Početna Članci Duhovnost i psihologija Ako ti je nešto suđeno pronaći će svoj put do tebe!

Ako ti je nešto suđeno pronaći će svoj put do tebe!

Datum objave: 17.09.2020

Ovo ne znači da nećemo raditi ništa. Ako nešto želimo potrebno je djelovati i dati sve od sebe jer mi zapravo ne znamo što nam je suđeno. Mi ne znamo je li nam sudbina predodređena i djelujemo kao da nije. Jer svaki pojedini trenutak postojanja u sadašnjosti rezultat je naše prethodne misli ili djela. Djelujemo na način kao da sami prizivamo i manifestiramo svoju sudbinu.

Međutim, život se ne odvija uvijek kako smo planirali i rijetko se odvija prema željenoj vremenskoj crti, ali ono što nam je suđeno uvijek će pronaći svoj put. Ponekad toliko snažno nešto želimo, a ipak se to ne događa iz različitih razloga. Potrebno je imati vjere u život i kada će što poslati na naš put.

Često želimo kontrolirati ishode, ali ne ovisi sve o nama i mi ne znamo uvijek najbolje. Nikada nemamo potpunu sliku kada želimo da nam nešto dođe na put. Zbog toga je potrebno imati vjeru da će ono što je trebalo biti pronaći svoj način.

To također znači da je moguće da nam nešto što želimo nije zapravo suđeno. To može biti teško prihvatiti, ali kasnije često uvidimo zašto je tako bilo i to je obično zato što nam život sprema nešto još bolje.

Možemo biti zahvalni na onome što imamo ili biti puni mržnje zbog onoga što nemamo. Možemo cijeniti život koji imamo ili biti ljuti na život koji nemamo. Možemo biti radosni zbog onoga što imamo ili biti ljubomorni na ono što drugi imaju.

Kada se ponekad dogodi nešto na način na koji nismo htjeli, vrlo je lako pomisliti da ništa ne ide po našem planu, mislimo da nam se sva vrata zatvaraju, da sve propada. Krene od lošeg trenutka, do lošeg sata pa do lošeg tjedna i mjeseca, i na kraju mislimo da imamo loš život. A u stvarnosti imamo toliko toga čemu možemo biti istinski zahvalni.

Ako samo pogledamo oko sebe, shvatit ćemo darove koje imamo. Kada smo nezahvalni, to znači da SVI mogu prepoznati naše darove osim nas samih. Kad nam nedostaje zahvalnosti, to nas blokira od naše veličine.

“Ono što ti je suđeno neće te zaobići, a ono što te je zaobišlo nije ti bilo suđeno.” ~ Imam Ali

Odvojite trenutak i budite zahvalni na svemu što već imate i budite otvoreni prema onome što vam život šalje vaš put.

Napisao: Dario Duišin Džunić, urednik atma.hr
www.facebook.com/dharma3d

Izvor: Atma.hr