Početna Članci Zdravlje i prehrana Koji je tvoj kristal?

Koji je tvoj kristal?

Datum objave: 03.11.2011

Kristaloterapija pomaže kod nesanice i glavobolje, ali i kod viška kilograma

Patiš od nesanice, brinu te ljubavni problemi ili imaš česte glavobolje? Istražili smo kako prema određenoj tegobi možeš izabrati pravi kristal za sebe. Ametist se postavlja na kapke jer pomaže kod glavobolje, a rozenkvarc je učinkovit kod rješavanja ljubavnih problema, ali i problema s debljinom.

Pogodi frekvenciju kristala

Kristal biramo prema našem energetskom stanju i bolestima koje nas muče. Svaki kristal djeluje ljekovito i iscjeljujuće na određene tjelesne i emotivne probleme. Svi kristali vibriraju svojom osobnom frekvencijom i poput živih bića stvaraju jaku auru. U tom su smislu vrlo slični ljudima i živim bićima općenito. Pri odabiru kristala vrlo je važno pronaći kristal koji će vibrirati na frekvenciji što je moguće bliže tvojoj.
Kristal možeš birati i prema svojem horoskopskom znaku, a autori različitih knjiga o kristalima daju različite upute kako se najbolje orijentirati prema planetama. Ako znamo pozitivne i negativne osobine svakog znaka, biramo kristale koje potiču pozitivne, a smanjuju utjecaj negativnih osobina.

S autorom priručnika o kristaloterapiji ''Šapat s Atlantide'' i osnivačem Udruge za poboljšanje i razvoj kvalitete življenja ''Indigo svijet'' Danielom Postružinom razgovarali smo o tome kako izabrati, održavati i nositi kristal koji nam najviše odgovara.

Trnci, toplina ili hladnoća?

'Svaki kristal je vezan za određenu emociju (npr. Turmalin je pokazao najbolje djelovanje kod raznih neuroza; bijes se rješava howlitom; nezadovoljstvo i neuravnoteženost mjesečevim kamenom). Kod kristala je važno znati da ipak nisu najvažniji oni, nego mi. Kristali su poluvodiči, tj. pomoćna sredstva koja nam pomažu da usmjerimo svoju energiju i fokusiramo je na mjesto na kojemu želimo djelovati', objašnjava Daniel.

'Ako želiš odabrati kristal koji ti najviše odgovara više odabranih kristala (npr. ametist za glavobolju) poredaj jedan do drugog ispred sebe. Smiri se i prelazi rukom iznad njih – tako ćeš osjetiti njihove vibracije (mogu se osjetiti trnci, toplina ili hladnoća, uglavnom osjećaj koji doživimo je uvijek individualan)'.

Čišćenje kristala

Kako i koliko često treba čistiti kristale?

Prije prve upotrebe kristale je najbolje preko noći zakopati u šačicu soli. To može biti staklena, keramička ili plastična posuda koju kasnije nećemo koristiti u domaćinstvu. Kristali osim zračenja imaju i sposobnost upijanja energije, bilo pozitivne ili negativne.
Zbog toga ih je potrebno povremeno očistiti pod mlazom tekuće hladne vode u trajanju od nekoliko minuta. Isto tako je važno i punjenje kristala. Na taj mu način povećavamo snagu i efikasnost.
Ametist ne voli sunce
Za vrijeme punog mjeseca ostaviti ćemo ih preko noći da leže na zemlji (poslužiti će tegla za cvijeće), te ih povremeno izlagati direktnoj sunčevoj svjetlosti. Oprezno s ametistom! Njega se može izložiti maksimalno 20 min, jer u suprotnom počinje blijedjeti.
Kristali zahtjevaju brigu i održavanje, a mogu biti štetni ako ih dugo nosimo, a često smo pod utjecajem stresnih situacija i negativnih zračenja.

Kako ih nositi?

Kristale možeš koristiti obrađene i neobrađene. Neobrađeni u obliku u kojem postoje u prirodi su najučinkovitiji. Obrađeni kristali su izloženi utjecaju energetskih promjena zbog brušenja i dodira drugih ljudi.
Stoga da bismo ih mogli pravilno koristiti moramo ih čistiti, održavati, puniti i programirati za ciljanu namjeru i tada će djelovati podjednako dobro, ako ne i bolje, od prirodnih grumena kristala.
Osobne kristale nosimo sa sobom radi zaštite i uravnoteženja naših energija (držimo ih u vrećici od prirodnog materijala i najbolje je da su u obliku grumena).
Mogu biti i u obliku privjeska, ogrlice, narukvice, naušnice, piramide, kugle, u obliku jajeta, donuta, obeliska i kamena za ruku.

Zaštita od zračenja

Kristali se koriste i u spravljanju eliksira, čajeva i raznih krema.
Kristali u obliku piramide se koriste za zaštitu od štetnih zračenja, naročito tehničkih (stavljaju se pored kompjutora, televizora ili pokraj uzglavlja kreveta na kojem spavamo.
Kod tretiranja neke bolesti najbolje je kristal držati na bolnom mjestu (npr. ametist za glavobolju na kapcima očiju ili iznad sinusa).

Izaberi svoj kristal!

Glavobolja:
ametist
rozenkvarc
tigrovo oko
Najbolje je nositi ih oko vrata na kratkom lančiću da bi mogli djelovati na gornje čakre, ili ih zagrijati u rukama i postaviti ih na kapke očiju ili bolna mjesta.

Nesanica:
ametist
mjesečev kamen

Depresija:
karneol
opal
akvamarin

Sreća u ljubavi:
rozenkvarc (zovu ga kamen ljubavi)
malahit

Debljina:
rozenkvarc (programiran daje odlične rezultate)
turmalin
magnezit
citrin

Gorski kristal se najčešće upotrebljava jer zamjenjuje sve kristale, znači možemo ga koristiti za sve probleme, bolesti, sve čakre u svim kombinacijama. Stoga se najviše upotrebljava u kristaloterapiji.

Više info: www.indigo-svijet.hr

Autor: Martina Medverec
Preuzeto sa: www.zdravakrava.hr
http://www.zdravakrava.hr/clanak/477/koji-je-tvoj-kristal