Početna Članci Duhovnost i psihologija Banka obilja za Svjesne

Banka obilja za Svjesne

Datum objave: 21.05.2010

Shvaćamo li univerzalne zakone i pretpostavimo li da živimo u univezumu obilja, razumno je smatrati da siromaštvo i nedostatnost proizlaze iz neravnomjerne raspodjele postojećih resursa. Što to nekome privlači obilje, a nekoga ostavlja na cjedilu?

Kažemo “ostavlja na cjedilu” jer zakon rezonancije tvrdi da slično mora privlačiti slično - nedostatak obilja zrcali nedostatak prihvaćanja obilja u nama. Majstori alkemičari često su govorili da je posljednje veliko iskušenje za svjetlosne radnike otpuštanje siromašne svijesti; što je često djelomice teško jer smo mnoge živote proveli kao redovnici i svećenici gdje smo se mnogo puta ponovno zavjetovali na siromaštvo, krepost i poslušnost. Zbog toga u dubokim, tamnim zakucima svoga uma možda još uvijek vjerujemo da nije moguće biti duhovan i: imati novac, uživati u seksu i ljubavnim odnosima, slijediti vlastito srce i raditi samo ono što vooolimo itd., itd. Otpuštanje tih oblika razmišljanja i starih obrazaca od suštinske je važnosti za naš napredak prema životu u obilju.
Zato, budite svjesni postojanja univerzalne banke obilja - ili onoga što često u šali nazivam SVEMIRSKIM KOFERIMA!
Budite svjesni da majstori alkemičari, koji upravljaju bankom obilja, žele urediti trajni niz kredita za svakog pojedinca koji je predan služenju u ispunjenju Božanskog plana na Zemlji. Univerzum postoji na oseki i plimi energije, stoga, da bi krediti bili savršeno raspoređeni, moraju se otplaćivati u nagradama koje dolaze kad smo božanski poslanici predani planu. Davanje i primanje naposlijetku uvijek dođe u ravnotežu.
Primanje dobara iz svemirskih kofera moguće je jedino ako se otvorite privlačenju, primanju i zadržavanju obilja, stoga:
a) Budite svjesni da same afirmacije ne djeluju sve dok djeluje “program unutarnje sabotaže” iz staničnog pamćenja. Da bismo ga očistili, valja zapovijediti svom božanskom unutarnjem bitku (svom BUB-u): “Zahtjevam da budu otpušteni svi neskladni energetski obrasci koji me priječe u prihvaćanju obiIja koje mi pripada. Zahtijevam da sve pouke povezane s tim obrascima svladam s radosti, lakoćom i milosti tako da mogu biti slobodan (slobodna) primiti univerzalno obilje i ispuniti svoj Božanski plan ovdje SADA na Zemlji.”
b) Znajte da jednom kad pojedinac uskladi svoju volju s Božanskom, i potpuno se usredotoči na svoje božansko služenje, ima pravo očekivati plaću za to služenje. U igri božanske alkemije, Bog je vaš novi poslodavac.
Ako ne očekujete biti plaćeni i primiti svoju božansku plaću - sa svim svojim “mamcima i uresima” kao što su prikladan dom, prikladan prijevoz, pristojan ured, pomoćnici itd. - onda ne možete ni prihvatiti ono što vam pripada. Stoga zapamtite, OČEKUJTE PLAĆU iz znanih i neznanih izvora, i tako će biti.
c) Jednom kad očistite ograničavajuća uvjerenja, i upišete se na božansku platnu listu - posljednji je korak tada budnost i oprez u svojim obrascima razmišljanja. Promatrajte svoje misli svaki put kad pomislite nešto ograničavajuće o obilju, osobito o novcu, budite toga svjesni. Svaku ograničavajuću ili “negativnu” misao koja se pojavi, odmah reprogramirajte sa: “Da, ranije sam obično tako razmišljao (razmišljala), međutim JA SADA PRIHVAĆAM SVE OBILJE KOJE MI PRIPADA I ZAHVALjUJEM SE NA TOME. Neka tako bude, neka tako bude, neka tako bude!” Ili upotrijebite bilo koju drugu afirmaciju koja vam padne na pamet. Ovakav način reprogramiranja javlja univerzumu da ste sada otvoreni za primanje sveg obilja.
2. Zamolba svom BUB-u: “Dovedi mi SADA sve ljude, sva sredstva i sve podatke bitne za ispunjenje narednog dijela mog Božanskog plana”, također predstavlja jedan od najkorisnijih programa namjere.

