Početna Članci Tehnike samorazvoja Putem ludila do prosvjetljenja

Putem ludila do prosvjetljenja

Datum objave: 25.06.2015

Dragi duhovni tragaoče, želim s tobom podijeliti svoju priču o tome kako sam spoznala smisao svog života i usudim se napisati i tvojeg. Ako čitaš ovaj tekst znači da si na istom putu na kojem sam i ja bila. Na putu traženja odgovora, traženja smisla postojanja, traženja istine, što je istina?!

Što je uopće istina?

To pitanje muči me cijeli moj život. Odmalena sam propitivala crkvena učenja, sumnjala u sve što su mi odrasli govorili da je istina. Kasnije, dijete izgubi tu svoju nevinost i osjećaj za istinu i povjeruje  odraslima. Počne govoriti i misliti ono što su mu govorili da misli i vjeruje. Izgubi unutarnji kompas i osjećaj za istinu. Svi smo rođeni s njim. On nam je svima dan kako bismo uvijek znali pronaći put ka sebi,  jer utjelovljenje na Zemlju značio je i „pad u svijesti“. Ostao nam je samo osjećaj za istinu ili laž, kako bismo putem njega komunicirali sa svojom dušom koja zna zašto se utjelovila, što mora naučiti i koje lekcije proći. Naš mozak, Um, racio i ego imaju jednu viziju o tome tko smo mi i što bismo trebali raditi, a to temelji na onim uvjerenjima iz djetinjstva koja smo usvojili kao vlastita. Dok tako hodamo kroz staze života zapravo preživljavamo, ne živimo zaista. Radi toga duša vene, postaje tužna i pokušava se probiti do površine, želi reći da nismo na „dobrom putu“. Duša  nam uz pomoć osjećaja za istinu pokušava poručiti da ne radimo ono što smo došli raditi.

Moje aktivno duhovno buđenje krenulo je za vrijeme ljeta 2012. godine i od tada sam prošla grbav i težak put. Uz sva obećanja svega što sam čitala o duhovnoj tematici, o prosvjetljenju, o energiji došla sam do trenutka kada mi je sve to postalo previše i preopterećujuće.

Istraživala sam o povijesti čovječanstva, navodnoj vanzemaljskoj intervenciji prilikom stvaranja ljudi kakvi smo sada, čitala o reptilskoj izvanzemaljskoj rasi koja nas je navodno zarobila u energetski matriks sa lažnim anđelima, uzašlim majstorima, obećanjima o četvrtoj dimenziji u koju kada pređemo trebalo bi nam biti kao u raju, a zapravo je to lažno uzašašće. Čitala sam i istraživala o čakrama i što one znače za nas, koliko ih ima u tijelu, koliko izvan tijela. Ono što sam nalazila bile su kontradiktorne informacije. Privlačila sam i ljude koji su se zaklinjali da je njihova istina ili tehnika jedina istina, pa čak i dokazivali iskustvom da je tako kako tvrde. Govorili su da je njihova istina jedina prava i da sam ja ona koja ne vidi jer sumnjam, jer nemam vjere, jer su me obmanuli, sto razloga zašto i sto raznih „jer“-ova!

Kako nisam bila sigurna u sebe, niti sam se znala slušati povjerovala bih čas jednom, čas drugom. Zaista sam vjerovala u svaku teoriju pomalo. No jesam li zaista? Kako se kasnije pokazalo, sva ta vjerovanja su me samo zbunjivala i tjerala me da ludim sve više. Odnosno, pokušavala sam spoznati sve kroz ego i racionalni um. Još više sam tražila istinu. Pitala sam se što je istina i tko je istina, gdje je istina?! Željela sam da mi netko kaže: "Evo ovo i ovo je istina!".  I da znam da to tako jest, da nemam sumnje. Tu sam već bila na dobrom putu jer sam počela spoznavati da moram sebi vjerovati na osjećaj "što je istina", no nisam si to još znala objasniti na koji način. Moglo bi se reći, tek sam zagrebala površinu.

Spontana spoznaja o istini

Ovo traganje za istinom je kulminiralo ove godine nakon što sam počela gotovo pa gubiti razum od silnih raznih „istina“ sa svih strana. Osjećala sam se kao da ću eksplodirati, kao da sam vulkan koji samo čeka svoju erupciju koja će uništi sve pred sobom. Teško je opisati taj osjećaj nemoći, silne želje za istinom koja nikako da dođe.

