Početna Članci Duhovnost i psihologija Život je prekratak, život je vječan

Život je prekratak, život je vječan

Datum objave: 16.02.2010

Stranica znanja 201 Santa Barbara, Kalifornija

28. travanj 1999. SAD


Spoznaja da je život vrlo kratak unosi dinamičnost u tvoj život. Nepoželjne stvari će otpasti, baš kao i smetnje. Kada trebaš djelovati ili uložiti napor, znaj da je život kratak. Kada spoznaš da je život kratak, oklijevanje otpada. Kada očekuješ rezultat, znaj da je život vječan.

Osoba u neznanju radi obrnuto: žuri za rezultatom te je nestrpljiva i frustrirana. Nestrpljivost nestaje kada znaš da je život vječan. Kada očekuješ uzvraćanje usluge ili rezultat tvojih dobrih djela, želiš to brzo. Ali kada znaš da ima mnogo života, shvaćaš da ako ne dobiješ prije, dobit’ ćeš kasnije.

PROBUDI SE I VIDI DA JE TVOJ ŽIVOT PREKRATAK! Vrijeme teče, i što ti činiš sa svojim životom? Da li je koristan tebi i svijetu oko tebe? Shvati da je život prekratak.

PROBUDI SE! ŽIVOT JE VJEČAN!

Kada želiš uživati plod akcije, znaj da je život vječan. Kada se radi o nadi, trebao bi znati da ima mnogo života. Kada očekuješ rezultate, znaj da je vrijeme vječno. Ako ti se netko ne zahvali ili te iskoristi, zahvali im zato što će ti kasnije platiti sa kamatama. Tako da nitko ne treba biti tužan zato što je nepoštovan ili je bio iskorišten. Znaj da će ti se u budućnosti morati otplatiti sa kamatama!

Kada se radi o uživanju ploda tvojih akcija, dobrih djela ili čak blagoslova, znaj da je život vječan. Kad god si u žurbi, ne možeš uživati. Dakle, znaj da je život vječan.

Sri Sri Ravi Shankar
Umijeće življenja - Art of living foundation