Koloidno srebro

Datum objave: 11.02.2010

Koloidno srebro, odnosno tekućina u kojoj su vrlo male čestice srebra od 0,001 mikrona u promjeru –koncentracija ovih čestica je 5 ppm, što znači da na milijun čestica vode dolazi 5 čestica srebra – djeluje iscjeljujuće na razne nivoe: antibiotik je, stabilizira imunološki sustav, liječi respiratorne bolesti te je pravi melem za kožne bolesti koji potiče pomlađivanje i rast kose.

Koloidno srebro, odnosno tekućina u kojoj su vrlo male čestice srebra od 0,001 mikrona u promjeru –koncentracija ovih čestica je 5 ppm, što znači da na milijun čestica vode dolazi 5 čestica srebra – djeluje iscjeljujuće na razne nivoe: antibiotik je, stabilizira imunološki sustav, liječi respiratorne bolesti te je pravi melem za kožne bolesti koji potiče pomlađivanje i rast kose.

Koloid je najbolji način primjene srebra u medicini, upravo stoga što su stanice i tjelesne tekućine svih živih bića upravo u koloidnom stanju. Zato tijelo puno lakše prihvaća lijek koji je već u koloidnom stanju. Većina umjetnih antibiotika usput ubija i korisne bakterije crijevne flore. Koloidno se srebro, nasuprot tome, izlučuje u krv vrlo brzo, i prije dolaska u želudac, te tako ne izaziva neprijatne sporedne pojave. Koloidna srebrena voda je prirodan, siguran, neotrovan antibiotik, efikasan u uništavanju više od 650 uzročnika bolesti, uključujući viruse, bakterije i gljivice/plijesni. Do sada nije poznata niti jedna vrsta patogenih mikroorganizama koja u laboratorijskim uvjetima u dodiru sa koloidom srebra može da preživi duže od 6 minuta!

Nasuprot dokazanim opasnostima uporabe modernih lijekova, rizici u uporabi Koloidne srebrne vode praktično ne postoje dok su sporedne pojave vrlo rijetke.

PRIRODNI ANTIBIOTIK Koloidna srebrena voda ljudskom organizmu koristi više od bilo kojeg znanog preparata u sprečavanju i liječenju infektivnih bolesti, te jačanju i pomlađivanju organizma. Srebro djeluje kako katalizator zaustavljajući određene enzime koje su u sastavu bakterija, virusa i gljivica. U kontaktu sa srebrom, ovi izazivači bolesti brzo ostaju bez kisika i hrane te se raspadaju. Organizam ih odstranjuje svojim metabolizmom, limfnim sustavom i sustavom organa za izlučivanje. Ovaj je proces jako brz i efikasan, stoga mikroorganizmi ne mogu mutirati i steći otpornost na koloidno srebro. Samo ih je nekoliko koji su rezistentni tj. otporni što je dobra vijest, jer su to mikroorganizmi potrebni za funkcioniranje naših organa. Pored svega ovoga, čestice koloidnog srebra su tako male da ne oštećuju ljudski ili životinjski organizam, te se bez ikakvih problema izlučuju iz tijela za 24 sata.

Potvrđene su regenerativne moći srebra, osobito na jetra, kosti, mekana tkiva, pa čak i na mozak. Uz sve to, koloidno srebro jača električne i imune sisteme organizma dajući mu snagu, energiju i vitalnost.

SREBRO U NAŠEM TIJELU Srebro unosimo u naše tijelo, kao i ostale minerale, putem hrane. Ono dolazi ravno iz zemlje. Razvojem industrijskog načina poljoprivredne proizvodnje i masovnom upotrebom umjetnih gnojiva, površinski je sloj izgubio 85 % svojih rezervi srebra. Temeljna uloga srebra u našem tijelu, glede njegove moći uništavanja patogenih organizama, jest uspostava i jačanje prirodnog imunološkog sistema. Nedostatak srebra izaziva poremećaj u obrambenim snagama tijela, slabost prema svim vrstama bolesti pa je moguće da je i to jedan od razloga velikog porasta malignih oboljenja posljednjih desetljeća.

NEŠKODLJIVOST KOLOIDNOG SREBRA Srebro je posve netoksično i nealergično. Kako je srebro u koloidnom obliku, svaki višak koji nije potreban tijelu se lako eliminira i ne taloži se u tkivu. Ne postoji mogućnost predoziranja niti postoji interakcija koloidnog srebra sa drugim lijekovima. Ono ne šteti jetrima, bubrezima, niti drugim organima. Opasnosti u korištenju Koloidne srebrene vode praktično ne postoje, a sporedne pojave su vrlo rijetke. Tek poneki pacijent, poslije prvobitnog poboljšanja, tijekom trećeg ili četvrtog dana uzimanja srebrene vode dobiva simptome slične gripi, ali će oni vrlo brzo proći ako se pije malo više vode. U svakom slučaju, ovi simptomi pokazuju samo jedno - da Koloidna srebrena voda radi svoj posao i na svim razinama čisti tijelo! Znanstvenici čak preporučuju koloidno srebro kao najjače dezinfekciono sredstvo za pitku vodu, jedna žlica na 5 litara vode.

