Početna Web shop Glazba & Instrumenti Anemona brainwave MP3-ce Anemona - Positive mind - Mp3 download

Anemona - Positive mind - Mp3 download

5,00 €

Kako se boriti protiv depresije?


Prema istraživanjima znanstvenika, ciljane zvučne frekvencije pomažu u aktivaciji endorfina, serotonina i enkefalina; prirodnih tjelesnih kemikalija i enzima koji su zaslužni za dobro raspoloženje i osjećaj sreće.

 

Brainwave audio tehnologija, putem djelovanja na električnu aktivnost ljudskog mozga, omogućava induciranje raznih stanja svijesti, npr. spavanja, kreativnosti, smirenosti, fokusiranja itd. Ova i ostala neobična stanja svijesti odgovaraju jedinstvenim obrascima aktivnosti moždanih valova. Kada znate kako "uvesti" vaše moždane valove u željene obrasce, vi doslovce kontrolirate vaše stanje svijesti. To znači da u kratkom vremenu možete postati smireni, kreativni, opušteni ili mentalno osvježeni - i to kada god zaželite.

Prema istraživanjima znanstvenika, ciljane zvučne frekvencije pomažu u aktivaciji endorfina, serotonina i enkefalina; prirodnih tjelesnih kemikalija i enzima koji su zaslužni za dobro raspoloženje i osjećaj sreće.

"Positive mind" je posebno programiran brainwave audio CD čije zvučne frekvencije potiču osjećaj duboke opuštenosti, blagostanja i smirenosti. Upotrebom CD-a vaše tijelo i um se povezuju u dugotrajnom osjećaju prisutnosti i tihe radosti.

 

Skladbe 1. i 2. – pure brainwave sound
Skladbe 3. i 4. – brainwave sound + background music


*Suočavanje s depresijom

Serotonin je neurotransmiterska kemikalija, koja ima ključnu ulogu u regulaciji sna, apetita, temperature, krvnog tlaka, osjećaja boli, ponašanja itd. Serotonin se stvara u mozgu, pinealnoj žlijezdi, trombocitima i probavnom traktu. Previše ili premalo seratonina dovodi do abnormalnih mentalnih stanja – povišena razina uzrokuje euforiju, a niža depresiju.
Pošto serotonin pomaže i sudjeluje u procesu spavanja, ovo objašnjava poremećaj spavanja u depresivnih osoba, zbog niske razine serotonina. Medicina takve pacijente često liječi pomoću lijekova koji brzo i uspješno djeluju na proces spavanja i ponašanja, no opasnost leži u mogućnosti postajanja ovisnim o lijekovima i popratnim nuspojavama koje oni mogu izazvati.

Nadalje, istraživanja pokazuju da je najbolji način podizanja razine serotonina poticanje samog tijela na njegovo stvaranje. Korištenje brainwave glazbe jedan je od sigurnih i neštetnih načina poticanja mozga na stvaranje serotonina.


*Endorfini i brainwave glazba

Endorfini su enzimi, prirodni ublaživači boli koji se nalaze u ljudskom mozgu.
Razina endorfina u mozgu može se promijeniti korištenjem lijekova, alkohola, anaboličkih sterioda, heroina i drugih opijata, kave i čokolade (slatkiša).
Neštetni način stimulacije endorfina su, primjerice, elektro-akupunktura i brainwave tehnologija zvučnih valova.
U jednom istraživanju je trideset pacijenata bilo podvrgnuto određenoj brainwave frekvenciji. Njih 80% je unutar 5 minuta doživjelo opuštajuće stanje i osjetno oslobađanje od boli. Nad osam pacijenata se prije i poslije tretmana provelo testiranje krvi. Nalazi su pokazali povećanje razine beta-endorfina od 10-50%.

Ovo pokazuje da brainwave zvučna tehnologija mijenja aktivnost moždanih valova na siguran, efektan i dosljedan način. Korisnici doživljavaju mir, opuštenost, osoban napredak i još mnogo toga.

