Početna Članci Duhovnost i psihologija Rudraksha: više od nakita – kako njeno nošenje utječe na vaše zdravlje i dobrobit

Rudraksha: više od nakita – kako njeno nošenje utječe na vaše zdravlje i dobrobit

Datum objave: 06.02.2023

Rudraksha je zrno s indijskog stabla Eliocarpus ganitrus, koje se koristi u Hinduizmu i nekim drugim religijama na istoku. Naziva se i "oči Rudre", što je ime božanstva Rudra, kojega Hinduisti štuju kao božanstvo ljubavi.

Rudraksha: Sveti značaj i duhovni simbol u Hinduizmu

Nošenje rudrakshe smatra se simbolom čistoće i duhovnosti te je vrlo cijenjeno među Hinduistima. Vjeruje se da rudraksha ima mnoge blagodati, uključujući jačanje mentalnog i emocionalnog zdravlja, poboljšanje koncentracije i jačanje životne energije.

  • Jačanje mentalnog i emocionalnog zdravlja: vjeruje se da nošenje rudrakshe jača mentalno i emocionalno zdravlje, pomažući kod stresa, anksioznosti i depresije.
  • Povećanje koncentracije: također se vjeruje da pomaže u jačanju koncentracije, što može biti korisno u svakodnevnom životu i na poslu.
  • Povećanje životne energije: nošenje rudrakshe vjeruje se da pomaže u povećanju životne energije, što može učiniti da se osjećate manje umorno i iscrpljeno.
  • Unaprjeđivanje duhovnog puta: rudraksha se smatra svetom za Hinduiste i vjeruje se da pomaže u unaprjeđivanju duhovnog puta.
  • Povećanje samopouzdanja: vjeruje se da nošenje rudrakshe povećava samopouzdanje i sigurnost, što može biti korisno u svakodnevnom životu.

Postoje različite vrste rudrakshe, a broj lica na njihovoj površini određuje njihovu vrijednost. Najviše cijenjene su one s pet ili više lica, dok se one s manje lica koriste za manje specifične namjene.

Rudraksha također može biti kombinirana s drugim materijalima, poput zlata ili srebra, čime se dodatno pojačava njihov učinak. Osim toga, neke verzije rudrakshe su posebno obrađene za pojačavanje njihovih blagodati.

Uključivanje rudrakshe u svakodnevnu rutinu može vam pomoći da postignete mir i unutarnju ravnotežu, te da se osjećate jače i sigurnije u svakoj situaciji. 

Zaključno, rudraksha je izvanredan dodatak vašem životnom stilu koji će vam pomoći da ostvarite mir i unutarnju ravnotežu, te da jačate svoj mentalno i emocionalno zdravlje. Važno je napomenuti da svaka osoba može imati različite rezultate i da su rezultati individualni.


Ukoliko ste zainteresirani za korištenje rudrakshe u svojem životu, možete je naručiti na ovom linku.

Foto: https://pixabay.com/photos/rudraksha-small-singing-bowls-4762243/