Početna Članci Tehnike samorazvoja BIO-VIZIJA UVIJEK ODUŠEVLJAVA!

BIO-VIZIJA UVIJEK ODUŠEVLJAVA!

Datum objave: 02.11.2011

Uvijek je pravo vrijeme za promjene, stoga i ove godine Otvoreno učilište Bio-vizija ne samo da oduševaljava polaznike svojim programima, već donosi mnoštvo noviteta, da je jednostavno nemoguće odoljeti pozivu! U programima Učilišta Bio-vizija pronaći ćete seminare shiatsua, svjesne prehrane i radionice feng shuija, ali i programe studiranja spomenutih disciplina. Među ostalima izdvajamo i programe osobnog razvoja kao što su radionice bubnjanja, tai chi chuana, aromaterijapije, plesa... Dobro došli u Bio-viziju!

Uvijek je pravo vrijeme za promjene, stoga i ove godine Otvoreno učilište Bio-vizija ne samo da oduševaljava polaznike svojim programima, već donosi mnoštvo noviteta, da je jednostavno nemoguće odoljeti pozivu! Iako već godinama intenzivno kroz svoj rad nastojimo pomoći mnogima da kroz naše programe osjete vlastiti razvoj i spoznaju, teško nam je govoriti o ljepoti i strasti s kojom radimo. Upravo iz tih razloga puštamo druge da govore i svjedoče o našim shiatsu i feng shui programima te seminaru svjesne prehrane i dijagnoze, kao i o našim voditeljima Vesni Ljubičić i Držislavu Andriji Ujevichu. Oni su tu da nas podsjete da je cjeloviti osobni razvoj moguć samo uz kontinuiran rad koji se provlači kroz sve sfere života i ne jenjava s godinama.
 
Vidimo se na seminarima u Bio-viziji! www.biovizija.com
 
SVI“ POLUDILI“ ZA FENG SHUI-em!
Tko ne bi poludio za otkrićima toliko važnim za naš život i samorazvoj?!
Godinama čitam sve što ima veze feng shui-em i kada sam, kao i  ostali polaznici, došla na Feng shui edukaciju u Bio-viziju, imali smo želju samo nadopuniti određena znanja. No, od prvog trenutka smo shvatili da je Držislavovo 26-godišnje iskustvo, znanje i življenje feng shui-a, u užem i širem smislu, izazvalo potpuno iznenađenje i potvrdu da je feng shui nemoguće cjelovito učiti i razumjeti samo čitajući u knjigama. Zato je i pogrešno tumačenje da je feng shui vezan za uređenje prostora.
 
Već na prvim radionicama svi smo bili oduševljeni otkrićem da nam ovakva znanja daju spoznaju naših životnih preddispozicija, boljeg razumjevanja kako bi se naši partnerski i poslovni odnosi mogli stalno razvijati i poboljšavati... O samoj dimenziji utjecaja  prostora na čovjekovo cjelokupno fizičko i emocionalno zdravlje da i ne govorim... Feng shui stambenog i poslovnog prostora pokazuje nam da nije samo važno kako će objekt biti arhitektonski i dizajneski  riješen  (to je samo jedan mali aspekt jednog objekta i predstavlja vanjštinu, površinu...). Važno je mjesto gdje je objekt sagrađen, kako je pozicioniran, u kojem dijelu je naš stan i razmještaj prostorija, boje zidova te oblici, boje, materijali i razmještaj namještaja... Sve to može donositi obitelji koja tu živi, zdravlje ili bolest, dobre ili loše poslovne i životne uspjehe... Zato smo se svi polaznici složili da nakon ovakvih cjeloživotnih feng shui znanja naprosto morate za njima poluditi! FENG SHUI
 
