Online arhiva
      

Reiki tečaj prvog stupnja - Zagreb - 22./23.11.2014.
12.11.2011

Reiki nije religija, ideologija niti uvjetovani način života. To je prirodan, nenaporan način provođenja univerzalne životne energije koja uspostavlja energetsku ravnotežu tijela i na taj način potpomaže klasične oblike liječenja te djeluje preventivno kao metoda očuvanja zdravlja.

Za Reiki u odnosu na ostale sustave iscjeljivanja možemo reći:

Svatko bez iznimke ima tu sposobnost, a na tečaju učimo kako se toga “prisjetiti”. Svi smo mi sazdani od te iste Univerzalne energije i možemo je rabiti za iscjeljenje, odnosno poboljšanje kvalitete života. Sve ostalo samo je pitanje izbora.

Možemo tretirati sebe i druge u svrhu preventive bolesti, kao i reducirati stres suvremenog života.

- Prednost Reikija je što tretirajući druge ne iscrpljuje jer radi na način da je čovjek samo kanal. Dajući Reiki, vi ga i primate i punite se energijom stoga što radite s Univerzalnom Životnom Silom, a ne s vlastitom energijom.

Tečaj prvog stupnja tradicionalnog Reiki Usui-a traje uobičajeno 2 dana, no moguća su manja odstupanja u dogovoru sa učiteljima. Prvi stupnja obuhvaća 4 inicijacije kojima se na lagani i prirodan način aktiviraju energetski centri unutar osobe potrebni za provođenje Reikija i budi se uspavana svijest o Reikiju.

Znanje prvog stupnja također obuhvaća:

- povijest Usui-sustava prirodnog iscjeljenja

- kako djeluje Reiki

- Reiki tretmani (samotretman, tretmani energetskih centara uz detaljna objašnjenja, tretmani drugih osoba, biljaka, životinja, kristala, predmeta....)

- specifične pozicije za situacije gdje je potrebno brzo djelovanje, brzo punjenje energijom i sl.
- koga tretirati, kako, kada i gdje

- etički principi prilikom rada sa drugima (procesi iscjeljenja, specifični slučajevi....)

- četiri aspekta i devet elemenata Reiki Usui sustava iscjeljivanja

(Napomena: Reiki je tehnika koju možemo prakticirati uz bilo koju drugu tehniku, nema nikakvih nuspojava, i NIJE zamjena za terapije i lijekove klasične medicine.
Tečajeve vode samostalni i neovisni Reiki učitelji Branko Antunović i Tatjana Val. Inicijacijska linija kojoj pripadamo prati ORIGINALNU inicijacijsku liniju osnivača: Usui-Hayashi-Takata-Furumoto.

Iskustvo Reiki tretmana možete doživjeti i prije samog Reiki tečaja na našim redovitim Reiki grupama koje održavamo dva puta mjesečno (ljetna stanka je od 15.06 do 15.09). Na Reiki grupe dobrodošli su svi Reikisti, a također i oni koji još nisu upoznali Reiki, a žele o njemu nešto naučiti.

Reiki grupe u studenom održavaju se: 05.11 i 19.11.

Postoji također mogućnost dogovora i individualnih tečajeva van službeno oglašenih termina. Za individualni dogovor kao i za održavanje tečajeva za vrijeme ljetne pauze molimo javiti se na dolje navedeni mail.

