Početna Članci Zanimljivosti i aktualnosti 6 najsnažnijih simbola – Odaberite svoj i otkrijte što vaša duša doista treba

6 najsnažnijih simbola – Odaberite svoj i otkrijte što vaša duša doista treba

Datum objave: 27.11.2017

Simboli su moćni magični alati. To je arhetip duboko zakopan u univerzalnom području naše podsvijesti.

 

Stoga čarobne sile ovih simbola dobivaju moć iz podsvijesti svakog ljudskog bića, povezujući ih sve na nevidljiv, ali neraskidiv način. Što se više simbol koristi, to je čarobnija snaga koju dobiva.

Sljedećih 6 simbola su snažni onoliko koliko simbol može biti. Svi su povezani nevidljivim silama. Koriste se stoljećima u čarobnim praksama.

Drevni svećenici i svećenice izrađivali su talismane na kojima su oni bili urezani kako bi iskoristili njihovu moć, piše Gostica.

Još danas koristimo njihovu čaroliju, a svaki simbol nas privlači kada nam je to najpotrebnije. Oni nam govore na vrlo mističan način.

Slušajte ih. Koji vas poziva?

Koji simbol ste vi izabrali?

1. Horusovo oko

Oko Horusa poznato i kao Wedjat jedan je od najistaknutijih i najčešćih simbola drevnog Egipta.

Ako ste odabrali Horusovo oko, vaša aura treba zaštitu odmah. To je personifikacija Horusove osvete prema Setu koja je destabilizirala vladavinu njegovog oca, Ozirisa.

Oko Horusa je personifikacija božanske sveprisutnosti, činjenica da Bog promatra sve nas i da karma nikada ne spava.

Što učiniti: Pozovite božanske snage Svjetlosti da vas zaštite. Možete pozvati vašeg anđela čuvara i zatražiti savjete i pomoć.

Također možete izvesti male rituale otpuštanja i protjerivanja kako biste očistili negativnost. Štoviše, trebali biste provjeriti ovdje simptome uroka.

2. Labirint

Labirint je dizajniran kako bi zaštitio svoje središte. Pokušavajući dešifrirati simbol, možemo reći da labirint pomaže u pronalaženju naše istinske prirode, našeg duhovnog centra.

Labirinti su stvoreni kako bi varali vilenjake i demone i kako bi ih zauvijek zatočili u svom središtu. Ako vas labirint zove, onda morate pronaći svoj unutarnji centar.

Labirinti su bili mjesta obreda u Minoic Crete gdje su plesali inicirani, svećenici i akoliti dok ne bi došli do ekstatičnog stanja, povezujući se s Božanskim.

Što učiniti: Ako je Labirint vaš izbor onda ste se vjerojatno malo izgubili u posljednje vrijeme. Teški rad, zgusnuti raspored i iscrpljujući stil života dovest će vas do odvajanja od vašeg duhovnog jastva.

Svakako morate pronaći svoj unutarnji mir. Trebate tražiti svoje duhovno središte.


3. Trident

Trident je simbol snažne božanske figure patrijarha. To je simbol Gospodina Šive u hinduizmu i Boga Posejdona u grčkoj religiji.

Tri ruba njegova Tridenta mogu simbolizirati tri oka – srednji rub može simbolizirati njegovo treće oko.

Iako su trident kasnije demonizirali kršćani, taj je simbol simbol obilja, blagoslova, božanskog domena i čarobnog alata za protjerivanje svih strahova. Posejdon je bio jedan od najjačih bogova grčke religije.

Ako odaberete trident, tada morate protjerati svoje strahove i utvrditi svoju duhovnu dominaciju u astralnom području.

Što učiniti: Morate reći svijetu da se ne bojite! Stoga ste slobodni i nikakvo zlo vas ne može dodirnuti. Koristite moć tridenta da protjerate sve strahove.

4. Triskelion

Broj tri je uvijek bio smatran magičnim i/ili svetim. U triskelionu stupovi našeg tijela su moćne sile promjena, prevladavanje poteškoća, fizičkih i duhovnih prepreka.

Ako ste odabrali Triskelion onda vam treba nešto što će vam pomoći da razbijete prepreke u vašem fizičkom životu.

Triskelion je personifikacija kreativne snage Sunca. Nadalje, Solarne snage nam pomažu da cvjetamo.

Triskelionove tri noge sjedinjuju se kako bi stvorile prilično “neprirodnu” silu koja može stvoriti stvarnost koju stvarno želimo.

Što učiniti: Uronite u Sunčeve snage kako biste stvorili matricu svijetle energije. To će vam pomoći da povećate vibracije. Sjedite u prirodi i razmišljajte.


5. Ouroboros

Ouroboros je stari ezoterični simbol i značenje mu nije sasvim bezazleno. To je podsjetnik na karmu i beskrajni kontinuum vremena.

Ako ste odabrali Ouroboros, morat ćete iskreno razmotriti svoju Karmu.

Morate napraviti neke promjene budući da ste zarobljeni u beskrajnoj petlji gdje se ništa nikad ne mijenja. Zašto se to ne mijenja? Zato što ne želite promijeniti.

Razbijanje kruga Ouroborusa je razbijanje kruga utjelovljenja i ulaska u blagoslovljenu Nirvanu.

Što učiniti: Razmotrite što iznova i iznova činite pogrešno i promijenite to – možete razriješiti karmu pomoću čarolije čišćenja! Možete također saznati nešto više o prošlim životima i vidjeti gdje ste pogriješili.

6. Skarabej

Skarabej je jedan od najpoznatijih simbola drevnog Egipta. Drevni Egipćani vjerovali su da skarabeji dolaze iz podzemlja, gdje obitavaju preminuli.

Zato, ako odaberete taj simbol, morate kanalizirati mudrost vaših prošlih predaka.

Skarabejii se smatraju “živim” simbolima, stalno možete tražiti vitalnost, ponovno rođenje i bolje zdravlje za sve koje volite pa čak i za sebe same. Ako odaberete Skarabeja, vi žudite za vitalnošću.

Što učiniti: ako je to vaš izbor onda morate pronaći način da obnovite svoju energiju. Vjerojatno biste trebali početi jesti zdravije i poboljšati ritam spavanja.

Skarabej je poziv da pazimo na sebe, ali također i da ne zanemarimo mudrost naše prošlosti (predaka).

Prevela: Suzana Prnjak za atma.hr

Foto: gostica.com

Izvor: gostica.com

Preuzeto s: Atma.hr