Početna Članci Duhovnost i psihologija Vaše tijelo je projekcija vaše svijesti – Preuzmite potpunu kontrolu nad svojim zdravljem!

Vaše tijelo je projekcija vaše svijesti – Preuzmite potpunu kontrolu nad svojim zdravljem!

Datum objave: 29.03.2021

Nemate ograničenja i ništa nije nemoguće. Samo vaša uvjerenja diktiraju što možete i što ne možete učiniti!

U ovom članku ćemo istražiti kako je vaše tijelo holografska projekcija svijesti, te kako možete izravno utjecati na taj hologram i na taj način preuzeti potpunu kontrolu nad fizičkim zdravljem vašeg tijela.

Također ćemo posebno istražiti točan mehanizam iza ovog načela i znanstvene dokaze tako da racionalni um može biti spokojan, ali najprije … kako je to uopće moguće?

Ljudske misli određuju stvarnost

Jedno od ključnih načela kvantne fizike je da naše misli određuju stvarnost. Početkom 1900-ih napravljen je kvantni eksperiment dvostrukog proreza – eksperiment koji mjeri kako su naša svijest i naš materijalni svijet prepleteni. Otkrili su kako su faktori povezani sa sviješću i naš fizički, materijalni svijet nekako isprepleteni.

U ovom pokusu, dvostruko prerezani optički sustav testira moguću ulogu svijesti u kolapsu kvantne val – funkcije. Na primjer: elektroni pod istim uvjetima se ponekad ponašaju kao čestice, a zatim počinju djelovati po sistemu valova (bezoblična energija), jer u potpunosti ovise o tome što promatrač očekuje da će se dogoditi.

Ono što promatrač vjeruje da će se dogoditi – kvantno polje učini.

Istraživanje je otkrilo da su faktori povezani uz svijest značajno djelovali na stvarnost. Iako je to jedan od najpopularnijih eksperimenata kojim se provjerava veza između svijesti i fizičke stvarnosti, postoje mnoga druga istraživanja koja jasno pokazuju da je svijest na neki način direktno povezana s našom stvarnošću.

Možda ne razumijemo tu vezu i u većini je slučajeva ne možemo niti objasniti. Međutim, postoji i neprestano se proučava. Kvantni svijet čeka na nas da donesemo odluku da bi znao kako će se ponašati. To je razlog zašto kvantni fizičari imaju takve poteškoće u rješavanju, objašnjavanju i definiranju kvantnog svijeta.

Mi smo doista, u svakom smislu te riječi, majstori stvaranja jer odlučujemo što će se manifestirati iz područja svih mogućnosti u oblik. Stvar je u tome što kvantna razina stvarnosti nije lokalan i beznačajan aspekt stvaranja. Ona je sve što se nalazi oko nas i to je najosnovnija razina stvaranja.

Energetsko ljudsko polje je u interakciji sa kvantnim poljem i uvijek utječe na njega, a energija naših uvjerenja i namjere unosi se u naše energetsko polje jer je definirana energija naših misli i emocija. Fuzija naših misli, emocija, uvjerenja i namjera, koje ću pojednostavljeno nazvati ljudskim energetskim poljem, neprestano informira kvantnu stvarnost u nama i oko nas u svakom trenutku našeg postojanja.

Budući da stvarnost treperi i ulazi i izlazi iz postojanja, svaki put kada naša stvarnost oscilira između oblika, a čista energija stanja polja naše svijesti koja je konstantna i ne treperi unutar i van našeg postojanja informira polje kako da se ponovo pojavi kao kad napravi tranziciju u oblik na kvantnoj razini.

Zato svaki put kada osciliramo u amorfnost, imamo potpunu kontrolu i odgovornost nad onim što ćemo izabrati, s namjerom da nešto manifestiramo iz polja u sljedećem trenutku, a naša snaga i sposobnost da to učinimo leži u potpunosti u onome što vjerujemo, a ne kako se osjećamo.

Dramatičan primjer je slučaj Vittoria Michelli – a. Godine 1962. primljen je u vojnoj bolnici u Veroni, u Italiji s velikim tumorom na lijevom boku. Liječnici su znali da mu ne mogu pomoći, njegov slučaj se smatrao beznadežnim i bio je poslan kući bez liječenja, a nakon 10 mjeseci njegova lijeva bedrena kost se potpuno raspala.

