Početna Članci Duhovnost i psihologija Bol u tijelu govori ono što riječi ne mogu – Kako čitati poruke tijela

Bol u tijelu govori ono što riječi ne mogu – Kako čitati poruke tijela

Datum objave: 13.06.2022

Bilo kakva bolest, bol ili nelagoda u tijelu je način prenošenja dublje, metafizičke poruke nama. Dok čitate energetske poruke koje se nalaze iza sljedećih bolova i bolesti, razmislite o tome što vam vaše tijelo pokušava reći.

Mnogi od nas zanemaruju ove poruke ili jednostavno postanu naviknuti na bol i zaboravljaju da je to jedan od rijetkih načina na koji naš intuitivni dio “nas” može “pričati” o onome što se događa na dubljoj razini.

Tjelesni uvjeti nisu samo psiho-somatski, oni su energetski potpisi na koje treba obratiti pažnju. Na primjer:

Koža

Ako imate ekcem ili psorijazu ili čak suviše suhu kožu ili akne, vjerojatno se ne osjećate dobro u sebi na najdubljoj razini. Naša koža predstavlja način na koji se predstavljamo svijetu. Nesavršeni koncept sebe ponekad će se prikazati vanjskom svijetu kao nesavršena ili blijeda koža.

Ako smatrate da bez obzira što radite, ništa ne radite dovoljno dobro, to će se otkriti u kvaliteti vaše kože.

Umjesto da budete zapanjeni vanjskim odrazom ranjenog unutarnjeg ja, usredotočite se više na svoje snage umjesto na svoje nesavršenosti. Usredotočite se na ljubav prema sebi.

Glava

Glava, hipofiza i pinealna žlijezda upravljaju krunskom čakrom koja se nalazi na vrhu lubanje i neposredno iza nje. Ako imate glavobolje, loš vid ili imate neravnotežu lijeve strane mozga (što znači da samo logično razmišljate i teško se povezujete s intuicijom), to može značiti da vaša krunska čakra ne dobiva Qi (energiju životne snage) koja joj je potrebna.

Drugi simptomi koji se mogu se pojaviti su: odvojenost od vašeg duhovnog izvora, bipolarne bolesti, apatija, Alzheimerova bolest, Parkinsonova bolest, disleksija i ovisnosti o tvarima ili ljudima.

Preopterećenje informacijama ili osjetljivost na “prekomjernu stimulaciju” može biti uobičajena i za osobe s blokiranom krunskom čakrom. Vi također možete doživjeti reakciju kada se krunska čakra otvara i tada postajete nervozni, osjećate svrbež, suho vlasište.

Srce

Srčana čakra upravlja našim odnosima s drugima. Nije pogrešno što ljudi kažu, “Osjećao sam se kao da umirem od slomljenog srca”, nakon prekida, razvoda ili smrti voljene osobe. Srce upravlja našom sposobnošću da daje i prima suosjećanje. Kada je energija srčane čakre uravnotežena, možemo dati ljubav i lako je primiti.

Kada smo izvan ravnoteže – premalo ili previše stimulirani – osjećamo se preplavljeni, letargični, tužni, depresivni, nemamo samodisciplinu, patimo od ljubomore, pohlepe ili viška srdžbe. Gotovo svi oblici bolesti srca povezani su s problemom izražavanja ili prihvaćanja ljubavi.

Jedno od najjednostavnijih načina uravnoteženja i liječenja srca jest priroda, pri čemu je dominantna boja zelena. Ovo je također vibracijska boja srca.

Usta, zubi i zubno meso

Ako živite život na način da samo preživljavate, vjerojatno patite od bolesti desni ili drugih zubnih problema.

Znajte da će ovo proći.

Tijelo vidi novac kao oblik energije – i sve dok se problemi korijenske chakre ne riješe, što dopušta slobodan protok svih vaših fizičkih potreba – vjerojatno ćete imati komplikacije sa zubima.

Vrat

Vrat se često zanemaruje, ali naš krhki živčani sustav povezuje se s moždanom korom u vratu i grlu. Ovaj dio našeg tijela sadrži “gmazovski mozak”, najniži dio moždanog debla i smatra se najstarijim područjem mozga.

On vlada velikim dijelom našeg podsvjesnog uma – kada je izvan energetske ravnoteže boli nas grlo, često kašljemo, pretjerano smo proždrljivi ili smo nesnalažljivi i ne možemo izraziti naše istinske osjećaje ili čak možemo početi gubiti dah.

Štitnjača, dušnik (dušnik koji dopušta zraku da se kreće i izlazi iz pluća), kao i naš ždrijelni pleksus također su sadržani unutar ovog područja tijela.

Ovo je područje gdje se nalazi naš “glas” i ideali, kao što je opisano u drevnim Vedama. Grlena chakra ili Vishudda može postati previše ili premalo stimulirana uzrokujući niz fizičkih i emocionalnih bolesti. Ako ta čakra nije uravnotežena, nesposobni smo za iskrenu komunikaciju. Možete slušati tibetanske zdjele koje odašilju vibracije za liječenje grla i vrata.

Zglobovi

Ukoliko patite od bolnih zglobova ili upaljenih zglobova (artritis), vjerojatno zadržavate u sebi ogorčenje na kojem trebate raditi.

Kako bi izliječili bolne zglobove, radite na fleksibilnosti. Idite s tokom. Oprostite i otpustite.

Stopala i noge

Stopala i noge povezane su s glavnom čakrom ili korijenskom čakrom, no noge također imaju manje čakre unutar njih koje nam pomažu da se prizemljujemo energijama zemlje. Ukoliko hodamo bosonogi po travi, plešemo ili masiramo stopala, možemo zadržati energetske kanale otvorenima.

Znakovi blokirane korijenske čakre uključuju osjećaje nepovezanosti sa zemljom ili s fizičkim tijelom,  grčeve u nogama, grčeve u stopalima, sindrom nemirnih nogu, smanjenu cirkulaciju u donjim udovima, natečene noge, razdražljivost itd.

Kako bi iscijelili korijensku čakru, pokušajte ustati kad sunce izađe i otiđite spavati kad sunce zađe. Također možete jesti hranu poput korjenastog povrća, ići na šetnje na otvorenom i povezati se s prirodom.

Ruke

Ruke rade s srčanom čakrom kako bi nam pomogle da dobijemo ono što želimo. One također prenose iscjeljujuću energiju i primaju energetske podatke iz Svemira.

Problemi s rukama mogu značiti da niste u mogućnosti primiti pozitivnu energiju bez vezanosti.

Seksualni organi

Prva čakra ne samo da upravlja našom sposobnošću zadovoljavanja naših najosnovnijih potreba kao što su sklonište i hrana, već također upravlja i našom seksualnom energijom.

Ako ste ovdje blokirali energiju, može se pojaviti seksualna disfunkcija, neplodnost itd.

Kako biste riješili taj problem, usredotočite se na uzemljavanje i pronalaženje veze s Majčinskom energijom koju je Carl Jung nazvao arhetipom zrele žene (koja je unutar svih nas, bez obzira na naš spol, baš kao što je zreli čovjek Unutar nas – anima i animus.)

Ta dva funkcionalna kompleksa simetrično predstavljaju komponentu osobnosti suprotnog spola i istodobno sliku suprotnog spola.

Ako smo odvojeni od Zemlje, naša ženska energija ne može se izraziti. Provedite više vremena u prirodi, hodajte bosi i dodirujte zemlju.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

Izvor: Atma.hr

Foto: Pixabay.com