Početna Članci Duhovnost i psihologija Otkrijte tajnu bržeg učenja, jače koncentracije i smanjenja stresa: Brainwave glazba!

Otkrijte tajnu bržeg učenja, jače koncentracije i smanjenja stresa: Brainwave glazba!

Datum objave: 02.02.2023

Brainwave glazba je vrsta glazbe koja se sastoji od posebnih frekvencija zvuka koje se koriste za regulaciju stanja uma. Ova glazba se koristi za razne ciljeve, uključujući povećanje koncentracije, smanjenje stresa, poboljšanje spavanja i još mnogo toga.

Postoje različite vrste brainwave glazbe, svaka s posebnom frekvencijom zvuka koja se koristi za određene ciljeve. Na primjer, glazba s frekvencijama između 14 i 30 Hz se koristi za povećanje koncentracije, dok se glazba s frekvencijama između 4 i 8 Hz koristi za poboljšanje spavanja.

Brainwave glazba se često kombinira s meditacijom i/ili disanjem vježbama kako bi se postigli željeni učinci. Ova glazba može biti posebno korisna za one koji pate od anksioznosti, stresa i/ili nesanice, kao i za one koji žele povećati svoju produktivnost ili kreativnost.

Dobrobiti korištenja binauralne glazbe

  • Opuštanje i oslobađanje od stresa: Binauralna glazba može imati umirujući učinak na slušatelja, smanjujući stres i potičući opuštanje.
  • Poboljšan san: dokazano je da binauralna glazba poboljšava kvalitetu i trajanje sna, što je čini učinkovitim rješenjem za osobe s poremećajima spavanja.
  • Povećani fokus i koncentracija: Binauralni otkucaji mogu pomoći u sinkronizaciji moždanih valova, što dovodi do poboljšanog fokusa i koncentracije.
  • Poboljšana kreativnost: Binauralna glazba može stimulirati mozak i poboljšati kreativnost, što je čini korisnim alatom za umjetnike, glazbenike i druge kreativne profesionalce.
  • Poboljšano raspoloženje i cjelokupno blagostanje: slušanje binauralne glazbe povezano je s poboljšanjem raspoloženja i općeg blagostanja, što ga čini učinkovitim rješenjem za ljude koji se bore sa zdravstvenim problemima.

Istraživanja pokazuju da brainwave glazba može biti korisna za ljude, međutim nekim osobama preporučuje se da se prethodno posavjetuju sa stručnjakom kako bi se osiguralo da je to sigurno i prikladno za njihove potrebe (npr. psihičke bolesti).

Istražite moć binauralne tehnologije: Kako možete unaprijediti svoj um, tijelo i duh bez napora uz revolucionarnu novu tehnologiju!

Brainwave glazba se bazira na binauralnim ritmovima, odnosno binauralnoj tehnologiji. Sve što je korisniku potrebno su slušalice.

Binauralna tehnologija koristi zvučne signale za sinkronizaciju moždanih valova. Zvučne frekvencije niže od 20 Hz , a koje omogućavaju ovakvu vrstu sinkronizacije, nalaze se ispod čujnog praga. Stoga se upotrebljava binauralna metoda, koja upotrebljava različite signale za lijevo i desno uho - na svako uho (kanal) ulazi različita frekvencija (ton), ali ono što mozak zapravo "čuje" je razlika između ta dva aktualna tona (“iluzija” treće frekvencije).

Ako, primjerice, na jedno uho pustite 100 Hz, a na drugo 108 Hz, vaš će mozak "čuti" razliku između ta dva tona = 8 Hz.

Saznajte više o Anemona brainwave glazbi, autora Daniela Postružina iz Zagreba. Anemona je prepoznata širom svijeta i trenutno broji preko 177.000 downloada.

Za narudžbu i više informacija o Anemona glazbi kliknite na ovaj link.

Foto 1: Pixabay.com

Foto 2: Pixabay.com