Početna Članci Duhovnost i psihologija Zašto nikada ne dobijete ono što zaista želite - izlazak iz komforne zone

Zašto nikada ne dobijete ono što zaista želite - izlazak iz komforne zone

Datum objave: 13.10.2022

Mnogi od nas, bili mi toga svjesni ili ne, živimo u zatvoru koji smo sami stvorili. Ovaj zatvor nema metalne rešetke, niti se njegovi zidovi mogu vidjeti golim okom; međutim, jednako je učinkovit u sprječavanju naše slobode kao i prava zatvorska ćelija. To se zove naša komforna zona.


Komforne zone mogu poprimiti različite oblike, od područja u kojem živite i kruga ljudi s kojima se družite, do iznosa novca koji zarađujete.

Primarna sila koja vas drži u životu unutar vaše zone je vaše uvjerenje temeljeno na strahu o tome što će se dogoditi ako izađete iz nje.

VAŠA UVJERENJA SU VAŠA ISTINA

Bez obzira koliko to uvjerenje bilo smiješno ili nerealno, prihvatit ćete ga kao istinu ovisno o razini sigurnosti koju osjećate.

Vaša zona udobnosti zapravo uopće nije ugodna, već je u stvarnosti virtualni zatvor koji vas sprječava da se razvijate i rastete kao ljudsko biće.
Rešetke tog zatvora su vaši strahovi o tome što bi se moglo dogoditi ako ih prijeđete. Ključ vaše slobode stoga leži u uklanjanju temeljnih uvjerenja koja uzrokuju postojanje tih strahova.

Samo na trenutak razmislite o svom cilju ili snu koji vam se čini nedostižnim. Sada provjerite zahtijeva li da to postignete da izađete iz svoje zone komfora na nepoznati teritorij.
To može biti posao iz snova, nova veza, pokretanje vlastitog posla, mršavljenje ili život u potpuno drugom dijelu svijeta.
Dok radite ovu malu vježbu, primijetite kako se suptilan osjećaj straha ili nervoze počinje pojavljivati ​​u području vaših prsa ili trbuha.

NESVJESNI UM VAS ŽELI ZAŠTITITI

Ovo je vaš nesvjesni um koji kreće u akciju s namjerom da vas odvrati od bilo čega što smatra da bi vas moglo dovesti u opasnost.
Većinu vremena nećete primijetiti stalni utjecaj vaše zone komfora na vaš život i mogli biste se naći kako krivite lijenost ili odugovlačenje za svoj nedostatak napretka prema svojim ciljevima.

Međutim, ako zastanete i razmislite samo na trenutak zašto ne uspijevate izbrisati tu neku stavku s popisa obaveza, obaviti telefonski poziv ili ispuniti prijavu, počet ćete shvaćati pravi uzrok: to što želite učiniti je izvan vaše zone udobnosti.

Vaša su uvjerenja ta koja usmjeravaju vaš um da to učinite; stoga, kako biste probili svoja samonametnuta ograničenja i postigli uspjeh koji želite, morat ćete ih ukloniti.

Izvor: https://populararticles.co/why-you-never-get-what-you-truly-want/
Foto: https://pixabay.com/photos/prison-safety-fence-crime-slavery-3357414/