HVALA BOGU ŠTO POSTOJI SHIATSU!
Tijekom cijelog Temeljnog shiatsu seminara zahvaljivala sam se Bogu što sam se kao mlada penzionerka odvažila doći na shiatsu edukaciju. Bilo nas je gotovo podjednako muškaraca i žena, svih dobi, gdje su zapravo godine potpuno izgubile važnost. Već na samom početku, svi polaznici  su vidno bili oduševljeni predstavljenom dimenzijom shiatsu-a, kao vještinom koja nas vraća i jača naš izvor energije, te s puno dubljih, svjesnijih i cjelovitijih aspekata odgovara na pitanje „TKO SAM JA?“.   I tako smo od samog početka počeli usmjeravati pažnju i razumijevanje vlastite energije, potencijala, osjećaja, potisnute intuicije kako bismo na taj način lakše, najadekvatnije mogli komunicirati, dodirivati, osjećati druge ljude i graditi duboke, kvalitetne odnose, veze... Malo sam o shiatsu čitala i čula, ali ono što sam kao i većina imala osjećaj jeste da je to neka masaža, na čiju edukaciju idu osobe koje vole masirati ili žele postati terapeuti. Tek sam na seminaru shvatila da je to upravo glavna pogrešna predodžba o shiatsu edukaciji te je upravo voditeljica shiatsua u Bio-viziji, Vesna Ljubičić, započela prije 18 godina izučavati shiatsu ISKLJUČIVO kao put samorazvoja. Nije ni slutila da će to biti jedna od djelatnosti kojom će se baviti i educirati stotine polaznika, na putu njihovog samorazvoja i novog zanimanja.
Šteta što djeca u školi ne uče ovakve drevne vještine dijagnoze, upoznavanja svojih zdravstvenih i energetskih potencijala, razvoja svojih emocionalnih stanja - manje bi bilo među djecom ruganja, nasilja, a više povezivanja, razumijevanja, ljubavnosti... Šteta je što odrasli ljudi traže pomoć kod psihijatra ili liječnika u svezi svojih emotivnih ili fizičkih zdravstvenih problema, pored ovakvih dubokih i cjelovitih znanja koja nam omogućavaju da razumijemo uzroke bolesti te da je iscjeljenje nas samih u našim rukama. I na kraju HVALA BOGU što shiatsu edukacija nema uvjeta na dobnu granicu jer, rad na sebi, učenje i dijeljenje kvalitetnog osjetilnog dodira, zapravo put otkrivanja tko smo mi, traje cijeli život i ne treba žaliti što se nije dogodilo u mladosti... Ako se odvažite doći na Temeljni shiatsu seminar sigurna sam da ćete sebi zahvaljivati. TEMELJNI SHIATSU SEMINAR  
 
 
SVJESNA PREHRANA - NAPOKON RAZUMIJEM VEZU ZDRAVLJA I HRANE
Cijela grupa Temeljnog seminara svjesne prehrane i dijagnoze bila je sačinjena od polaznika različitih zanimanja: informatičara, kuhara, kućanica, arhitekata, agronoma, nutricionista, liječnika... Svi smo se već na kraju teoretskog dijela prvog dana složili koliko su naša znanja i razumijevanja prehrane necjelovita, konceptualna, ovisnička... Oduševljavalo nas je konstantno povezivanje utjecaja vrste hrane s mnogim organskim i emocinalnim bolestima, gdje je svatko za sebe mogao veoma plastično potvrditi sve to što je čuo. Složili smo se da nikada prije, koliko zadnjih 10 godina, nije bilo tolike medijske propagande i svakojake literature o različitim novim zdravim dijetama i znanstvenim preporukama što je zdravo, iako je svaka nova informacija pobijala prethodnu. Tako se zapravo na polju zdravlja i hrane najviše radi o  marketingu, a današnji čovijek je još više zbunjen što je to zapravo zdrava hrana.
Konačno smo u Bio-viziji bili počašćeni 26-godišnjim znanjem voditeljice Vesne Ljubičič, koja tako živopisno, energično, jednostavno povezuje prehranu i čovjeka.  Moram priznati da sam se tome nadala kada sam čula naziv SVJESNA PREHRANA, jer razumjevajući  dublje značenje riječi svijest, shvatila sam da bi u Bio-viziji trebalo biti govora o cjelovitoj individualnoj, nekonceptualnoj, promjenjivoj, neovisničkoj - prehrani. I ne samo da se nisam prevarila, nego sam ja, kao i ostali polaznici, bila oduševljena dimenzijom takvog cjelovitog učenja. Šteta je što ovakva znanja ne čuje veći broj ljudi!
TEMELJNI SEMINAR SVJESNE PREHRANE I DIJAGNOZE
 
Informacije:
Bio-vizija, Mlinovi 102, Zagreb, www.biovizija.com
info@biovizija.hr ili 01/375 8558