Početna Članci Duhovnost i psihologija Je li ovo pravi razlog zašto su duše privučene jedna drugoj?!

Je li ovo pravi razlog zašto su duše privučene jedna drugoj?!

Datum objave: 11.07.2022

Ako još niste pronašli onu pravu osobu, imajte na umu da zapravo ne pokušavate privući savršenu osobu; već nekoga tko rezonira s vama i tko može putovati kroz život s vama. Kada se pojavi, to bi mogla biti vaša srodna duša. Bez obzira kojim terminom ćete je nazivati, ta osoba će kročiti s vama kroz život i vjerojatno ostarjeti zajedno s vama.

Vanjski izgled neke osobe privlači ljude, to nije sve u svemu kad je riječ o privlačnosti. Privlačnost između dvije osobe ne slijedi određeno pravilo. Razlog privlačnosti ukorijenjen je u podsvjesnom umu gdje ne uspijevamo opisati riječima što nas tjera da budemo privučeni drugim dušama.

Neka se prijateljstva ili ljubavni odnosi grade na ovaj način. Odjednom naletite na neku osobu, razmijenite nekoliko riječi, a zatim osjetite iznenadni val bliskosti.

Mnogi vjeruju da kad pronađemo takvu osobu da smo pronašli srodnu dušu. No, privlačnost se ne temelji samo na sudbini. Prema znanosti, temelji na skupu parametara koje držimo u našem podsvjesnom umu. Nema savršene osobe koja je napravljena po mjeri druge osobe, jer tajna savršenog odnosa leži u stalnom napornom radu i razumijevanju.

Evo na koji način duše privlače jedna drugu.

4 razloga zašto su duše privučene jedna drugoj

1. Dijelite istu perspektivu

Ne želite provesti ostatak dana s nekim čije je stajalište gotovo upravo suprotno od vaših. Iako je stvaranje prostora za međusobne razlike zdravo, vječno branjenje svojih stajališta može biti vrlo iscrpljujuće.

Oslobađajuće je kada se ne morate braniti. To učvršćuje vaš odnos.

2. Mentalna kompatibilnost

Privlačite nekoga kada ste na istoj valnoj dužini. To se često vidi kao aktivno mentalno zavođenje.

To znači da vaši razgovori uključuju emocije, instinkte i intuiciju i zbog toga ste oboje uključeni u vezu.

3. I jedno i drugo osjećate jednako

Kada ste sposobni uzvratiti osjećaje druge osobe, otvarate se dubljim i smislenim odnosima. Uzajamni osjećaji jačaju odnos i čine vezu jačom.

Osjećate se zahvalno i voljeno, a to su snažne emocije zbog kojih osjećate da vaš život odjednom ima smisla.

4. Suočavate se s izazovima zajedno

Privlačnost se povećava kada se zajedno suočavate sa životnim izazovima i kada ih zajedno nadvladavate. Izazovi vam omogućuju da postanete bliskiji.

Kada se zajedno suočavate s izazovima i neprestano pronalazite uzbuđenja, čak i kada ste dugo zajedno, stvarate vezu koja će izdržati test vremena.

Ako još niste pronašli vašu dušu, imajte na umu da zapravo ne pokušavate privući savršenu osobu; već nekoga tko rezonira s vama i tko može putovati kroz život s vama.

Kada se pojavi, to bi mogla biti vaša srodna duša. Bez obzira kojim terminom ćete je nazivati, ta osoba će kročiti s vama kroz život i vjerojatno ostarjeti zajedno s vama.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

Izvor: Atma.hr

Foto: Pixabay.com