Meditacija obilja ili očitovanja:

Udobno se smjestite, zatvori te oči. Uskladite se s disanjem i svjetlosnim radom. Vizualizirajte sebe na vrhu visoke planine s koje se pruža sveobuhvatan pogled. Osjetite kako je zrak nabijen električnom, magnetskom energijom. Dišite polako i osjetite kako se svaka stanica ispunja zrakom. Osjetite kako se sve više i više električki nabijate i energizirate dok u sebe unosite taj zrak. Udišite ga kroz pore na koži. Izdahnite u atmosferu ljubav i zahvalnost za sve što imate u životu. Osjetite se kao da dajete ljubav svijetu.Nastavite udisati i izdisati, osjećajući se osnaženo, energizirano na udah.
Vizualizirajte kako sa svakim udahom elektromagnetski privlačite i nježno udišete sve čemu težite. Zatim dok izdišete, vratite ljubav i zahvalnost za prihvaćanje vaše želje. (Želimo li primati, moramo dajući zauzvrat održavati ravnotežu energije. Slanje energije ljubavi svijetu jako osnažuje onoga koji šalje i koji prima.)

Vježbajte navedenu vizualizaciju po pet minuta ujutro i navečer. Rečeno je da je jasnoća onoga što želimo jedini uvjet da bi se to i očitovalo - dovoljno je jednom zamoliti i potom otpustiti; znajte da je poruka primljena i ne sumnjajte da će se za nju pobrinuti. Ipak, valja stvoriti naviku vizualiziranja sebe kako se magnetički “ugađate” i privlačite k sebi ono što želite, jer ta vizija smješta u naš um sjeme spoznaje da smo kreativna bića. Iskušajte oboje i vidite što na vas djeluje.

Osim što mnogi sumnjaju u svoju sposobnost očitovanja, sljedeći čimbenik koji nas najviše ograničava jest uvjerenje da nismo zaslužili. Kad prerastemo ta dva čimbenika, očitovanje se počinje događati samo po sebi, a s uspjehom raste i vjera u naše mogućnosti. Konačno, kad istinski shvatimo zakon rezonancije, gdje slično privlači slično, također shvaćamo da možemo upravljati svojim ener-getskim poljima kako bismo stvorili život kakav želimo. Istinsko oči¬tovanje sposobnost je stvaranja samom mišlju bez fizičkog djelovanja.

Sažetak:
Namjera: Razmislite i budite sigurni da je vaša namjera za vaše najviše dobro i dobro drugih.
Definicija: Jasno to recite i odredite vremenski okvir u kojem biste to željeli postići. Duh ne poznaje linearno vrijeme, pa mogu proći godine do ostvarenja!
Zasluga: Znajte da zaslužujete sve što želite ako vam je namjera čista.
Poželite: Zabilježite želju u pozitivnom obliku.
Djelovanje: Učinite to. Učinite sve što možete sami učiniti kako biste došli do ostvarenja, a zatim otpustite i vjerujte da će se dogoditi. Ako uvijek djelujete potpuno pošteno i bez sumnje, uspjet ćete. Kad smo ugođeni i istodobno usklađeni s Božanskom voljom i kad nije aktivan program unutarnjeg sabotera, tada se ostvaruje i uspijeva sve što želite.

Autor:  Jasmuheen,  U rezonanciji

Preneseno sa prijateljskog portala www.elementi.hr