Početna Članci Duhovnost i psihologija Moć samopoštovanja!

Moć samopoštovanja!

Datum objave: 27.10.2022

Zašto toliko žena progoni nisko samopoštovanje? Podijelila sam mnogo misli kroz svoje članke o osjećajima, ljubomori, brigama, strahovima i samopoštovanju. Svaki dan primam poštu iz cijelog svijeta od žena koje pate od nedostatka unutarnje snage da prežive dan, zbog niskog samopoštovanja. To ne utječe samo na njihove odnose kod kuće, već ih prati i na radnom mjestu, gdje ih guši nedostatak samopouzdanja.

Na radnom mjestu snaga samopoštovanja mora biti visoka kako bi ih samopouzdanje moglo voditi kroz radnje kao što su: donošenje važnih odluka, odnosi sa šefom suprotnog spola, uredska politika, drugi članovi osoblja koji se pokušavaju okoristiti na vašem trudu, razgovor s klijentima ili kupcima telefonom ili osobno, suočavanje s odbijanjem u vezi s vašim poslom, pa čak i stvari tako jednostavne kao što je uklapanje u društvenu stranu vašeg posla (sprijateljiti se).

Ljudi se svakodnevno nose s tim, a kada iznutra pate, njihova moć samopoštovanja je definitivno vrlo niska. Onda se još uvijek moraju baviti ostatkom dana. Nije ni čudo što šank u kutu izgleda kao lijepo skrovište.


Dva su dijela značenja moći samopoštovanja:

1: samoprihvaćanje, što je uvažavanje onih koji vrijede kao ljudsko biće.

2: samopouzdanje, spoznaja da ste dovoljno kompetentni da iskoristite svoje darove u potpunosti.

Da bismo imali moć samopoštovanja, moramo biti u stanju osjetiti obje emocije na pozitivan način.
Kroz život su kroz negativna iskustva naučili sumnjati u sebe, bojati se kritike i ismijavanja. Naučili su se i omalovažavati naspram nekoga za koga smatraju da je bogatiji, ljepši ili pametniji. Na kraju gube moć samopoštovanja.

Možemo prolaziti kroz našu prošlost, iznova i iznova i iznova. Možemo lupati glavom o zid, možemo stvoriti poremećaje prehrane u sebi, možemo rezati svoja tijela samo da bismo nešto osjetili ili se čak možemo okrenuti od svih koje volimo i cijenimo iz straha da bi mogli pronaći tu jednu malu ključanicu da otključamo našu zamku samosažaljenja u kojoj se nalazimo.

Možemo učiniti gotovo sve da ne nađemo snage da vratimo snagu samopoštovanja. Ipak je to lakši put, zar ne? Ne uspjeti, vapiti za suosjećanjem, dobiti pažnju, čak i ako je to pogrešna pozornost.

Naučila sam jednu vrlo važnu stvar u cijelom svom radu pomažući ženama da steknu moć samopoštovanja - bez obzira koliko puta vidite nekoga ljepšeg, mršavijeg, bogatijeg, višeg, pametnijeg, sretnijeg, boljeg govornika ili nekoga kome zavidite na sjajnom osmijehu, sunce će izaći sutra s tobom ili bez tebe.

Vaše brige i samosažaljenje uzrokovane vašom slabošću da kontrolirate moć samopoštovanja koja je u vama. Čekaju da budu iskorištene kao dar s kojim ste rođeni. Možete provesti sate u boli i pateći iznutra jer niste, ili ne možete biti, ono što mislite da ste trebali biti. Morate prestati dopuštati da se osjećate ugroženo od svijeta. Kada se vaš um osjeti ugroženim, automatski će reagirati kako bi vas zaštitio. Ovdje se sudaraju vaše misli i vaša djela. Zbunjenost sada postaje dio vašeg razmišljanja i tada negativne emocije brzo i žestoko preuzimaju vlast. Propadaš u jamu.

Sposobnost prebacivanja fokusa na pozitivne mentalne misli tijekom stresa najvažnija je karika potrebna za bijeg od svake emocionalne zamke u koju upadnemo. Snaga samopoštovanja ovisi o vašoj prvoj pomisli i načinu na koji se nosite s njom. U tom djeliću sekunde morate odlučiti misliti pozitivno ili jednostavno to izbaciti iz glave. Odbacivanje negativnih misli je nešto što sam već spomenula - NAVIKE.

