Početna Članci Duhovnost i psihologija 19 savjeta Lazareva za zdravlje i sreću: “Ne zamjerajte sudbini, ni Bogu, ni prošlosti, ni ljudima!”

19 savjeta Lazareva za zdravlje i sreću: “Ne zamjerajte sudbini, ni Bogu, ni prošlosti, ni ljudima!”

Datum objave: 01.06.2020

“Svako produženo nezadovoljstvo sobom ili situacijom je podsvjesno nezadovoljstvo usmjereno prema Bogu. Bilo koji način postupanja koji se ne oslanja na duhovni razvoj osobe, dovodi do degradacije. Odbacite sve osim ljubavi!”

Lazarev je prošao veliki istraživački put. Od osamdesetih godina prošlog stoljeća, on je sakupio toliko otkrića, pokušavajući pratiti uzročnu vezu između percepcije svijeta i stvari koje su mu se dogodile, što je bilo dovoljno za 29 knjiga! Izuzetno zanimljivi slučajevi koje je Lazarev opisao i objašnjenja koja je dao, vrijedi čitati.

Danas ćemo objaviti neke od njegovih najinteresantnijih uvida, posebno za vas.

19 dubokih uvida Sergeja Lazareva

1. Nisam ranije shvaćao zašto u kulturi postoji neizgovoreno pravilo koje zabranjuje čitanje tijekom obroka. Ispostavlja se da obrok dok se nešto čita, ili smo ispred ekrana ili diskusija o političkim i obiteljskim problemima može traumatizirati dušu osobe, jer tijekom obroka informacije slobodno ulaze u podsvijest.

2. Svaka bolest, bilo da je to problem na organskom nivou ili u funkcionalnosti, potječe iz razvoja agresije u duši.

3. Znate li zašto pijete?

Čovjek mora voljeti svijet oko sebe, jer ako ne osjeća ljubav prema svijetu, u duši se razvija stanje nelagodnosti i počinje duhovna agonija. Čovjek pokušava to prigušiti nekim sredstvima. To dovodi do ovisnosti o drogama, do alkoholizma, raznih vrsta zloupotrebe supstanci.

Pravi uzrok ovisnosti i alkoholizma je smanjena razina ljubavi u vašoj duši. A takvo ustrojstvo javlja se zbog jakih prekršaja (grijeha), zbog suzbijanja ljubavi prema ljudima.

4. Hoćete savjete o tome kako biti zdrav i dugo živjeti?

Nikad ne zamjerajte nikome i ničemu. Ni sudbini, niti Bogu, ni prošlosti, niti ljudima. Izvana, ponašajte se kako želite, ali iznutra – bilo koji zahtjev, zamjeranje koji imate je program uništavanja osobe kojoj ga postavljate. Stanica ne može podnijeti žalbu tijelu, na osnovu vlastitih interesa. Ne može, jer je to program raspadanja tijela. Takva stanica je odbijena, bolesna.

5. U svakodnevnom životu često dozvoljavamo sebi govoriti loše o ljudima, o sebi, o našoj sudbini. Ispostavilo se da ova navika uništava zube.

6. Mi smo uvijek podsvjesno prvi koji uvrijede onoga koji nas onda svojim ponašanjem uvrijedi.

7. Činjenica je da Kristova zapovijest nije upućena na oblik, već na sadržaj, na naše emocije.

“Okrenite drugi obraz onom tko vas je udario” – ovo nije poricanje fizičke zaštite. I nije opravdanje agresije.

8. U stvarnosti, moguće je promijeniti situaciju oko sebe samo promjenom sebe. Prvo što treba učiniti: odustati od želje da kontroliramo situaciju. Shvatiti da situacija, u osnovi djeluje za vas.

9. Zamislite da ste sreli lijepu ženu, recimo, i vaša duša joj hita, spremni ste zaplakati od sreće, a kada razmišljate o njoj, drhtite iznutra, u vašoj duši se osjeća neobjašnjiva i neopisiva ljepota i osjećate da se počinjete mijenjati, duša postaje dječje razdragana i ljepša i mislite da je to ljubav, ali ovo nije ljubav, ovo je polu-ljubav.

Sad zamislite da vas voljena žena vrijeđa ili vas je izdala ili se ponašala neprikladno. I ako ste sva ova osjećanja koja ste doživjeli na početku, uspjeli zadržati, onda je to prava ljubav.

Stvarno znanje svijeta počinje ne toliko sa zadovoljstvom i bolom, koliko s transcendiranjem (prevazilaženjem).

Veću bol može izdržati onaj tko može izdržati veću sreću.

10. Započnite s osjećajem da svaka sekunda, sve što je oko vas – može nestati. Bližnji vas može izdati, napustiti vas, uvrijediti ili umrijeti svake sekunde. Da svake sekunde možete umrijeti. Zatim, malo po malo, tvrdoće će nestati, a ljubav će ostati. Vaš osjećaj ljubavi ne bi trebao ovisiti ni o čemu.

11. Božansku milost ne mogu kontrolirati vaša očekivanja.

12. Ne možete se moliti nekome koga ne volite. Ispostavlja se da svako direktno nezadovoljstvo Bogom, prelazi u dušu i ostaje tamo. I onda u kritičnoj situaciji osoba se počinje moliti, ali njegova molitva ne funkcionira.

Pored direktnih zahtjeva Bogu, postoje indirektni.

Oni prolaze kroz tri točke:

Prvo – nezadovoljstvo s Bogom kroz svijet, društvo, državu, grupu ljudi.

Drugi zahtjev Bogu je kroz roditelje, voljene i bliske ljude.

Treći zahtjev Bogu je nezadovoljstvo situacijom, sobom i sudbinom. Svako produženo nezadovoljstvo sobom ili situacijom je podsvjesno nezadovoljstvo usmjereno prema Bogu.

13. Bilo koji način postupanja koji se ne oslanja na duhovni razvoj osobe dovodi do degradacije.

14. Kada osoba iskreno traži oproštaj, njegovoj duši to može biti vrlo bolno, jer je to promjena.

15. Zatvaranje, nespremnost i nemogućnost komunikacije s ljudima – ovo je jedan od znakova visokog ponosa.

16. Putem svijesti, logike, očitavanja i zahtjeva – takvo obrazovanje ljudi je nestvarno.
Osjetite apsolutnu unutrašnju nezaštićenost. Odbacite sve osim ljubavi.

17. Odnosi s osobom predstavljaju način razvijanja ljubavi, a sami odnosi nisu
cilj.

18. Ako netko pokaže agresiju prema meni, to znači da imam sličan program u svom srcu. Ja je uklonim iz sebe i napad se automatski zaustavlja. Bilo kakav oblik agresije je nemoguć ako u mojoj duši ne postoji sličan program.

19. Čovjekov pogled na svijet, njegove emocije utječu na privremeno tijelo više nego fizički postupci.

Sergej Lazarev / econet.ru / Pripremila: Svetlana Sita za atma.hr

Preuzeto s: Atma.hr