Info i prijave na mail: reiki@rei.com.hr

http://reikizagreb.wordpress.com/
http://www.rei.com.hr

Intenziv direktnog iskustva istine - Okolica Zagreba - 28.-30.11.2014.
02.11.2014

~Before I sought enlightenment, the mountains were mountains and the rivers were rivers. While I sought enlightenment, the mountains were not mountains and the rivers were not rivers. After I attained enlightenment, the mountains were mountains and the rivers were rivers.~ Zen poslovica

Iako je pojavni svijet oko nas na prvi pogled veoma stvaran i krut, u suštini kreacije pojavni svijet otkriva više nego što se naočigled pukim promatranjem može uočiti. Pojavni svijet je svijet polariteta tj. dualnosti i kao takav nam ne otkriva suštinu svog postojanja sam po sebi bez ulaganja svjesnog napora za prodiranje iza njegove iluzije. Zbog postojanja polariteta, čovjek prije ili kasnije dolazi do nezadovoljstva u svojim traganjima za izvornim tj. konačnim istinama, osebi, smislu života, drugim ljudima, Istini, Bogu ili bilo kojem drugom objektutraganja. Shvaćanje da je neki od navedenih pojmova „ovo“ ili „ono“ je utemeljeno na ideji koja ne mora nužno biti pogrešna, ali zbog svoje neutemeljenosti u svijesti osobe koja ju ima, ona ostaje samo prolazna misao u vječnoj i nepobitnoj Istini. Istina kao takva je van polariteta, čista i krajnje jednostavna i spremna je otkriti se iskrenom tragatelju, koji će uložiti svjesni napor da do nje dođe. Zato je svako traganje za bilo kojim svjetovnim ili duhovnim pojmom nužno započeti i završiti u spoznaji tog pojma.

Upravo to tumačenje je osnova i drevnog učenja istoka pod nazivom „Zen“. Zen naglašava ulogu sjedeće meditacije (zazen) u postizanju spoznaje, odnosno direktnog iskustva istine. Poznate su priče Zen učenja i majstora gdje se tragatelju postavlja pitanje koje naočigled nema odgovora ili smisla samo po sebi, no odgovor na pitanje je moguće dostići nakon boravka u stanju praznine iz koje se odgovor na pitanje nametne sam po sebi. Tako su Zen učenici dobili pitanje od svog učitelja, te provodili sate i dane meditirajući u kutu sobe s ciljem direktne, tj. neposredne spoznaje objekta u postavljenom pitanju. Potom kada bi došli do onoga što su smatrali da je Istina, iskomunicirali bi svoje iskustvo svom prosvijetljenom učitelju koji bi potvrdio (rjeđe) ili opovrgnuo (češće) doseg njihove svijesti u navedenom pitanju i to najčešće uz udarac nekim predmetom ili batinama neke vrste. Nakon toga, učenik je ponovo nastavljao meditirati na objekt s ciljem spoznaje, odnosno direktnog iskustva.

Uobičajeno je da polaznici koji su prvi put na intenzivu tragaju za odgovorom na pet temeljnih pitanja: Tko sam Ja (izvorni identitet), što sam Ja (izvorna kvaliteta), što je život, što je drugo ljudsko biće i što je Bog. Nakon toga, tragatelj može odabrati bilo koji objekt koji želi, s ciljem da ga doživi bez procesa i poslije intenziva praktično primjeni u svom životu. Utoliko je svrha intenziva dvojaka: 50% posla je dobiti direktno iskustvo tj. spoznaju, a drugih 50% je primijeniti dobivenu spoznaju u svakodnevnom životu, tj. iz nje živjeti.

S obzirom na sve navedeno, intenziv je tehnika koja iako daje brz rezultat u relativno malo vremena, zahtijeva predanost i posvećenost ka spoznaji svijeta oko sebe i u konačnici samome sebi. Iako je ova tehnika otvorena svima i nema nikakvih posebnih ograničenja za sudjelovanje na intenzivu (osim težih psihičkih bolesti), potrebno je napomenuti da se određena doza ozbiljnosti i predanosti tijekom 3 dana boravka na intenzivu podrazumijeva i očekuje. Intenziv nije tehnika za druženje već za istinski proboj u svijesti s ciljem spoznaje samog sebe na što je moguće dubljoj razini te na što je moguće većem utemeljenju sebe u toj spoznaji. Direktno iskustvo samo po sebi je mistično i o njemu ne možete previše govoriti, ali ga se može doživjeti i iskomunicirati. Ako je težnja polaznika za spoznajom sebe i svijeta oko sebe iskrena, uz predano prakticiranje tehnike intenziva direktno iskustvo predstavljat će vrhunac proboja svijesti pojedinca u ovoj inkarnaciji, a time i kvalitetna podloga za ostvarenje sebe kao cjelovitog bića na bilo kojem području čovjekova života. Sve što je potrebno za to je imati hrabrosti i želju za Istinom, te naknadno uživati u punini dobivenih spoznaja, često mistično opisanih u raznim duhovnim učenjima istoka.

