Početna Web shop Knjige Alan Watts, Mudrost nesigurnosti: Poruka za doba tjeskobe

Alan Watts, Mudrost nesigurnosti: Poruka za doba tjeskobe

11,81 € | 88,98 kn

Fiksni tečaj: 1 EUR = 7,53450 kn 

Mudrost nesigurnosti govori o vrijednosti sadašnjeg trenutka nasuprot frustraciji i osjećaju razapetosti između prošlosti i budućnosti, života i smrti, religije i znanosti, poznatog i nepoznatog. Knjiga koja otvara vrata cjelovitom viđenju stvarnosti te posve novom doživljaju sebe i vlastita života.

„Svi kojima je u životu potrebno ispraviti životni smjer, mogu se smatrati sretnima što će ih pritom voditi upravo ova knjiga. Onajoš uvijek ispravlja moj život, i nakon trideset godina.

Um se nalazi u kovitlacu želje da pobjegne od sebe i želje da pronađe samog sebe, i sve to u isto vrijeme. Zato se svako duhovno putovanje okončava zatvaranjem kruga. Prestravljeni um koji bježi od strahota svakodnevice susreće se s umom koji želi i traga za boljim svijetom. Kad se oni spoje, iluzija je iscrpljena i nema više smicalica koje bi još mogla odigrati.

U tom se trenutku ne otvara Raj, niti se ondje nalazi dobrostivi Bog i Njegov zagrljaj. Ima nešto još bolje – cjelovitost. Naša podijeljenost je zacijeljena.

Nekoć je um gledao kroz sve strahove i sve nade, a sada pronalazi mir u samom sebi, u stanju svijesti koje nadilazi misli. To je završna točka koja vam knjigu Mudrost nesigurnosti, poput svih drugih knjiga o istini, ne može predati lijepo omotanu i urešenu ukrasnom vrpcom. No takva knjiga može simbolički nacrtati krug za nas, što ova sjajno i čini.“

– Deepak Chopra           

ALAN W. WATTS diplomirao je teologiju i doktorirao na bogosloviji. Najpoznatiji je kao tumač zen-budizma te općenito indijske i kineske filozofije. Stekao je ugled jednog od izvornih i „najotvorenijih“ filozofa stoljeća. Napisao je dvadesetak knjiga o filozofiji i psihologiji religije i gostovao kao predavač na većini glavnih sveučilišta u Sjedinjenim Američkim Državama. Umro je 1973. godine.          

Godina izdanja: Veljača 2022.
Broj stranica: 136
ISBN: 978-953-49341-7-3
Format: 14 x 21
Uvez: Meki s klapnama
Prijevod: Vlasta Mihavec

11,81 € | 88,98 kn

Fiksni tečaj: 1 EUR = 7,53450 kn