 Zapravo, tražila sam je na pogrešan način jer istina je uvijek bila i biti će. Ona Jest!  Ona je nepromjenjiva i bezvremenska i sve što postoji. Ona je u Sada, u ovom trenutku ove sekunde dok čitaš dragi duhovni tragaoče. Ona je u tebi, oko tebe i s tobom. Ono što trebaš napraviti kako bi ju uočio, osjetio i spoznao jest stati i promatrati sebe. Sve dok ne dobiješ osjećaj da taj koji gleda kroz oči je samo promatrač, onaj koji zna sve što treba znati, onaj koji osjeća istinu i onaj koji ti kroz "osjećaj istine" daje smjer. To je istina! Taj promatrač, tvoje više Jastvo, tvoja duša i tvoj osjećaj za istinu JEST ISTINA!

Onda shvatiš kako ne trebaš više tražiti od drugih da ti pokažu gdje je istina, tko je istina jer ti nisu niti mogli pokazati. Morao si ju osjetiti u sebi i spoznati ju sam onda kada je bilo najsavršenije za tebe dragi duhovni tragaoče.

Kada se ponovno povežeš sa svojim unutarnjim vodstvom neće te više mučiti Um, ni ego sa svojim pitanjima jer ćeš osjećati i odmah znati prepoznati istinu, zato što ćeš slušati osjećaj.

Duša će zatitrati od sreće jer si se vratio na pravi put koji trebaš kako bi napredovao. Ova rečenica prethodna je i istina i iluzija, zato što zapravo ne postoji krivi i pravi put. Postoji samo put i kada provjeriš svoj osjećaj istine reći će ti isto. Uvidjet ćeš ljepotu kreacije i pronaći ćeš smisao u svemu što postoji, svakom događaju koji ti se dogodio, znat ćeš da je tako moralo biti jer da nije ne bi se niti dogodio. Shvatit ćeš da ono što tvoj Um treba i želi nije ono što tvoje istinsko Jastvo želi.

Često će te puta vlastiti osjećaj za istinu voditi ka, za tvoj um nepojmljivim situacijama, prilikama i ljudima. Kada se počneš slušati i osjećati dobit ćeš lakoću življenja, lakoću odlučivanja i unutarnju snagu i vjeru. 

Sigurno si čuo, dragi tragaoče i za Zakon privlačenja? Kada se vratiš sebi taj zakon će ti postati zaista zakon jer će ti se misli početi manifestirati, a tvoje želje ostvarivati. Znadeš li zašto? Zato što se slušaš, vodi te osjećaj za istinu i ideš ka ispunjenju tvoje svrhe na Zemlji.

Ispočetka ti osjećaj polako „šapuće“ tiho, gotovo sramežljivo kao da te testira, kao da ne može vjerovati da ga konačno slušaš i vodiš se njime. A onda će početi sve glasnije i jasnije govoriti i ti ćeš s lakoćom pratiti ga i skupa ćete doći do odgovora „spontano“, „slučajno“...

Odgovore više nećeš tražiti. Biti će ti svejedno imaš li ih ili ne jer jedino što ćeš željeti jest samo postojati. Zato što ćeš znati da si tu gdje trebaš biti i da si podržan višim vodstvom dok mu se prepuštaš.

Osjećat ćeš prisutnost neke više sile u sebi, nazovi je kako želiš dajem ti slobodu da izabereš sam. Ne želim ti nametati svoje nazive.  Želim samo podijeliti iskustvo koje me dovelo do sreće koju sada osjećam i želim da ju osjeća svako biće na Zemlji. Zato ti ne govorim kako da nazoveš to što sam osjetila i doživjela i što sada živim svaki dan.

 Želim ti ništa manje nego isto koliko i sebi. Želim da voliš sebe i da se počneš slušati jer to je jedina istina koja ti treba kako bi sve ostalo razjasnio i pojasnio.

Stoga, dragi moj duhovni tragaoče zaustavi um i počni se slušati! Počni osjećati vlastito više Jastvo koje ti se raduje i željno je dati vodstvo... Samo ga poslušaj i iznenadit ćeš se!

Za Indigo svijet napisala: Jasmina Đurin