sam k Radetu s namjerom da usnimi nekoliko mojih predefiniranih tema, no taj dan se pretvorio u kreativni izboj.

 

Moje su misli okružene bodljikavom žicom.
Oči su mi slijepe. Ne vide ljudsku patnju.
Noge su mi vezane okovima. Slomljene su poput
ptičjih krila.
Gledam kako djeca pokušavaju dohvatiti Sunce
i ne razumijem ih.
Povlačim se kroz vrata zaboravnosti i tonem
u san.

 

Rade, hipersenzibilan i odmjeren, pomno je slušao kako baratam s basom i predlagao pripadajuće efekte. Sami efekti i naša sinergija bili su poticaj da iz prvog pokušaja (one take, što korespondira načinu na koji inače i pišem) u konačnici nastane 20 eksperimentalnih skladbi. Te skladbe možeš poslušati klikom na ikonu slušalica, koja se nalazi uz određenu pjesmu.

Uživaj!
Daniel

 

1. internetsko izdanje
ISBN 978-953-56070-4-5

Bez potrebe za narudžbom - Odmah i besplatno preuzmite PDF klikom na donji link:

Preuzmi