Početna Članci Zanimljivosti i aktualnosti Kakvu energiju nosi svaki dan u tjednu i kako ga najbolje iskoristiti

Kakvu energiju nosi svaki dan u tjednu i kako ga najbolje iskoristiti

Datum objave: 10.09.2020

Dani u tjednu nose svoje posebne vibracije. Naravno, te specifične vibracije dana su pod utjecajem planeta (astrologija), vaših životnih okolnosti i vaše osobne vibracije, međutim svaki dan ima svoju vibraciju koja teče 24 sata.

U davna vremena, dani u tjednu su dobili imena prema planetima. Svaki dan je bio poseban i određen za korištenje energije svog određenog planetarnog boga.

Evo koju energetsku atmosferu nosi svaki dan u tjednu i kako možete koristiti tu energiju.

Ponedjeljak

Ponedjeljak je dan Mjeseca, dan u kojem trebamo zakoračiti u naš istinski potencijal – intuiciju i emocije.

Ponedjeljak doista postavlja emocionalnu atmosferu za nadolazeći tjedan, jer Mjesec traži da razjasnimo svoje emocije i namjere za naredne dane.

Ponedjeljak često donosi mnogo neugodnih osjećaja i mnogi ga smatraju izazovnim.

To je zato što emocije mogu biti žestoke na dan Mjeseca, što uzrokuje da se osjećamo ćudljivo.

Ako niste ljubitelj ponedjeljka, možda postoji u podlozi neka emocionalna energija koja vas muči. Ponedjeljak također može dovesti do pozitivnog vala motivacije i energije. Ako se osjećamo pozitivno u našim životima i imamo zdrave emocije, ponedjeljak nam može pomoći da se pokrenemo i stvorimo pozitivno stanje uma za nadolazeći tjedan.

Kako bi se pripremili za energiju ponedjeljka, dobro se naspavajte noć prije i pijte puno vode.

Utorak

Utorkom vlada planet akcije i energije – Mars. Ovo je odličan dan za obavljanje stvari. Ako Ponedjeljak postavlja  na emocionalni ton, utorak s tim tonom kreće u akciju.

Utorak je savršen dan za pokretanje projekata i donošenje odluka, posebno kada je u pitanju vaša karijera. Energija dana također će vam pomoći da napredujete u svim područjima svog života, te je odlična za usklađivanje sa svojim strastima.

Kako bi najbolje iskoristili energiju utorka, shvatite što želite, a zatim učinite sve da to i ostvarite. Energija Marsa nam daje nam poticaj i strast da pratimo naše ciljeve, snove i želje.

Srijeda

Srijedom vlada planet komunikacije i izražavanja – Merkur. Stoga je srijeda savršeno vrijeme da razmislite o tome što želite i gdje ste se usmjerili.

Srijeda je idealno vrijeme za planiranje sastanaka, događaja i svih važnih poziva. To je ujedno i savršen dan za izraziti sebe voljenoj osobi.

Merkur vlada višim umom, zato ideje obično srijedom cvjetaju. Za ovaj dan sačuvajte ideje za radionice i kreativne projekte. To je također idealno vrijeme da donesete teške životne odluke.

Budući da je u polovici tjedna, energija srijede također nam pruža sposobnost zaključivanja možemo li ili ne možemo obraćati pažnju na naše potrebe i kakvu energiju odašiljemo u Svemir.

Kako bi najbolje iskoristili energiju ovog dana, iskoristite priliku da se izrazite i razmišljajte o tome je li energija koju šaljete u Svemir usklađena s onim što želite za sebe.

Četvrtak

Četvrtak je dan Jupitera, planete pozitivnosti i ekspanzije i zbog toga to je savršeno vrijeme za učenje novih stvari i širenje svoje svijesti.

Energija ovog dana nam omogućuje da budemo produktivni, te nam pomaže da se brinemo o stvarima koje smo  možda zanemarili u posljednjih nekoliko dana.

Četvrtak je dan pozitivnosti i njegova lakoća nam pomaže da stvari dovodimo kraju i da budemo otvoreniji za učenje. Četvrtak također služi kao izvrstan podsjetnik da zahvalimo za dane koji su prošli  i sve što smo naučili i postigli.

Energija četvrtka također podržava sve stvari koje nam omogućavaju da se širimo, bilo to duhovno ili mentalno. Ovo je idealno vrijeme za početak nove duhovne prakse ili novog hobija. To je također dobro vrijeme za dovršavanje financijskih pitanja ili za upravljanje svojim novcem.

Kako bi učinkovitije iskoristili energiju ovog dana, izražavajte zahvalnost i pozitivnost od trenutka kada se probudite, jer to će vam pomoći da bolje napredujete tijekom dana.

Petak

Petak je dan Venere, planete ljubavi i kreativnosti, što ga čini savršenim danom za povezivanje s drugima i opuštanje. Petak je savršen dan za noćni izlazak i intimne veze.

Energija ovog dana također nam omogućuje da budemo kreativni i može donijeti svježu, novu inspiraciju za bilo kakav projekt na kojem radimo.

Petak je također dobro vrijeme za dovršavanje svih ideja koje smo odgađali neko vrijeme. To je također idealno vrijeme za opuštanje, za ugađanje sebi.

Kako biste mogli učinkovito iskoristiti energiju petka, provedite vrijeme sa svojim voljenima i radite na svojim kreativnim projektima. Nemojte zakazivati ništa previše naporno u petak, jer to je dan za opuštanje i zabavu.

Subota

Subota je dan Saturna, dan za preuzimanje odgovornosti i organizaciju.

Većina nas se subotom bavi kućnim poslovima  i stvarima koje su vezane za naše osobne živote, a to je zato što nam Saturn pomaže da budemo uravnoteženi i uzemljeni.

Subota je savršen dan da se organiziramo tjedan dana unaprijed. Energija ovog dana je također pogodna za dovršavanje stvari vezano za kuću i onih stvari koje trebamo popraviti vezano za naš osobni život.

Kako biste mogli učinkovito iskoristiti energiju ovog dana, počnite s realizacijom nekih velikih projekata koje trebate napraviti i odvojite vrijeme u danu da se unaprijed organizirate za nadolazeći tjedan.

Nedjelja

Nedjelja je dan Sunca, savršeni dan za opuštanje i povezivanje sa svojim unutarnjim ja.

Nedjelja je savršen dan za unutarnji rad i prisluškivanje svog unutarnjeg sunca i sjaja. Energija dana zaista podržava samopromišljanje i duhovni rast.  Priuštite sebi vrijeme koje je vam je potrebno da obnovite i napunite svoju dušu.

Nedjelja nosi sa sobom lijepu vibraciju za opuštanje i centriranje za nadolazeći tjedan. Nedjelja je idealno vrijeme da se usredotočimo na pitanja vezana za svoje zdravlje i dobrobit.

Društvena okupljanja će također biti skladna, a emocije će biti mekše i nježnije.

Kako biste mogli učinkovito iskoristiti energiju ovog dana, učinite da to bude dan za odmor i opuštanje. Nemojte zakazivati ništa previše zahtjevno, umjesto toga, odvojite vrijeme da se povežete sa svojim unutarnjim sjajem.

***

Svaki dan nosi svoje vlastite jedinstvene vibracije i kada se uskladite s tim energijama, počet ćete primjećivati kako će se oblikovati i voditi vaš tjedan.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

Izvor: Atma.hr