Početna Članci Tajne onostranog Retrogradni Merkur: Kako se pripremiti i preživjeti ovaj period

Retrogradni Merkur: Kako se pripremiti i preživjeti ovaj period

Datum objave: 03.12.2023

Ako ste ikada čuli za astrološki retrogradni Merkur, vjerojatno ste čuli da se radi o periodu u kojem se Merkur, planeta komunikacije, obrće u svojoj orbiti. To se događa tri puta godišnje, u prosjeku svakih 88 dana.

Što je retrogradni Merkur?

Kada se Merkur kreće retrogradno, čini se da se kreće unatrag u svojoj orbiti. To je zapravo optička iluzija uzrokovana relativnim položajem Zemlje i Merkura u odnosu na Sunce.

Kako retrogradni Merkur utječe na nas?

Astrolozi vjeruju da retrogradni Merkur može utjecati na našu komunikaciju, putovanja, tehnologiju i druge aspekte našeg života. Neki od mogućih izazova koji se mogu javiti tijekom retrogradnog Merkura uključuju:

  • Komunikacijski problemi: Moguće je da će se dogoditi nesporazumi, pogreške u prijevodu ili slanje pogrešnih poruka.
  • Problemi s tehnologijom: Moguće je da će se dogoditi kvarovi na računalima, telefonima ili drugim tehnološkim uređajima.
  • Otkazani putovi: Moguće je da će se dogoditi otkazani letovi, problemi s rezervacijama ili druge nepredviđene okolnosti na putovanjima.

Kako se pripremiti za retrogradni Merkur?

Postoji nekoliko stvari koje možete učiniti kako biste se pripremili za retrogradni Merkur:

  • Biti strpljiv i tolerantan: Retrogradni Merkur može biti frustrirajući, pa je važno biti strpljiv i tolerantan prema sebi i drugima.
  • Ponoviti provjeru: Prije nego što pošaljete neku važnu poruku ili napravite neku važnu rezervaciju, provjerite je li sve točno.
  • Izbjegavati nove početke: Ako je moguće, izbjegavajte započinjati nove projekte ili poslove tijekom retrogradnog Merkura.

Kako preživjeti retrogradni Merkur?

Ako se nađete u nevolji tijekom retrogradnog Merkura, nemojte paničariti. Evo nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da preživite:

Opustite se: Retrogradni Merkur je samo privremena faza.

Potražite pomoć: Ako vam je teško nositi se s izazovima retrogradnog Merkura, potražite pomoć od prijatelja, članova obitelji ili stručnjaka.

Foto: https://pixabay.com/photos/shocked-upset-person-shock-2681488/