Kao posljednji izbor, otputovao je u Lourdes, u Francusku, te se kupao tamo u proljeće (na kršćanskom svetom mjestu poznatom po čudesnim iscjeljenjima). Odmah se počeo osjećati bolje, vratio mu se apetit. Okupao se još nekoliko puta prije nego što je otišao.

Nakon nekoliko mjeseci osjetio je snažan osjećaj blagostanja i kada je ponovno pozvao liječnike da mu naprave rendgen, shvatili su da je tumor nestao. Nakon što se karcinom povukao, njegova bedrena kost je započela regeneraciju. Nakon dva mjeseca ponovno je hodao, a nekoliko godina kasnije njegova kost je bila posve regenerirana.

Vatikanska liječnička komisija (čija je svrha, vjerujem, da istraži čuda) u svom službenom izvješću, napisala je: „Došlo je do izuzetne rekonstrukcije crijevne kosti (crijevna ili ilijačna kost jedna je od kostiju kuka odnosno zdjeličnih kostiju). Rendgenske snimke napravljene 1964.,1965.,1968. i 1969. godine kategorički i nedvojbeno potvrđuju da se dogodila neočekivana i štoviše zapanjujuća rekoinstrukcija kosti nepoznata u analima svjetske medicine.“

Je li Michellijevo ozdravljenje čudo u smislu da je prekršen neki od zakona fizike? Premda još nemamo odgovor na to pitanje, čini se da ne postoji jasan razlog za vjerovanje da je prekršen bilo koji zakon. Obično se tako nešto smatra čudom i doista je to istina. To je čudesno u smislu istinske moći ljudske namjere i uvjerenja.

Michelli slučaj je savršen primjer naše ljudske sposobnosti da ponovno organiziramo tu vakuum strukturu naše energije i namjere i na taj način manifestiramo ono što želimo izravno iz polja uz uistinu čudesne rezultate. Činjenica da se počeo osjećati bolje i tada počeo vjerovati da je ozdravio je ključ za njegovo ozdravljenje.

Neki će ostati pri uvjerenju da je Bog izliječio tog čovjeka. Bog je osoba, ali i beskrajna svijest stvaranja i kada zakoračimo u čistu svijest u sebi, tada se otvaramo beskonačnoj svijesti koja je dio nas i mi smo dio nje.

Kada se otvorimo takvoj energiji, dopuštamo da nas preplavi “snažni osjećaj blagostanja” koji izravno utječe na našu biologiju.

Tijelo kao projekcija svijesti

Stvarnost treperi i iz oblika. To je apsolutno presudno za razumijevanje naše sposobnosti iscjeljivanja jer ukoliko smo pola vremena bez oblika pojavljuju se pitanja:

(1) Tko smo mi zapravo, jer očito su naša tijela i materijalni svijet  iluzorni do određenog stupnja;

(2) Što je nacrt vodilja u preuređenju naših tijela svaki put kada se doslovno ponovno materijaliziramo?

Odgovor na oba pitanja bio bi – svijest. Naša tijela su holografska projekcija naše svijesti, a oni su zbroj naših uvjerenja o nama samima.

Ako možemo promijeniti naša uvjerenja o sebi i ako na taj način možemo promijeniti energiju koja definira naše ljudsko energetsko polje, onda možemo promijeniti energetski plan s kojim se naše tijelo usklađuje kada se ponovo materijalizira u oblik.

Deepak Chopra ispričao je priču koja to savršeno ilustrira u svojoj knjizi „Kako spoznati Boga“. Njegov prijatelj je ozlijedio nogu dok je radio u teretani, jer nije bio naviknut na sprave. Bol u stopalu se povećavala tijekom sljedećih nekoliko dana.

Bilo mu je sve teže hodati zbog čega je otišao na liječnički pregled na kojem je utvrđeno da je imao plantarni fasciitis koji se očituje kao bolnost donjeg dijela petne kosti, a nastaje kao posljedica akumuliranih mikrooštećenja koja uzrokuju propadanje kolagenih vlakana fascije na polazištu na petnoj kosti te se ubraja u skupinu oštećenja poznatih pod nazivom sindromi prenaprezanja (engl. overuse injuries).

Njegov prijatelj je odlučio ne ići na operaciju i trpjeti bol, ali vremenom mu je hodanje zadavalo toliku bol da je iz očaja zatražio pomoć jednog kineskog iscjelitelja. Kinez svojom pojavom nije odavao dojam mističnog ili duhovnog ili na bilo koji način darovitog iscjelitelja.