Autor teksta i voditelj intenziva: Branko Antunović

Datum održavanja intenziva: 28.-30.11.2014.

Početak je u petak 28.11 u večernjim satima (18 sati), a završetak u nedjelju oko 16 sati tako da je tečaj maksimalno prilagođen svima koji imaju osmosatno radno vrijeme u tjednu.

Mjesto održavanja: Eko imanje u okolici Zagreba.

Prijave se primaju zaključno s 20.11.2014.

Za prijave i daljnje informacije javiti se na mail : switch@email.htnet.hr

Broj mjesta je ograničen.

http://rei.com.hr/world/2014/09/13/intenziv-direktnog-iskustva-istine/

Opušteno rađanje - tečaj za trudnice - početak 01.12. - 30% blagdanskog popusta za uplate do 24.11.!
04.12.2011

OPUŠTENO RAĐANJE - Tečajevi pripreme za porođaj
- početak 01. prosinca 2014. u 17.30 sati -30% blagdanskog popusta za uplate do 24.11.

Priprema za prirodan i nježan porođaj

Pripremite se za opušteni porođaj bez stresa i pun zadovoljstva. Pažljivo osmišljen program pomaže vama i vašem partneru da doživite radost ugodnog rađanja. Naučit ćete kako da opustite svoje tijelo i oslonite se na urođenu mudrost tijela koje rađa te tako potaknete prirodne relaksanse u svom tijelu i smanjite, ili u potpunosti izbjegnete neugodu i potrebu za lijekovima.

Kad je žena primjereno pripremljena za porođaj i kad su um i tijelo usklađeni, proces rađanja, koji je Priroda tako savršeno osmislila, odvija se slobodno i nježno, a žena je opuštena, svjesna i često nasmijana dok prolazi kroz jedno od najčudesnijih iskustava - rađanje novog života. Oslobađanjem od straha koji uzrokuje bol i napetost i vaš porod može biti „iskustvo života“.

Program Opušteno rađanje obuhvaća
• posebne tehnike disanja koje vam pomažu opustiti tijelo i povezati se s urođenom mudrošću tijela koje rađa i koje ženi omogućju da nježno „izdiše“ svoje dijete na svijet, bez žestine napornog fizičkog tiskanja
• tehnike samohipnoze kojima učite kako ući u stanje duboke opuštenosti, kako prirodno smanjiti neugodu i bol
• promjenu negativnih uvjerenja i emocija vezanih uz porod i usvajanje novih, pozitivnih uvjerenja i emocija kroz informacije i afirmacije - otklanjanje straha koji uzrokuje napetost i bol
• vizualizacije za pozitivan, smiren i siguran dolazak vaše bebe na svijet
• uloga oca (partnera) - konkretne smjernice za partnere kako mogu pomoći i koja je njihova jedinstvena uloga tijekom poroda
• psihičku i emocionoalnu pripremu za porođaj i roditeljstvo

Prednosti Opuštenog rađanja
• uklanja strah koji uzrokuje napetost i bol
• uvelike smanjuje ili potpuno uklanja potrebu za lijekovima protiv bolova ili anestezijom
• skraćuje prvo porođajno doba
• smanjuje ili potpuno uklanja zamor tijekom trudova i majci omogućuje da bude svježa, budna, svjesna i puna energije
• omogućuje optimalnu opskrbu bebe kisikom tijekom trudova
• smanjuje potrebu za epiziotomijom
• partneru daje ravnopravnu ulogu u rađanju
• uključuje koncept prijeporođajnog roditeljstva - osnažuje roditelje pripremajući ih za nježno i smireno rađanje njihova djeteta

Tečaj Opušteno rađanje traje 12 sati (4 radionice po tri sata). Prisustvo partnera nije obvezno, ali ga toplo preporučujemo (umjesto partnera može doći neka druga osoba koja će vam biti podrška pri porođaju).