SREBRO IZ DAVNINA Za ljekovitu moć srebra su znali još Stari Grci. Tijekom dugih ratnih pohoda su primijetili da plemstvo nikada ne boluje, dok trupe nižih klasa masovno umiru od dizenterije. Razlog je dio taj što je plemićki dio vojske jeo iz srebrenog posuđa. I na Istoku je moć srebra poštivana.

Srebro tu ima jako važnu ulogu kao čistač jetre i svih tjelesnih tekućina. Srednjevjekovni alkemičari, kako europski tako i arapski, davali su veliku pozornost srebru. Ono je u njihovom sustavu zauzimalo istaknuto mjesto između sedam svjetskih metala. U alkemijskim teorijama je srebro uvijek vezivano za Mjesec i lunarne utjecaje. U europskom srednjem vijeku je plemstvo bilo to koje je uživalo u dobrobitima koje donosi srebro. Na svim dvorovima, jelo iz srebrenog posuđa srebrenim priborom. Dok su im podanici umirali u epidemijama kuge i kolere, europski vladari i njihove dvorske sluge su ostajali nedirnuti. Srebro je izuzetno mek metal pa su oni sa jelom unosili i čestice ovog metala. Rezultat toga bila je slaba plavičasta pigmentacija na njihovoj koži, danas poznata kao argirija, te su zato i postali poznati kao “plava krv”. Današnji konzumenti srebra neće postati “plavokrvni” stoga što se srebro u koloidnom obliku ne zadržava i ne taloži u organizmu. Da bi se vidjeli uzroci današnjeg ignoriranja ove vrlo moćne supstance koja gotovo bezuvjeto ubija bakterije, gljivice i viruse, treba znati da današnja paradigma medicinske industrije počiva na profitu. Profitu je u interesu dugoročna terapija a ne ozdravljenje pacijenta.

SVAKODNEVNO PIĆE Koloidnu srebrenu vodu je dobro upotrebljavati svakodnevno. Koloidna srebrena voda se može upotrebljavati kao preventiva, koja jača imunološki sistem protiv infekcija, ili kao dragocjena pomoć u liječenju infekcija i bolesti. Da bi sačuvali njezinu punu efikasnost obvezno upotrebljavajte plastičnu ili staklenu žlicu ili čašu. Žličica Koloidne srebrene vode 3 do 4 puta dnevno na prazan stomak odlično djeluje kao preventiva.

Najefikasniji je način da se stavi ispod jezika i tu drži oko 5 sekundi te još oko 10 sekundi mućka po ustima prije nego se proguta. Koloidna je srebrena voda bez ukusa i slična je običnoj vodi, a već iz usne šupljine se direktno apsorbira u krv. Kao sporednu pojavu ovakvog načina primjene vidjet ćete da su Vam zubi jako bijeli i čisti, da na njima nema više ružnih naslaga, da više nemate upalu desni i loš zadah, a šansa za nastanak novog karijesa je minimalna. Bit će te sigurni od epidemije gripe i respiratornih infekcija, očistit ćete svoje tijelo od nagomilanih parazita i mikroorganizama, normalizirat ćete metabolizam i tjelesnu težinu. Kod akutnih infekcija preporučaju se 3 žličice svakih 2 sata. Ovo je potrebito stoga da se održi stalna koncentracija srebrenih čestica. Ova terapija traje do nestanka simptoma, što može biti u ovisnosti od bolesti od 24 sata pa do nekoliko tjedana. Srebro pomaže tijelu da ukloni uzročnike trenutnog oboljenja, te ga očistiti i od svih patogenih organizama za koje niste ni znali da postoje. Dobro je nastaviti uzimanje Koloidne srebrene vode i poslije nestanka akutnih simptoma u redovnoj dozi od jedne žličice 4 puta na dan, da bi se do kraja ugasila sva žarišta i ponovo uspostavio stabilan imunološki sustav. Za sve kožne bolesti i infekcije, rane, posjekline i opekline, akne, psorijazu, vanjski herpes, kožne čireve, bradavice i sve druge promjene na koži najefikasnija je direktna uporaba. To znači da Koloidnu srebrenu vodu treba nanijeti
direktno na kritično mjesto minimum 3 puta dnevno. Ranu, posjeklinu, čir ili opeklinu poslije toga treba previti, a zarastanje će biti puno brže i neće biti nikakvih komplikacija, infekcija i ožiljaka. Akne i seboreja se, pokazuju istraživanja, također brzo povlače ako se na ugrožene dijelove kože 3 puta dnevno nanese koloidno srebro, kao i problemi s peruti: nestaju ako se koža glave poprska Srebrenom vodom jednom dnevno. Kod hunjavice i upale sinusa najbolji se efekt postiže ako se Srebrna voda upotrijebi kao obične kapi za nos - 3 puta dnevno po nekoliko kapi u svaku nosnicu. Kod upale uha također treba uporabiti Srebrenu vodu, kao kapi koje se stavljaju direktno u uho 3 puta dnevno. Respiratorne infekcije, alergijski kašalj i bronhitis najbrže prolaze inhalacijom - treba Koloidnu srebrenu vodu uliti u bočicu s raspršivačem, prsnuti nekoliko puta u usta i duboko udahnuti. Iako naglašavaju blagotvorni učinak Koloidne srebrne vode, znanstvenici upozoravaju da je ona iznimno efikasno pomoćno sredstvo i ne isključuju suradnju s obiteljskim liječnikom.

Piše: Živa Jagat
Preneseno s prijateljskog portala www.total-balance.net