Ozlijeđeni prijatelj Deepak Chopre nastavlja:

“Nakon što je lagano pregledao moju nogu, on je ustao i napravio nekoliko znakova u zraku iza moje kralježnice. Zapravo me nije ni dotaknuo i kad sam pitao što je radio, on je jednostavno rekao da je okrenuo neke prekidače u mom energetskom polju. Sve skupa je trajalo negdje oko jedne minute, a zatim me je zamolio da ustanem. Ustao sam i više nisam osjećao bol. Ni najmanju. Sjetite se da sam došao šepajući. ”

On nastavlja: “U potpunom čudu sam ga pitao što je učinio. Rekao mi je da je tijelo projicirana slika uma i u zdravom stanju um drži ovu sliku netaknutu i uravnoteženu. Međutim, ozljeda i bol može odvući našu pozornost od oštećenih mjesta. U tom slučaju, slika tijela počinje propadati; njegovi energetski obrasci postaju oštećeni i nezdravi.

Dakle, iscjelitelj na licu mjesta uspostavlja pravilan obrazac, a pacijent preuzima odgovornost da ga vlastitim umom dalje održava. Kao što smo vidjeli, stvarnost isijava iz postojanja bezbroj puta svake sekunde, oscilirajući između forme i bezobličnosti, a kvantna fizika zna da naše misli i uvjerenja utječu na kvantnu stvarnost koja je izvor materijalnog svijeta.

Apsolutno je jasno da moramo početi shvaćati da smo više od fizičkog tijela. Puno je koherentnije misliti o sebi kao o svjetlosnom energetskom polju koje sebi organizira tijelo ili kao o čistoj svijesti koja manifestira i privremeno doživljava tu razinu stvarnosti kroz naše tijelo.

Mi smo puno više nego što mislimo da jesmo i beskrajno više nego što smo naučeni da vjerujemo. Sljedeći korak koji moramo poduzeti, štoviše sljedeći korak u našoj ljudskoj evoluciji sada uključuje učenje kako da iskoristimo i usavršimo ovu moć utjecanja na stvarnost i doslovno manifestiramo sve što želimo izravno iz polja; novi kuk, možda bolji vid ili fit i zdravo tijelo, sve što vodi do novoga života.

Ali kako to učiniti?

Liječenjem svog polja, liječite svoje tijelo

Kako bi se iscjelili sve što trebamo učiniti je očistiti našu energiju, tako da energetska projekcija našeg tijela teče neometano. Na taj način naši atomi i molekule mogu se savršeno uskladiti s ovom strukturom jer nema energetske smetnje koja narušava sliku našeg tijela koja je projicirana iz naše svijesti.

To radimo tako što ulazimo u prostor između naših misli gdje naša uvjerenja više ne utječu na našu stvarnost, jer kada ne razmišljamo, nemamo uvjerenja i očekivanja i na taj način se usklađujemo s univerzalnim načelima i usklađujemo našu energiju s energijama visoke frekvencije: energijom ljubavi, dobrote, inspiracije, strasti, radosti i tako dalje.

Prvi korak je uzeti u obzir mogućnost da nismo mi samo energija, nego da postoji beskonačna energija svuda oko nas koju možemo iskoristiti za svjesno ozdravljenje našeg tijela i uma i tako postati sretnija, zdravija, bistrija i kreativnija bića.

Čim se počnete povezivati s beskrajnom energijom stvaranja i vlastitom istinskom prirodom bezoblične energije, počinjete biti svjesni tih energija u vašem tijelu koje vraćaju projekciju tijela u svoje prirodno stanje. Projekcija tijela može biti prekinuta samo poremećajem u vašem energetskom polju – u vašoj svijesti – uzrokovan neuravnoteženim mislima i emocija i ograničavajućim uvjerenjima.

Naše energetsko polje je prirodno rezonantno, a naša energija prirodno teče nesmetano kao snažan tok svijesti, ali niže razine svijesti kojima smo bili uvjetovani živjeti većinu naše društvene indoktrinacije ometaju ovaj tijek koji bi u slučaju nesmetanosti izrazio savršenstvo u svemu.

Drugi ključni koncept koji je potrebno razumjeti je da se vaše tijelo uvijek regenerira. Atomi ne stare. Oni ne umiru i ti isti atomi koji su postojali za vrijeme velikog praska prije oko 14 milijardi godina postoje sve do danas, od kojih su neki možda čak i unutar vas.