Cijena: 1.500 kn za trudnicu. Partneri prisustvuju besplatno. Mogućnost obročnog plaćanja.
U cijenu je uključen CD za opuštanje i pisani materijal.

Popusti i ostali uvjeti:
- 20% - ako ukupni iznos uplatite najkasnije 15 dana prije početka tečaja
- 10% - ako ukupni iznos uplatite najkasnije 3 dana prije početka tečaja

Vrijeme održavanja:
Početak u ponedjeljak 01. prosinca 2014. u 17.30 sati - prijave u tijeku
Raspored radionica za ovu grupu: 01.12., 08.12., 15.12. i 22.12. od 17.30 do 20.30 sati.

Za sve informacije i prijave posjetite http://kastrapeli.hr/opusteno-radanje ili posjetite FB stranicu Opušteno rađanje (https://www.facebook.com/hipnoza.za.porod?ref=hl)

DVORAC DUŠE, radionice za upoznavanje sa svojom dušom - Zagreb i Varaždin
24.09.2014

"Znate da ste pozvani. Duša vam je nezadovoljna, gladna svrhe. Dio vas zna da vas Bog doziva imenom. A vi uviđate da iznad svega morate biti u prisnom odnosu s Bogom.
Koliko god se plašili ući u svoj Dvorac, činjenica je da vi jeste svoj Dvorac. To je putovanje osobne hrabrosti i vjere, a vaša duša već odavno zna da ćete neizbježno ući u svoj Dvorac."
Caroline Myss: „Dvorac duše“

Serija radionica DVORAC DUŠE namijenjena je svim istinskim tragateljima za Božanskim u sebi samome.

Dvorac duše ima sedam palača (nije slučajna analogija sa sedam čakri!), a u svakoj palači mnoštvo je odaja koje ćemo posjećivati u našem radu. Po putu možemo naići na razne "zvijeri" i "zmajeve" koji predstavljaju karakteristike negativnog ega koje želimo iscijeliti. Strpljivo i ustrajno nadilazit ćemo sve te prepreke, malo po malo brusiti dijamant svoje duše dok ne zasjaji nezamislivim sjajem božanske ljubavi.

Neke od tema na kojima ćemo raditi:
• prepoznavanje glasa vlastite duše
• moć poniznosti
• snaga molitve
• nadilaženje kaosa u vlastitoj duši
• predaja Božanskom vodstvu
• nadilaženje potrebe za patnjom
• čišćenje karakteristika negativnog ega

Ideja o ovim radionicama, kao putovanju u samo središte bića gdje prebiva božansko, inspirirana je knjigom "Dvorac duše" poznate pionirke energetske medicine Caroline Myss, te utemeljena na 15-godišnjem radu voditeljice Ane Kubla.

Pozvani ste!

S Ljubavlju,
Ana Kubla

ZAGREB: nedjelja 23.11.2014. od 17:00-19:30 h

VARAŽDIN: nedjelja 30.11.2014. od 10:00-12:30 h

cijena: 120 Kn

Informacije i prijave:
Mob: 091 1515 521
E-mail: ana@trueself.hr
web: www.trueself.hr/dvoracduse

TrueSelf centar
Zagreb, Ožegovićeva 17

Zagreb, OSNOVNI TEČAJ MEDITACIJE, Lidia Černi i Tatjana Novosel
15.11.2014

OSNOVNI TEČAJ MEDITACIJE

mjesto događanja:
Centar za duhovni razvoj Brahma Kumaris, Zagreb, Medovićeva 10 (jedna stanica od Kvatrića prema Maksimiru)

