Početna Članci Duhovnost i psihologija Ne mislite o lošim stvarima, još manje o njima govorite – Vaše tijelo sluša!

Ne mislite o lošim stvarima, još manje o njima govorite – Vaše tijelo sluša!

Datum objave: 25.04.2022

„Kad bi ljudi bolje shvaćali kakva se opasnost krije u upotrebi nekih riječi, rječnici bi u izlozima knjižara imali crvenu vrpcu s natpisom: Eksploziv! Oprezno rukujte!“ – André Maurois

Običan razgovor može dovesti do velikog gubitka energije, pogotovo kada govorimo o našim emocijama.

Kada se u vašem životu dogodi nešto novo, isprobajte ovu metodu: ne razgovarajte s nikim o tome, čak i ako osjećate veliku želju i trebate to podijeliti s drugima.

Kada se nešto dogodi, zadržite to za sebe i sačuvat ćete svoju snagu i potencijal koji trenutačna situacija nosi.

Čak i kada vas netko pokušava uključiti u njihove priče, ostanite mirni i kontrolirajte svoje emocije – na taj način nećete dopustiti drugima da vas kontroliraju kroz vaše osjećaje. To će zbuniti takvu osobu i dati vam više snage.

Zapravo, samo ste se suzdržali. Riječi i misli jednako utječu na naše živote, DNK prepoznaje misli i riječi. Također, ono što čitamo utječe na molekule DNK: one dobivaju akustičnu i svjetlosnu informaciju.

Čitanje u tišini ostavlja tragove u jezgrama naših stanica slijedeći elektromagnetske kanale. Riječi molitve bude potencijal i aktiviraju resurse genetskog aparata, dok druge ometaju normalan razvoj organizma.

Genetski aparat nije ravnodušan prema onome što mislimo ili knjigama koje čitamo: sve je ugrađeno u genom koji mijenja način života svake stanice u jednom ili drugom smjeru. Neke riječi mogu dovesti do raka, a druge riječi mogu dovesti do ozdravljenja.

Kada kažete ili mislite: “Ja sam debeo”, dobivate više kilograma. Ako kažete “Ja sam mršav”, možda ćete se čak početi osjećati još gore, jer riječ “mršav” također ima negativno značenje: “loše”, “nedovoljno”. Recite, “Ja sam tanji”, a onda će ovaj oblik mišljenja imati pozitivan utjecaj na vas.

Vrlo je važno ne misliti o lošim stvarima; još je važnije da o njima ne govorite. Ne kaže se slučajno – “Rečeno i učinjeno” – aktiviran je program izvršavanja.

Kada vičete na nekoga, psujete ga, vrijeđate, ne samo da to utječe na njegovo životno polje, nego i na vaše. Vi nesvjesno uništavate svoju suptilnu energiju i privlačite istu kletvu na sebe i svoju djecu.

Kada zamijenite negativne misli i riječi pozitivnim, stvarate mjehur ljubavi i pozitivnosti oko sebe, tako da mnoge negativne stvari neće moći prodrijeti do vas.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

Izvor: Atma.hr

Foto: Pixabay.com