Početna Web shop Glazba za meditaciju Anemona brainwave MP3-ce Anemona - Chakra music - Chakra #1 - Mp3 download

Anemona - Chakra music - Chakra #1 - Mp3 download

6,50 € | 48,97 kn

Fiksni tečaj: 1 EUR = 7,53450 kn 

Kako aktivirati prvu čakru?
Prema načelu rezonancije prilikom slušanja glazbe za prvu čakru događa se proces usklađivanja frekvencije čakre s frekvencijom zvuka, uslijed čega čakra poprima svoje izvorno i optimalno vibracijsko stanje.

ŠTO SU ČAKRE?

Ljudska aura je energetska matrica koja se nalazi oko fizičkog tijela i ima sedam osnovnih slojeva. Aura svake pojedine osobe napaja se energijom univerzalnog energetskog polja (orgon, prana, či) te zatim prosljeđuje u fizičko tijelo putem energetskih virova koje zovemo čakrama. Čakre tu energiju usisavaju i po energetskim kanalima (nadijima) šalju u žlijezde s unutrašnjim lučenjem, živce i krv. Svaka od sedam glavnih čakri je povezana s njoj odgovarajućim organima, žlijezdama i spletovima živaca.

Riječ "čakra" je sanskritskog porijekla i znači "kotač". Čakre su energetski centri smješteni duž kičmenog stupa te anatomski odgovaraju žlijezdama s unutrašnjim izlučivanjem. Čakre su stožasti vrtlozi koji se vrte velikom brzinom i metaboliziraju energiju, a boje čakri povezane su s frekvencijom energije, koju čakra metabolizira pri određenoj brzini. Svaku čakru odlikuje njezina boja i spektar djelovanja. Uravnotežena vrtnja i jasna boja kao i cjelovitost oblika pojedine čakre pokazuje nam zdravo tijelo i zdrav duh čovjeka.
 

 

 

Pročitaj iskustva Anemona korisnika OVDJE ...

INDIGO REVIEW:
Moćan alat koji na prirodan i potpuno nenaporan način, putem zvučnih frekvencija, pobuđuje urođene mehanizme samoiscjeljenja i djeluje na podsvjesnom nivou. Chakra music spada u naprednija izdanja iz Anemona serijala.


Čakre su povezane s našim fizičkim, mentalnim i emocionalnim interakcijama, stoga se mogu opisati i kao središta svijesti, osjećaja, potreba ili doživljavanja. Njihova funkcija je da vitaliziraju fizičko tijelo i rade na razvoju naše samosvjesnosti. Svako središte ili čakra pruža određeni okvir kroz koji nam dolazi naša osobna percepcija svijeta što nas okružuje. Osim što reguliraju čitav niz različitih tjelesnih, psiholoških i spiritualnih funkcija, čakre su sredstva energetske komunikacije- one primaju emotivne i misaone informacije različitih frekvencija te ih također emitiraju u našu okolinu. Na ovaj način mi kreiramo vlastitu realnost.

Čovjek je duhovno, mentalno, emotivno i fizički zdrav ukoliko su mu čakre usklađene i otvorene za protok energije. Kontinuirana vrtnja svih čakri u smjeru kazaljki na satu predstavlja njihov prirodni smjer kretanja. Ako čakra ne može metabolizirati energiju, kažemo da je blokirana. Narušena energetska ravnoteža za rezultat daje nepravilan rad čakre i njen izmijenjen oblik, što se može manifestirati kao duhovno, psihičko, emocionalno ili fizičko oboljenje.

PRVA ČAKRA – KORIJENSKA ČAKRA

Osnovna ili korijenska čarka leži na početku kralježnice, kraj trtice. Crvene je boje, povezana je s nadbubrežnim žlijezdama, te upravlja kralježnicom i bubrezima, djelovanjem tijela i s tjelesnim osjetima ugode/boli. Djeluje na količinu tjelesne energije i volje za život, tj. na težnju za očuvanjem, preživljavanjem i prizemljivanjem. S prvom čakrom povezano je svo djelovanje na zemaljskoj razini te odnos sa zemljom. Ako djeluje kako treba, čovjek osjeća snažnu volju za životom, koja se odražava u tjelesnoj snazi te odlučnom i vitalnom ponašanju. Ako je prva čakra zatvorena ili blokirana, blokirana je i čovjekova vitalnost; čini se da čovjek nije prisutan. Javlja se duševni i tjelesni umor, bezvoljnost, strah, nedostatak samopouzdanja. Čovjek ima osjećaj da je vanjski svijet nešto strašno, da za njega nitko ne mari i da je na svijetu posve sam. Blokirana prva čakra može uzrokovati anemiju, artritis, hemeroide, išijas, tumore ili rak na tom području, proširene vene i slabu cirkulaciju.