*Serotonin je poznata neurotransmiterska kemikalija, koja regulira funkcije poput fine mišićne kontrakcije, regulacije temperature, apetita, osjećaja boli, ponašanja, krvnog tlaka i disanja. Kada je u ravnoteži, daje osjećaj zadovoljstva i mentalne opuštenosti. Previše ili premalo seratonina dovodi do abnormalnih mentalnih stanja, poput depresije.Serotonin se stvara u mozgu, pinealnoj žlijezdi, trombocitima i probavnom traktu. On je važan u prijenosu impulsa izmedu živčanih stanica, ali ima ulogu i u cirkulaciji krvi. Promjene njegove koncentracije unutar mozga mogu dovesti do različitih poremećaja ponašanja, na primjer depresije, agresije, prisilnog ponašanja, poremećaja spavanja, a važan je čimbenik u regulaciji osjećaja gladi. Vrlo je razvijena grana farmakologije koja se bavi liječenjem poremećaja serotonina, tako da danas postoje brojni lijekovi koji reguliraju njegovu razinu u mozgu i na taj način dovode do povlačenja simptoma bolesti.

*Endorfini su vrsta enzima i neuroprijenosnika koji nastaju u hipotalamusu. Slični su opijatima, a službeno su biokemijski spojevi. Njihova obitelj su peptidi. Otkriveni su 1975. od strane dvije nezavisne grupe istraživača. Akupunktura ih oslobađa, što je dokazano 1999. godine. Da bi ih se oslobodilo, često se konzumira čokolada, kava, kokain, seks i ostale supstance.

*Beta endorfin je jedan od endorfinih hormona koji se oslobađaju u mozgu za vrijeme trajanja stresa ili boli i prirodni je ekvivalent lijekovima protiv bolova kao što je petidin. Beta endorfini su sokovi koji izazivaju osjećaj dobrog raspoloženja. To vodi povišenom libidu, većoj volji za životom, poboljšanim radom imunološkog sustava i smanjenoj razini stresa.

*Enkefalin je prirodni narkotik kojeg proizvodi mozak i koji kod čovjeka povećava osjećaj sigurnosti i ugode.

*Izvor: Internet

 

Upute o korištenju:

Za potpun učinak potrebno je korištenje stereo slušalica. Opustite se u sjedećem ili ležećem položaju i zatvorite oči. Glasnoću glazbe podesite prema vlastitom osjećaju te se prepustite glazbenim vibracijama.

Upozorenje:

Brainwave tehnologija rada sa zvukom donijela je nebrojeno mnogo dobrobiti ljudima širom svijeta, no ipak, zdravi razum nalaže nam sugerirati da se prije korištenja ANEMONA CD-a obavezno posavjetujete s liječnikom. Akustični efekt može biti prejak, posebice za epileptičare, psihički oboljele osobe, srčane bolesnike, trudnice te osobe koje konzumiraju droge ili teške lijekove. Također se ne preporuča korištenje CD-a za vrijeme vožnje, prilikom rukovanja strojevima, kao ni u svim ostalim situacijama koje zahtijevaju pojačanu pažnju.

Brainwave glazba nije zabavna glazba. Riječ je o posebno programiranoj glazbi sa specifičnim učinkom, pa stoga preporučamo da ju ne slušate dulje od 60 minuta dnevno. Ako se s ovom vrstom glazbe susrećete prvi puta, započnite s kraćim periodima slušanja te ih postupno produljujte.
Za potpun učinak potrebno je korištenje stereo slušalica.

Ukoliko se prilikom slušanja učestalo ili kroz duži period javljaju neugodne senzacije (npr. mučnina, glavobolja), moguće je da se radi o negativnom učinku, predoziranju ili preosjetljivosti osobe na ovu vrstu glazbe. U tom slučaju treba odmah prestati koristiti CD-e.

CD-ovi nisu namijenjeni za iscjeljivanje i kao takvi nisu zamjena za liječnički tretman ili medicinski preparat. Za sva medicinska stanja obavezno konzultirajte liječnika.

Obzirom na sve navedeno, ANEMONA CD-e koristite isključivo na vlastitu odgovornost.

Preslušajte glazbu klikom na dugme Play u donjem Youtube boxu. Za postizanje potpunog učinka potrebno je korištenje stereo slušalica.

Pročitajte iskustva Anemona korisnika OVDJE ...

 

 

NAPOMENA:
► OVO JE MP3 IZDANJE NAMIJENJENO ZA DOWNLOAD.
► DOWNLOAD LINKOVI ĆE BITI DOSTUPNI U MAILU KOJEG ĆETE PRIMITI NAKON IZVRŠENOG PLAĆANJA.
► NIJE MOGUĆE SLANJE POŠTOM!


PRIDRUŽITE SE PREKO 10.000 KORISNIKA U HRVATSKOJ I PREKO 177.248 KORISNIKA ANEMONA CD/MP3 U INOZEMSTVU!