Početna Članci Duhovnost i psihologija 11 vrhunskih tehnika PROBUĐENE osobe: OVO mijenja kolektivnu svijest!

11 vrhunskih tehnika PROBUĐENE osobe: OVO mijenja kolektivnu svijest!

Datum objave: 04.11.2019

Primjenom ovih praksi u svakodnevnom životu možemo napraviti trajnu pozitivnu promjenu u kolektivnoj svijesti čovječanstva.

1.) Sva patnja dolazi od želje da ugodimo sebi. Prosvijetljeno buđenje proizlazi iz vremena kad su naše misli i djela usmjerene pomaganju drugima. Dakle, zamijenite sebične želje i misli o sebi s brigom za druge.

2.) Danju i noću, u potpunosti budite budni i prisutni. Slušajte, razmišljajte i meditirajte.

3.) Neki takozvani prijatelji vas odvlače od puta prema probuđenoj svijesti. Ova vrsta prijatelja ismijava i obeshrabruje učenje, razmišljanje i meditaciju. Zbog ove vrste prijatelja gubite ljubaznost i suosjećanje. Odustanite od tih loših prijatelja.

4.) Ako se netko koga volimo, nezahvalno i s ljutnjom odnosi prema nama, kao da smo njihovi najomraženiji neprijatelji, onda gledajte na to kao na strašnu bolest koja  ih je zarazila i utjecala na njihov um. Odnosite se prema njima s još više ljubavi i naklonosti.

5.) Ako netko širi ružne glasine o nama pa čak i ako drugi povjeruju u ono što je ta osoba rekla; zaželite toj osobi da prevlada svoje probleme i da stekne mir. Divite se njihovim pozitivnim osobinama i budite ljubazni prema njima.

6.) Ako netko otkrije naše mane pred drugima i ističe nedostatke koje imamo; nemojte se ljutiti ili se braniti; samo slušajte u tišini i razmišljajte o njihovim riječima. Odnosite se prema toj osobi kao prema učitelju.

7.) Čak i kad ste poznati, priznati i bogati, nemojte biti arogantni. Riješite se ponosa koji vam se možda pojavljuje kao rezultat slave.

8.) Ako nismo u mogućnosti preuzeti kontrolu nad ljutnjom unutar nas, iako možemo nadvladati i osvojiti druge, ljutnja će samo nastaviti izvirati. Okrenite se prema unutra i ukrotite divlji tijek vaših misli.

9.) Neprimjerene riječi koje kažemo u ljutnji uzrokuju drugima puno boli ometanjem njihove misli. Kada vidimo koje greške proizlaze iz surovog jezika, trebamo prestati učestvovati u uvredljivom i štetnom govoru.

10.) Kada ne ulažemo napore kako bi jasno analizirali zablude koje imamo i pogreške koje činimo, mi  možemo jednostavno biti duhovni materijalisti.

Iz tog razloga, pokušajte ispitati pogreške, zablude i greške koje posjedujete, a onda nakon toga pokušajte ih ukloniti u potpunosti.

11.) U svemu što radite, budite svjesni onoga što se događa u vašem umu. Budite stalno prisutni i svjesni da osjećate, mislite i djelujete na način da pomognete drugima.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

Izvor: Atma.hr