Vrijeme početka tečaja:
ponedjeljak, 17. studenog 2014. od 18.30 do 20 h

Vrijeme daljnjeg održavanja tečaja:
Tečaj se održava u okviru 8 susreta, ponedjeljcima i četvrtcima (dvaput tjedno)

Voditeljice: Lidia Černi i Tatjana Novosel kontinuirano održavaju tečajeve meditacije te mnoge seminare, predavanja i radionice s temama samorazvoja.

Cijena tečaja:
Tečaj je besplatan

Web stranica:
www.meditacijabk.hoola.hr

Informacije i obavezne prijave:
email: zagreb@hr.brahmakumaris.org
ili 092-271-9898 (može i sms)

Ukratko o tečaju:
Teme ovog tečaja vode u dublje razumijevanje sebe, vaših unutarnjih pozitivnih kvaliteta i urođenih vrijednosti, povezanosti duha i materije, te najvišeg izvora snage i energije. Koncepti koji se izlažu u tečaju jednostavni su, ali duboki, i pristupačni su ljudima bilo koje društvene pozadine i vjerovanja. Jedini preduvjet za uspjeh u meditaciji je jednostavan i prirodan trud.
Teme tečaja:
1. Svjesnost - dublji pogled u stvarnost
2. Tko sam ja?
3. Priroda i utjecaj misli
4. Povezanost uma, intelekta i podsvijesti; stvaranje navika
5. Najviši izvor snage i energije
6. Povezivanje i odnosi s izvorom snage
7. Stupnjevi i postignuća meditacije
8. Duhovne snage potrebne za svakodnevne situacije.

Unaprijed hvala na Vašim prijavama koje su neophodne zbog ograničenog broja mjesta. Oprema, osim papuča i pribora za pisanje (ako želite), nije potrebna.

Nakon Osnovnog tečaja meditacije, moći ćete se prijaviti i na Napredni tečaj ako budete željeli.

Veselimo se susretu s Vama!

Zagreb, Predavanje POSTIGNUĆA MEDITACIJE, Michel Simon, Pariz
16.11.2014

Srdačno Vas pozivamo na predavanje s vježbom:

POSTIGNUĆA MEDITACIJE

Predavač: Michel Simon, Pariz

Petak, 21. studenog, 18.30 - 20 sati
Centar za duhovni razvoj Brahma Kumaris,
Medovićeva 10, Zagreb

web stranica: www.meditacijabk.hoola.hr
Prijave su obavezne zbog ograničenog broja mjesta na: zagreb@hr.brahmakumaris.org ili 095-528-2608

O predavanju:
Svatko želi naučiti meditaciju pomoću koje se postaje mudrijim, boljim i smirenijim. Međutim, meditacija nije tehnika nego umijeće kreiranja misli i umijeće življenja. Naš um postaje tih, smiren i stabilan, a naše misli pozitivne. Tada možemo usmjeravati um i zauzeti ispravan unutarnji stav. A time i naše ponašanje postaje odmjereno, a naš život usklađen sa svima i svime oko nas. Radost što smo prepoznali pravog sebe je trajna i nepomućena vanjskim utjecajima; slobodni smo, autentični i iskreni.

Michel Simon, učitelj meditacije i samorazvoja već 36 godina. Držeći predavanja i seminare, koje se bave najrazličitijim temama samorazvoja i samosvijesti, a posebno područjem misli, unutarnjih vrijednosti te upravljanja sobom, putuje po četiri kontinenta u želji da sa svima podijeli svoje duhovne spoznaje i ostvarenja.

Molimo Vas da rezervirate svoje mjesto prijavom. Dobrodošli i veselimo se susretu s Vama!

[ Ovo je mjesto za tvoj oglas ili banner. Za više informacija klikni ovdje. ]