Početna Članci Zdravlje i prehrana Mršavljenje – dobrobit zelenog čaja

Mršavljenje – dobrobit zelenog čaja

Datum objave: 21.09.2022

Tijekom posljednjih nekoliko godina, zeleni čaj i njegova povezanost s mršavljenjem dugo su bili središte raznih kliničkih studija. Posljednjih godina otkriveni su pozitivni učinci zelenog čaja na mršavljenje.

Studije pokazuju da su odnos između zelenog čaja i gubitka težine značajno povezani kroz termogena svojstva biljke. Termogeneza je proces kojim tijelo proizvodi toplinu ubrzavanjem metabolizma, sagorijevanjem kalorija i razgradnjom masti. Vjeruje se da određene tvari u zelenom čaju pomažu u termogenezi tijela, čime pridonose gubitku težine.

Mršavljenje drugim biljem

Osim zelenog čaja, postoje i druge prirodne biljke koje doprinose mršavljenju. Na primjer, pokazalo se da gugulipid povećava brzinu metabolizma u tijelu i pomaže u termogenezi, što dovodi do gubitka težine. Gugulipid je također prijavljen kao katalizator za snižavanje razine kolesterola.

Još jedna biljka koja pomaže kod mršavljenja je Maitaki. Dobiven iz japanske biljke, Maitaki pomaže u mršavljenju tako što djeluje na jetru, koja je glavni probavni dio tijela.

Maksimiziranje prednosti gubitka težine u zelenom čaju

Potreban je standardizirani biljni ekstrakt čistog zelenog čaja za mršavljenje kako bi se maksimalno povećale prednosti zelenog čaja za mršavljenje. Tržište nudi nekoliko proizvoda za mršavljenje od zelenog čaja koji ne koriste standardizirani ekstrakt. Ovi nestandardizirani proizvodi za mršavljenje od zelenog čaja su jeftiniji, ali ne sadrže dovoljno aktivnih tvari zelenog čaja da bi imali značajne prednosti u mršavljenju.

Znanstvenici i tradicionalni herbalisti vjeruju da se bolji rezultati mršavljenja postižu kada se zeleni čaj koristi u kombinaciji s drugim biljkama za mršavljenje i drugim hranjivim tvarima. Dakle, prije nego što kupite proizvod za mršavljenje od zelenog čaja, preporučljivo je da odaberete proizvod koji sadrži bogatu mješavinu biljaka, minerala i hranjivih sastojaka zelenog čaja koji pomažu u mršavljenju.

Zeleni čaj u kombinaciji s đumbirom i listovima masline pomaže u snižavanju kolesterola i potiče mršavljenje. Zeleni čaj pomaže u zaustavljanju suženja krvnih žila, dok CoQ 10 štiti srce i osigurava razinu krvnog tlaka. Miješanjem zelenog čaja s CoQ 10 ne samo da ćete postići maksimalan gubitak težine, već ćete također moći održavati zdravlje nekoliko tjelesnih sustava u isto vrijeme.

Idealan proizvod za mršavljenje od zelenog čaja

Prva stvar koju treba provjeriti kada kupujete proizvode od zelenog čaja je vidjeti poštuje li proizvođač ekstrakta zelenog čaja strogu GMP usklađenost, standard proizvodnje koji se koristi u cijelom svijetu. Posjedovanje GMP odobrenja za proizvode od zelenog čaja jamči vam da dobivate proizvod najviše kvalitete.

Prema Zakonu o zdravlju i obrazovanju o dodacima prehrani iz 1994., biljni proizvodi poput zelenog čaja smatraju se dodacima prehrani. To znači da uspjeh ili učinkovitost ovih proizvoda nema nikakvih jamstava. Tvrtke ili proizvođači koji tvrde da su njihovi proizvodi od zelenog čaja 100% uspješni, lažno reklamiraju i ne bi ih se trebalo podržavati.

Kako biste bili sigurni da ćete dobiti svoj novac kada kupite proizvod od zelenog čaja, pronađite proizvod koji koristi standardizirani ekstrakt zelenog čaja. Potražite strogu usklađenost s GMP-om i provjerite ima li proizvođač proizvoda zelenog čaja sve odgovarajuće vjerodajnice u formulaciji proizvoda.

Izvor: Populararticles.co

Foto: Pixabay.com