Prva čakra – asocijacije:

  • Naziv na sanskrtu- Muladhara
  • Boja – crvena
  • Žlijezda- nadbubrežna žlijezda
  • Lokacija – baza kralježnice
  • Namjena – tjelesna snaga, pokretljivost
  • Duhovni zadatak – povezivanje sa zemaljskim životom
  • Poremećaji rada 1. čakre – kronična i akutna bol u slabinskom dijelu leđa, išijas, proširene vene, rektalni problemi, hemeroidi, depresija, poremećaji imuniteta , izražen strah od gubitka, problemi vezani za rastanke i odvajanja, egzistencijalni problemi
  • Mentalna i emocionalna pitanja– volja za životom, samopoštovanje, socijalno funkcioniranje, osjećaj sigurnosti i pripadanja obitelji, odnos prema obitelji, praznovjerje, odanost, instinkt, osjet ugode ili boli, osjet dodira, sigurnost i zaštita, sposobnost zadovoljenja životnih potreba, sposobnost da se branimo, društveni i obiteljski zakon i red
  • Dijelovi tijela kojima upravlja – stup kralježnice, leđna moždina, bubrezi, noge, kosti, stopala, crijeva, rectum, imunološki sustav

Izvor: Internet


ČAKRE I ZVUK

Muzikoterapija se definira kao medicinsko-psihološki način liječenja bolesti pomoću glazbe. I dalje se sustavno istražuje, svakim danom daje nove rezultate koji govore o njenoj uspješnosti.

Vibracije zvuka djeluju na sve procese u mozgu i time direktno utječu na kognitivne (saznajne), emocionalne i tjelesne funkcije, što glazbu svrstava u djelotvorno terapijsko sredstvo. Naučna istraživanja su dokazala da zvuk utječe na stanice i organe, a samim tim djeluje na stanje svijesti, harmonizaciju lijeve i desne strane mozga, krvni tlak, cirkulaciju, disanje i druge procese koji se odvijaju u tijelu.

Bit liječenja zvukom je ponovno ugađanje instrumenata ljudskog bića, odnosno njegovih frekvencija koje su oslabjele ili postale neugođene. Izvorne frekvencije našeg bića budimo na fizičkom nivou (od stanica do muskulature i organa), na suptilnim nivoima (transformacija negativne psihe) i na nivoima uzroka (utvrđivanje trajnih pozitivnih promjena u čovječjoj naravi).

Znanstvenik Hans Cousto je izračunao vibracijsku frekvenciju kretanja svakog planeta te dodao oktavni princip, čime je omogućio slušnu vibraciju svakog planeta kao ton. Pošto je svaki čovjek odraz makrokozmosa, ovi planetarni tonovi (frekvencije) usko su povezani s tonovima (frekvencijama) samih čakri.

Anemona "Chakra music" CD-ovi/Mp3-ce ugođeni su upravo na tonove planeta našeg sunčanog sistema. Prema načelu rezonancije prilikom slušanja CD-ova/Mp3-ca dešava se proces usklađivanja frekvencija čakri s frekvencijom zvuka, uslijed čega čakre poprimaju svoje izvorno i optimalno vibracijsko stanje. Svaki CD/Mp3 je posebno programiran za jednu od sedam glavnih čakri te sustavno i vrlo djelotvorno radi na njihovom probuđenju, otvaranju i balansiranju.

Osim što pojačava kvalitete određene čakre, zvuk CD-ova/Mp3-ca transformira psihofizičke blokade prilikom čega se dešava razbijanje blokova energije/svijesti tj. čišćenje na razini čakre koju smo izložili djelovanju zvuka. Ovaj proces potiče se već unutar 30 minuta slušanja, a može se u svakodnevici manifestirati na razne načine (napetost, strahovi, česte promjene raspoloženja), ali i cijeli niz ugodnih senzacija (pojačanje osobne snage, radost, osjećaj olakšanja itd.).

UPUTE O KORIŠTENJU

Zbog vrlo učinkovitog djelovanja Anemona "Chakra music" set preporučujemo naprednijim praktikantima, a posebice terapeutima uz pridržavanje sljedećih uputa:

Molimo da period slušanja CD-ova/Mp3-ca ograničite na MAKSIMALNO 3 dana, zatim obavezna pauza 3-7 dana, te nakon pauze nastavak korištenja (ukoliko je potrebno). Proces slušanja možete sistematizirati tako da krenete s prvom čakrom, pa nakon pauze krenete na drugu čakru itd., ili na način da radite sustavno na samo jednoj čakri.

