Početna Članci Zdravlje i prehrana Shakti mat: Masažna podloga za smanjenje stresa i ublažavanje boli

Shakti mat: Masažna podloga za smanjenje stresa i ublažavanje boli

Datum objave: 11.04.2023

Shakti mat je vrsta masažne podloge koja se sastoji od stotina malih iglica koje se ugrađuju u materijal podloge. Ove iglice dizajnirane su da stimuliraju određene točke na tijelu i na taj način pruže slične blagodati kao i akupunktura.

Kako se koristi Shakti mat?

Shakti mat se može koristiti na različite načine, ovisno o preferencijama korisnika. Najčešće se koristi tako da se postavi na ravnu površinu, a zatim leži na njemu s golim leđima. Korištenjem matrice tisuća malih iglica, Shakti mat potiče cirkulaciju krvi, opušta mišiće i ublažava bol. Ova tehnika je također poznata po tome što pomaže u smanjenju stresa i povećanju razine endorfina, što može pružiti osjećaj zadovoljstva i opuštanja.

Kakve su koristi Shakti mata?

  • Shakti mat ima brojne koristi za zdravlje i dobrobit tijela. Ovdje su neke od najčešćih prednosti korištenja Shakti mata:
  • Smanjuje bol: Korištenje akupresurne prostirke može pomoći u ublažavanju bolova u leđima, vratu, ramenima i drugim dijelovima tijela.
  • Povećava cirkulaciju krvi: Matrica iglica na Shakti matu može potaknuti protok krvi kroz tijelo, što može pomoći u ublažavanju napetosti i stresa.
  • Smanjuje stres: Korištenje Shakti mata može pomoći u smanjenju stresa i anksioznosti te u poboljšanju raspoloženja.
  • Povećava energiju: Stimulacija točaka na tijelu može pomoći u povećanju razine energije i smanjenju umora.
  • Potiče opuštanje: Korištenje Shakti mata može pomoći u opuštanju mišića i ublažavanju napetosti u tijelu.

Kome je Shakti mat namijenjen?

Shakti mat može koristiti bilo tko tko želi ublažiti bol, smanjiti stres ili se jednostavno opustiti nakon napornog dana. Međutim, kao i kod bilo koje druge terapije, uvijek je najbolje konzultirati se s liječnikom prije upotrebe Shakti mata, posebno ako imate određene zdravstvene probleme.

Zaključak

Shakti mat je učinkovit i jednostavan način za ublažavanje boli, smanjenje stresa i poboljšanje općeg osjećaja blagostanja. Ova masažna podloga može se koristiti kod kuće, na radnom mjestu ili gdje god se osjećate napeto ili bolno. Važno je napomenuti da Shakti mat nije zamjena za medicinski tretman i da se ne smije koristiti kao takav. Međutim, uz odgovarajuću upotrebu i savjetovanje s liječnikom, Shakti mat može pružiti brojne prednosti za zdravlje i dobrobit tijela.

Foto: https://pixabay.com/photos/acupressure-mat-yantra-mat-spikes-4423271/

Svoj primjerak Shakti mata možeš naručiti u web shopu Indigo svijeta - klikni ovdje.