Duhovni život

Datum objave: 10.02.2010

Duhovni život je rezultat dnevnih prioriteta. Lako je to postići-jednako kao što je jednostavno biti svjestan jedne od dvije tajne Svemira i tada namjestiti svoje namjere za svaki dan.

Život je izraz vašeg duhovnog sebe. Ovdje smo da iskusimo život. Sitne pojedinosti dnevnog postojanja možda se ne čine važnima, ali sve su bitne za veliku shemu života, koju ste vi isplanirali još prije nego što ste se rodili.

Duhovni život je rezultat dnevnih prioriteta. Lako je to postići-jednako kao što je jednostavno biti svjestan jedne od dvije tajne Svemira i tada namjestiti svoje namjere za svaki dan.

Život je izraz vašeg duhovnog sebe. Ovdje smo da iskusimo život. Sitne pojedinosti dnevnog postojanja možda se ne čine važnima, ali sve su bitne za veliku shemu života, koju ste vi isplanirali još prije nego što ste se rodili.

Ima smisla započeti dan ispunjeni životnom energijom. Tada možete najviše učiniti od dana. Životna ili eterična energija glavna je energija koju prenosi Sunce. Sunce također stvara fizičku energiju, kao što su svjetlo i toplina, no značaj fizičke energije blijedi u usporedbi sa značajem eterične energije, koja prolazi kroz naša tijela.

U zoru, svakog jutra, Sunce donosi promjene u okolini. Promjena tame u svjetlo uzrokuje turbulencije u eteru kako se životna energija u atmosferi reorganizira za novi dan. Svitanje je vrijeme buđenja prirode. To je najbolje moguće vrijeme da napunimo baterije za nove dnevne aktivnosti.

Započevši dan povezivanjem sa Suncem i njegovom energijom, mi zapravo podliježemo prirodnom sistemu stvaranja. Vječno Biće hrani svemir životnom energijom. Vječno Biće šalje energiju potrebnu za život kroz središnje Sunce u svemiru. Otuda, na svom putu djeluje kroz središnja sunca galaksije i tada kroz sunce sunčevog sustava. Lokalno Sunce pretvara fizičku energiju u životnu energiju.

U svijetu u kojem su ljudi usredotočeni na život koji dolazi kroz njihovih pet fizičkih osjetila, Sunce igra važnu ulogu.

Sunce je najbliže Vječnom Biću što vidimo golim okom.

Koji je bolji način od toga da započnemo dan udišući snagu moćnog Sunca koje budi naša osjetila?
Evo kako to postići s jednostavnom meditacijom Vječnog Bića

Za vrijeme svakog udaha, zamislite bijelo svijetlo koje predstavlja životnu energiju Sunca, koja ulazi u vaše tijelo kroz nosnice. Gledajte kako to bijelo svjetlo ispunjava vaše čitavo tijelo svaki put kada udahnete zrak

Ovo ispunjava čitavo vaše biće s dodatnom životnom energijom, jer je zrak nosač eterične energije. Eterična energija je odgovorna za direktan mentalni pritisak, pa tako, nakon što zrak jednom ude u vaša pluća, snaga vaše vizualizacije bit će upotrijebljena za životnu energiju koja će ispuniti cijelo tijelo.

Ovo je tehnika meditacije Vječnog Bića, koja uključuje tehniku punjenja životnom energijom:

* Usredotočite se na polagano disanje, kako zrak prolazi kroz vaše nosnice
* Zamislite svaki udah poput bijelog svjetla koje ispunjava vaše tijelo. Zatim, na vrhuncu svakog udaha, ponovite jednom afirmaciju “Ja sam Vječno Biće”
* Kada izdahnete, obratite pozornost na to kako zrak izlazi iz nosnica. Kako bi postigli smirujući učinak, izdahnite polako. Neka izdah traje dvostruko duže od udaha
* Zadržite zrak izvan svoga tijela, koliko je najduže moguće. U ovom tihom trenutku, nemojte misliti, samo budite. Budite svjesni misli i utisaka koje dolaze iz vas samih
* Ponovno učinite sva četiri koraka ispočetka

Započnite svoju meditaciju od 20 minuta i činite to svaki dan, 10 minuta prije zore. Ako sviće, recimo u 7, 10 sati, tada započnite dan meditacijom od 7 do 7, 20 sati. Reorganizirajte svoj dnevni raspored prema najvažnijem događaju u danu. Dublja povezanost s prirodom dovest će do većeg napretka. Barem jednom tjedno, provjerite u novinama ili na stranicama vremenske prognoze kada će se pojaviti Sunce. Tako možete biti u tijeku s najvećim kozmičkim silama koje se pojavljuju svaki dan.

Meditirajte u zoru i neka vam to bude jedan od prioriteta. Tada će sve što slijedi biti mnogo jasnije, a naročito to što ćete spoznati tko uistinu jeste.

Energetski, zora je najuzbudljiviji dio dana. Zora je doista magično vrijeme.

Ako ste uživali čitajući članak, pošaljite ga prijatelju. Za više članaka posjetite Infinite Being

Izvor: http://www.infinitebeing.com/