Najbolja iskustva postižu se ukoliko se CD-ovi/Mp3-ce koriste neposredno prije spavanja u MAKSIMALNOM trajanju od 60 minuta. Prekomjerno slušanje CD-ova/Mp3-ca može izazvati pojačana čišćenja i neugodne popratne efekte. Stoga molimo da se pridržavate ovih uputa i PAŽLJIVO DOZIRATE UPOTREBU CD-ova/Mp3-ca.
Za postizanje potpunog učinka Cd-ova/Mp3-ca potrebno je korištenje stereo slušalica. Glasnoću glazbe slobodno prilagodite svom ukusu.

Kombiniranje CD-ova/Mp3-ca na način da se CD-ovi/Mp3-ce za različite čakre slušaju istovremeno ili kontinuirano bez pauze se NE PREPORUČA.

Ukoliko CD-ove/Mp3-ce koristite prije spavanja moguća je pojava "pojačanih" snova. Bogatiji, dublji i "življi" snovi praćeni snažnim emocijama znak su procesa iscjeljenja na podsvjesnim nivoima. Vođenje dnevnika snova vam može pomoći u analizi otpuštenih blokada, a poželjno je i zapisivati događaje koji su nakon slušanja CD-ova/Mp3-ca uslijedili u vašoj svakodnevici te tako pratiti i provjeriti njihovo konkretno djelovanje.

Otpuštanje blokada (čišćenje) u pravilu rezultira privremenim pojavljivanjem prijašnjih opterećenja (bilo koje prirode) i znak su uspješnosti procesa.

Tehnike disanja uvelike pospješuju, olakšavaju i podržavaju proces potaknutog čišćenja, a u tome su posebice djelotvorne tehnike "Sudarshan kriya" i "Preporađanje" .

Preporučujemo da se tijekom rada s ovim CD-ovima/MP3-cama upoznate s gore navedenim tehnikama, te redovito konzultirate sa iskusnim terapeutom koji će vas pratiti u samom procesu.

Upozorenje:

Brainwave tehnologija rada sa zvukom donijela je nebrojeno mnogo dobrobiti ljudima širom svijeta, no ipak, zdravi razum nalaže nam sugerirati da se prije korištenja ANEMONA CD-a/Mp3-ca obavezno posavjetujete s liječnikom. Akustični efekt može biti prejak, posebice za epileptičare, psihički oboljele osobe, srčane bolesnike, trudnice te osobe koje konzumiraju droge ili teške lijekove. Također se ne preporučuje korištenje CD-a/Mp3-ca za vrijeme vožnje, prilikom rukovanja strojevima, kao ni u svim ostalim situacijama koje zahtijevaju pojačanu pažnju.

Brainwave glazba nije zabavna glazba. Riječ je o posebno programiranoj glazbi sa specifičnim učinkom, pa stoga preporučujemo da ju ne slušate dulje od 60 minuta dnevno. Ako se s ovom vrstom glazbe susrećete prvi puta, započnite s kraćim periodima slušanja te ih postupno produljujte.
Za potpun učinak potrebno je korištenje stereo slušalica.

Ukoliko se prilikom slušanja učestalo ili kroz duži period javljaju neugodne senzacije (npr. mučnina, glavobolja), moguće je da se radi o negativnom učinku, predoziranju ili preosjetljivosti osobe na ovu vrstu glazbe. U tom slučaju treba odmah prestati koristiti CD-e/Mp3-ce.

CD-ovi/Mp3-ce nisu namijenjeni za iscjeljivanje i kao takvi nisu zamjena za liječnički tretman ili medicinski preparat. Za sva medicinska stanja obavezno konzultirajte liječnika.

S obzirom na sve navedeno, ANEMONA CD-e/Mp3-ce koristite isključivo na vlastitu odgovornost.
 

NAPOMENA:
► OVO JE MP3 IZDANJE NAMIJENJENO ZA DOWNLOAD.
► DOWNLOAD LINK ĆE BITI DOSTUPAN U MAILU KOJEG ĆEŠ PRIMITI NAKON IZVRŠENOG PLAĆANJA.
► NIJE MOGUĆE SLANJE POŠTOM!


PRIDRUŽI SE PREKO 10.000 KORISNIKA U HRVATSKOJ I PREKO 177.248 KORISNIKA ANEMONA CD/MP3 U INOZEMSTVU! 

6,50 € | 48,97 kn

Fiksni tečaj: 1 EUR = 7,53450 kn