Svake godine 98% atoma u vašem tijelu se izmijeni s ‘novim’ atomima. Vi stalno umirete i bivate ponovno rođeni i doslovno se transformirate na atomskoj i molekularnoj razini. Svaka tri dana imate novu sluznice želuca, svaki mjesec imate novu kožu, svaka tri mjeseca ste novi kostur. I svake godine imate gotovo posve novo tijelo.

Deepak Chopra je to lijepo opisao rekavši da su naši atomi “kao ptice selice”. Oni nisu stalni, oni su potpuno neovisni, te plove kroz prostor i vrijeme i samo se organiziraju u strukture kao što su naša tijela. Kakav još dokaz trebamo kako bi počeli gledati drugačije na naša tijela i općenito na mehanizam samog ozdravljenja?

Niti jedna supstanca koja sačinjava vaše fizičko tijelo ne stari, one se stalno mijenjaju. Mijenjate li se zaista? I kakva je to sila koja organizira ove atome i molekule, koja ih postavlja na mjesta na kojima trebaju biti i čini da savršeno i skladno i dalje rade svoj posao?

Vi niste vaše tijelo. Vaše tijelo je samo projekcija onoga što vi vjerujete da jeste. Kada bi mogli otkriti da ste čista svijest, beskonačna kreativna svijest koja manifestira stvarnost i usputno stvorenu stvarnost s drugim aspektima sebe (jer je svako biće izraz beskonačne univerzalne svijesti koju nazivamo Bogom), onda bi mogli početi preuzimati potpunu kontrolu nad svojim tijelom, zdravljem i životom.

Kronična bol, bolest ili stare ozljede koje imate u vašem tijelu nisu zapravo u vašem tijelu, one su u vašem umu. Točnije, oni su funkcija vaše percepcije. Vi zadržavate bolest, bol i ozljede u vašoj svijesti, a time se utiskuju u vaše energetsko polje, a tek onda se očituju u vašoj fiziologiji.

Ako je to slučaj, onda ne samo da je naše zdravlje u potpunosti pod našom kontrolom, već možemo kontrolirati i naše starenje. Nije da možemo biti besmrtni jer već to i jesmo kao beskonačna bića svijesti.

U davno zaboravljenim vremenima ljudska bića imala sposobnost živjeti u ovom polju i živjeti neprekidno od njihove prirode kao svjetleća bića od čiste energije, a tu sposobnost će ponovo ostvariti u bliskoj budućnosti.

Ljudi će shvatiti da su naša tijela očitovanje našeg najvišeg sebstva, a mi ne samo da možemo svjesno manifestirati bilo što u životu, već i u našim tijelima.

Jednog dana ćemo doći do točke kada ćemo neprestano voljno regenerirati naše tijelo, jer živimo u polju beskonačne energije, a time i naša tijela jednostavno rade na većoj frekvenciji, tako da možemo živjeti u našim tijelima dok naš rad ne bude dovršen i dok ne odaberemo da krenemo dalje.

Te promjene su vidljive u ljudskom tijelu i umu, čak i nakon malo prakse i osposobljavanja, stoga odlučite to iskusiti i naučite kako meditirati. Jedino što vas može spriječiti da zakoračite u ovu prirodu svemira je vaša vlastita svijest, vaša razina pažnje i vaša uvjerenja.

Naša sposobnost iscjelivanja se izravno odnosi na našu razinu pažnje i našu razinu vjerovanja. Na primjer možemo se sami iscjeljivati od bilo koje nevolje, bolesti, boli ili ozljede sve dok znamo da ćemo biti izliječeni.

To se izravno postiže pristupanjem najosnovnijoj razini stvarnosti kroz duboku meditaciju.

Na temeljnoj razini stvarnosti sve je moguće, a restrukturiranje stvarnosti je uvjetovano u potpunosti našim uvjerenjima i očekivanjima. Mi smo čista energija, a u toj energiji postoji beskonačan potencijal. U potpunosti ovisi o nama što ćemo odabrati manifestirati iz polja u naše živote i u naša tijela.

Nemate ograničenja i ništa nije nemoguće. Samo vaša uvjerenja diktiraju što možete i što ne možete učiniti.

“Čuda se ne događaju u suprotnosti s prirodom, nego u suprotnosti s onim što mi podrazumijevamo pod prirodom.” – sv. Augustin

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

Izvor: Atma.hr