Početna Članci Duhovnost i psihologija 9 mantri koje će vam donijeti neizmjerni mir

9 mantri koje će vam donijeti neizmjerni mir

Datum objave: 03.03.2022

Ne možete duhovno rasti ako dopustite da zaglavite s neproduktivnim mislima i emocijama. Ovih 9 mantri će vam pomoći da ih se riješite i da postignete mir.

Mantra je zvuk, riječ ili izraz koji ima moćno značenje. Značenje riječi u mantri je jednako važno kao njihov ton i ritam. Mantre djeluju odmah. Dakle, ako ograničavate upotrebu mantri na dnevne / tjedne meditacije, gubite toliko mogućnosti da promijenite svoj život dostizanjem višeg stupnja svijesti.

Meditacija i joga dobro funkcioniraju kada se trebate opustiti i postati samosvjesni, dok su mantre vibracije uma u odnosu s univerzumom koji ujedinjuje i usklađuje um, tijelo i dušu.

1) Čak i kad sam sam, zapamtit ću da sam povezan sa svima

Može biti teško napredovati na duhovnom putu ako se osjećate odvojenima od svemira. Naposljetku, vama je suđeno da budete dio cjeline.

To je istina, fizički, duhovno i emocionalno. Ponavljanjem ove mantre, podsjećate se na vezu na koju se moramo spojiti i koja se nikad ne može slomiti.

Ovo je izvrsna mantra koju ćete koristiti ako se osjećate izolirano, ali i ako imate tendenciju da prečesto stvari gurate na svoj način.

2) Pronaći ću svoj put pomažući drugima na njihovom putu

Jedan vrlo važan dio napredovanja na duhovnom putu je postati otvoren za duhovne, tjelesne i emocionalne potrebe drugih. Ako to možete učiniti, možda ćete brže postići puno razumijevanje nego ako se usredotočite isključivo na vlastiti rast.

Ponavljanjem ove mantre pomoći ćete stvoriti potrebnu otvorenost, ne samo da pomažete drugima, već i da prepoznate one koji imaju problema.


3) Prihvaćam svih, gdje god bili

Naravno, ako ćemo biti nježni sa sobom, moramo raditi na tome da budemo nježniji s ljudima s kojima imamo kontakt.

Ova mantra nas podsjeća ne samo da budemo ljubazni nego i da prihvaćamo. Ako se uhvatite kako osobno uzimate stvari ili osuđujete ljude, ovo je sjajna mantra koju ćete dodati u svoj arsenal.

4) Tražit ću i vidjeti ljepotu svuda oko mene

Tako je važno prepoznati ljepotu. Srećom, svuda je oko nas. Postoji estetska ljepota ljudi, arhitekture, umjetnosti i prirode. Postoji i ljepota u ljudskom ponašanju, snazi pa čak i slabosti.

Kada vježbate oči da vide ljepotu, pokušajte naučiti razliku između gledanja i viđenja. Zapravo, kada promatrate otvorenim umom, možete čak i u najružnijim i najnezgodnijim stvarima pronaći ljepotu.

5) Dopustit ću da mi se dogode dobre stvari i da mi pristigne obilje

Ako ostanete otvoreni, Svemir je pun energije koja samo čeka da proteče kroz vas. Sve što trebate učiniti jest održavati duhovnu otvorenost.

Što se više otvorite pozitivnoj energiji i duhovnom obilju, to ćete biti sretniji.

6) Odnosit ću se prema svom umu i tijelu onako kako to zaslužuju

Sve dok imamo tjelesne i emocionalne potrebe, naš um i tijelo trebaju pažnju. Briga o sebi je iznimno važna. Koristite ovu mantru kao podsjetnik da se brinete o sebi.

Važni ste i ne biste smjeli osjećati krivnju jer ste sebi prioritet. Ponovite ovu mantru svaki dan ako se mentalno i duhovno zanemarujete.

7) Bavit ću se isključivo mislima i emocijama koje mi pomažu da rastem

Ne možete duhovno rasti ako dopustite da zaglavite s neproduktivnim mislima i emocijama.

Ponovite ovu mantru kako biste se podsjetili da se posvetite prepoznavanju negativnih misli i osjećaja i da se uvježbate usredotočiti na pozitivne osjećaje.

8) Tražit ću istinu i znanje

Tako je primamljivo ispuniti svoj um tračevima i drugim smećem koje se smatra zabavom. U svakom slučaju, nema ništa loše u filmovima, televiziji i drugim oblicima zabave.

Međutim, problem dolazi kada zamijenite učenje i traženje istine sa zabavom. Ova mantra će vam pomoći da se usredotočite na traženje istine u svakom slučaju.

9) Smijat ću se i doprinijeti pozitivnoj energiji u Svemiru

Postizanje višeg stupnja svijesti ne znači da moramo biti ozbiljni cijelo vrijeme. Humor i smijeh su dvije stvari koje podižu naš duh. Kada se smijemo, doprinosimo pozitivnoj energiji u Svemiru.

To nam pomaže na našem putu i pomaže drugima na njihovom putu. Ako smatrate da ste previše oštri i previše ozbiljni, ponovite tu mantru tijekom meditacije.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

Izvor: Atma.hr

Foto: Pixabay.com