Vaš cilj je neutralizirati reakciju uma i tijela na stresove s kojima smo stalno prisiljeni nositi se kroz društvo. Moć samopoštovanja može se steći ako to stvarno želite.

Ispunila sam svoju web stranicu člancima koji sadrže detaljne upute, koracima A do Ž.
Žene su još uvijek u stalnom uvjerenju da su samo žene s viškom kilograma, ili ne tako lijepe žene (prema društvenim standardima) u opasnosti od gubitka moći samopoštovanja.
Ponavljam ovo iznova i iznova, molim vas pročitajte "Zašto lijepe djevojke plaču". Sve je tu. Govorim o lijepim djevojkama i načinu na koji vas društvo uvjerava da samo ružne djevojke plaču. Znam da je to oštra izjava, ali pokušavam doprijeti do svake osobe na zemlji da je moć samopoštovanja u svakome od nas. Svi smo rođeni s tim. Da, svi imamo svoje razloge za svoje slabosti. OK, sad kad to znamo, idemo dalje. Kako se možemo oduprijeti negativnim mislima koje nas ruše? Kroz moje misli na mojoj web stranici i blogovima, možete se educirati i naučiti poboljšati svoje navike razmišljanja. Moguće je, ali nije nimalo lako. To je razlog zašto mnogi od vas ne uspijevaju steći snagu samopoštovanja. Nemate dosljednu snagu učenja. Bojite se svega što zahtijeva vrijeme i predanost.

Zašto ćeš onda na internetu beskonačno tražiti načine da te preguraju kroz ovaj pakao u kojem se nalaziš, plaćati besmislenu svotu novca terapeutu da ti kaže ono što već znaš, rezati se ili natjerati svoje tijelo da pati kroz poremećaje prehrane, a da ne spominjemo da ste sebe i svoje prijatelje doveli u toliki nemir zbog svoje nesposobnosti da stvorite bolji um nad važnim navikama? Vidiš li ono što ja vidim? Vidim da imaš moć samopoštovanja. Imate strpljenja, volje i snage da zablistate. Ne trebaš brinuti ni o čemu.

Vi odlučujete brinuti i dopuštate negativne misli. Zapitajte se sljedeći put kada se osjećate ugroženo: "Ako ne zaustavim ovu negativnu misao, hoće li to promijeniti ono što jesam ili će me učiniti onim na čemu zavidim?" NE i NE!!!!!

Molim te shvati ovo, samo ti patiš u toj jami. Samo vi gubite na svim osmijesima koje život ima na dohvat ruke. Vi upravljate svojom srećom. Možete odbaciti sve te komentare ili primjedbe. Možete okrenuti leđa tuđim slabostima ili problemima zbog kojih se možda osjećate manje od onoga što zapravo jeste. Neka pate u vlastitoj gluposti. Nitko te ne može ugroziti osim tebe same.

Učinite ovo i kada osjetite izazov negativnog naspram pozitivnog razmišljanja:

DIŠI DUBOKO

IDENTIFICIRAJ NEGATIVNO

SADA MISLI POZITIVNO

DJELUJ PO TOME

OPET DUBOKO DIŠI

POMAZI SE ZA POBJEDU U TOM RATU

SAD SE NASMIJ

SADA IMAŠ MOĆ SAMOPOŠTOVANJA!

Vjerujte mi, što više stvarate ovu naviku, prijatelji moji, to postaje lakše. Kao i sve drugo što vrijedi imati u životu, neće doći lako, ali dolazi i tako je slatko!!!!!!

*********************************

"Ne možeš spriječiti ptice tuge da lete iznad tvoje glave,
ali možeš ih spriječiti da savijaju gnijezda u tvojoj kosi.”


-Kineska poslovica

Dorothy Lafrinere
Vlasnik/operater

Web stranica- http://www.womensselfesteem.com
Weblog- http://www.justblogme.com/Dorothy
Forum- http://womenselfesteem.proboards29.com
[email protected]

Izvor: https://populararticles.co/category/psychology-self-help/self-development/page/3/

Foto: https://pixabay.com/photos/fashionable-dress-spring-happiness-7198003/