Početna Članci Zdravlje i prehrana Zdrav duh u zdravom tijelu

Zdrav duh u zdravom tijelu

Datum objave: 28.01.2011

U zdravom tijelu, zdrav duh… kaže narodna. Međutim koliko brz način života s mnogo rafinirane hrane, šećera, masnoća, soli… može održati tijelo zdravim? Budite se umorni, bez energije, imate problema s probavom, anemični ste, imate podočnjake i blijedi ste… sve su to znakovi stresa ali i neuravnotežene prehrane.

Tijekom vremena tijelo se sve teže bori s nagomilanim toksinima i stoga mu je potreban dobar godišnji odmor – potreban mu je svježi sok od voća i(li) povrća. Počastite se! Male promjene u prehrani mogu učiniti čudo, a tijelo će vam biti zahvalno. Osim što su sokovi od voća i povrća lako probavljivi, hrane stanice vitaminima, mineralima ali i prijeko potrebnim kisikom. Osim toga krajnji cilj jest osjećati se lakšim i poletnijim…

Sok od svježe jabuke pravi je osvježavajući tuš za organizam. Sadrži velike količine pektina koji u organizmu kupi vodu i otrove, pa stoga neki liječnici savjetuju cjelodnevnu dijetu samo s jabučnim sokom. U skandinavskoj mitologiji jabuka je bila voće bogova, a dokazano daje bolji san, smanjuje visoki tlak, pomaže kod vrtoglavice i pretilosti. Jako je važna za njegu zubi, a dobro je sredstvo i za osvježenje daha.

Ukoliko nemate vremena za malu voćnu kašicu nutricionisti će vam savjetovati sok od limuna. Grci su je zvali perzijska jabuka, bogata je antioksidantima, vitaminom C, flavonidom naringeninom koji sprječavaju rano starenje i infekcije. Malo mlake vode sa sokom od pola limuna pomaže uspostavljanju pH ravnoteže u želucu, a riješit će vas i mučnine. Naime, znanstvenici kažu da naringenin smanjuje pohranjivanje masnoća te da spušta razinu triglicerida i kolesterola te potiče prirodni tijek metaboličkih procesa. Jednostavno rečeno potiče prirodno mršavljenje. Koliko je limunada popularna govori podatak da planetarno poznate glumice Jennifer Aniston, Beyonce i Heidi Klum svoju liniju održavaju limunovim sokom. Sve što trebate je popiti čašu limunovog soka pola sata prije jela.

Ukoliko želite više, onda posegnite za povrćem.

Sok od mrkve najbolji je izvor vitamina A, a bogat je i vitaminima B, C, D, G i K. Otvara apetiti i pomaže kod probave. Daje čvrste kosti i jako je dobra hrana za oči. U kombinaciji sa ciklom…prava je bomba za vaše krvne žile. Osim što pomaže u stvaranju crvenih krvnih zrnaca, jača imunitet cijelog organizma. Preporuča se ženama za vrijeme menstrualnih tegoba i menopauze. Cikla i mrkva predstavljaju izvanredno organsko sredstvo za čišćenje jetre, bubrega i žućne kesice te potiču limfne aktivnosti u čitavom tijelu. Ako još uvijek niste osjetili učinke sokova od voća i povrća, sada je pravo vrijeme!

Međutim ako želite više od života, hoćete uravnotežiti rad endokrinih žlijezda, želite uživati u zdravom tijelu, te se pomlađivati na svim razinama… izvana i iznutra... onda obavezno morate posjetiti jedno od uvodnih predavanja Parka Božanske Energije 'Program Božanskog Zdravlja' na kojem ćete naučiti još puno korisnih savjeta za zdravlje, zdravu prehranu, prirodnu medicinu, disanje i meditaciju te naučiti neke praktične vježbe koje ćete moći raditi samostalno i kod kuće.

Živite život punim plućima i kao što Saraha Doha kaže 'Ovdje u mojem tijelu su svete rijeke, sunce i mjesec i mjesto hodočašća. Nikad nisam susreo tako radostan Hram kao što je moje vlastito tijelo.'

Potražite nas na www.divineenergypark.org ili Facebook stranicama Divine Energy Parka.