Početna Članci Duhovnost i psihologija EVO kako OGOVARANJE uzrokuje oštećenje organizma!

EVO kako OGOVARANJE uzrokuje oštećenje organizma!

Datum objave: 16.12.2021

Ogovaranje blokira našu čakru trećeg oka i sposobnost da se uspnemo na višu vibraciju. Konstantno verbalno driblanje o drugima zaustavlja nas u ostvarivanju našeg vlastitog puta i odvlači pažnju daleko od naših života i naših vlastitih problema. Moramo zapamtiti da je svatko na svom putu.

“Tko kleveće odsutnog prijatelja, zloban je.”
Horacije

Kada ogovaramo nekoga, mi smo u interakciji s našim egom. Budimo realni, mi ogovaramo jer osuđujemo, želimo reakciju. Mi tračamo jer se tada osjećamo dobro, čak i ako je to samo na trenutak.

Ali, pogrešno je misliti da postoji nešto kao bezazleno ogovaranje, koje je samo za zabavu.

Naše misli, riječi i naša energija sadrži snažne i jedinstvene vibracije i kad počnemo raspravljati o osobnim životima drugih ljudi, kada ih prosuđujemo i dajemo prosudbe i naše mišljenje, zapravo samo šaljemo jedan oblik negativne energije.

To ne samo da snižava našu vibraciju, već i šalje zrake negativnosti osobi o kojoj govorimo, te joj možemo uzrokovati psihičku štetu.

Kada tračamo ili govorimo negativne stvari o drugima, naše riječi stvaraju otrovno polje sile i što više ljudi ogovara i širi iste riječi, sve više i više ta toksičnost raste.

Nitko ne voli da se o njemu  trača  – pa zašto je onda u redu to učiniti drugima?

Naravno, svi znamo da širenje opakih i uvredljivih stvari o drugima nikad nije lijepo, ali tračanje je postalo toliko društveno prihvatljivo da često nismo ni svjesni da to može uzrokovati štetu i doprinijeti nižoj vibracijskoj energiji.

Mediji su često prepuni ogovaranja. Dovoljno je pogledati sve one časopise u supermarketu koji profitiraju od tuđe bijede i tragedije. Često znamo da su mnoge od tih priča poluistine ili očita laž, no mnogi od nas su uvučeni u sve to, razgovaramo s našim prijateljima i dajemo naše osude.

Trač iskreno samo odražava osobu koja daje komentare i na mnoge načine, otkriva vlastite nesigurnosti i vlastite probleme.

U Ayurvedskoj medicini, ogovaranje utječe na solarni pleksus, mjesto gdje pohranjujemo naše emocije koje se odnose na kontrolu. U tom kratkom trenutku, u kojem zadržavamo te “ekskluzivne” informacije, imamo lažan osjećaj moći koji nam omogućuje da osjećamo kontrolu.

Dijeljenje tih informacija potom podupire tu energiju i uzrokuje da se negativnost širi.

Naš ego se hrani tom energijom i uskoro postaje teško kontrolirati što govorimo i kome govorimo. Trač se zatim širi kao divlja vatra i može uništiti prijateljstva, odnose, karijeru pa čak i zdravlje onih o kojima se radi.

Trač također može blokirati srčanu čakru, kojom izražavamo našu ljubav i suosjećanje, te može inficirati grlenu čakru koja je zadužena za komunikaciju.

Iznad svega, ogovaranje blokira našu čakru trećeg oka i našu sposobnost da se uspnemo na višu vibraciju. Konstantno verbalno driblanje o drugima zaustavlja nas u ostvarivanju našeg vlastitog puta i odvlači pažnju daleko od naših života i naših vlastitih problema.

Iako nema ništa loše u raspravi o problemima ili dijeljenju informacija sa svojim prijateljima, drukčije je kad se iza toga krije namjera koja proizlazi iz ega.

U početku faze svjesnog rasta to je možda teško odrediti, no kada postanete svjesni ove vrste energije, postat ćete bolji u realizaciji toga u drugima i sebi.

Moramo zapamtiti da je svatko na svom putu i da samo radi najbolje što može. Ne samo da je pogrešno osuđivati, ogovaranje i širenje tuđih tajni također snižava našu vibraciju i sprječava nas da napredujemo u našim životima.

Hranjenje tračevima o bogatima i slavnima ili ljudima koje ni ne znamo je jednako loše.

Dakle, sljedeći put kada naiđete na trač, zastanite na trenutak, promotrite kako te neugodne riječi zvuče (bez prosudbe, naravno) i izaberite svjesniju mogućnost da se odmaknete – izgovorite:

“Svatko je na svom vlastitom putu. “

“Veliki umovi raspravljaju o idejama. Srednji umovi raspravljaju o događajima. Sitni umovi raspravljaju o ljudima.”- Eleanor Roosevelt

Pripremila: Suzana Dulčić / atma.hr

Izvor: Atma.hr

Foto: Pixabay.com