SUDBINA I LJUBAV

Datum objave: 03.12.2018

Sudbina I karma u vezi ljubavi često su dva pojma koja se miješaju i definiraju kao jedno. No razlika između sudbine i karme je velika. Dok se sudbina smatra kao nešto nepromjenjivo i, uvjetno rečeno, nametnuto nekom višom silom, karma se s druge strane smatra nečim što se može popravljati i promijeniti. Zapravo je istina da i sudbinu možete mijenjati, ali samo ako ste upoznati s njom, ako na neki alternativan, ezoterijski način doznate koja i kakva je vaša sudbina u vezi ljubavi, ali i općenito na svim životnim područjima. Karma se s druge strane smatra kao posljedica prošlih propusta i kazna za iste te je morati “okajavati,”- gledano po hinduističkoj i budističkoj teoriji i vjerovanju. Kako su i hinduizam i budizam zapravo religije, tako vam ostaje vjerovati ili ne vjerovati u to, drugim riječima biti vjernik ili ne takve tvrdnje. No vratimo se sudbini i to onoj ljubavnoj. Mnogo puta će te čuti, a možda ste i sami izgovorili nekada da vam je sudbina u ljubavi biti nesretna/nesretan.

Ako se malo razmisli, kakve sudbina ima veze ako birate partnere koji vam ne odgovaraju, ako vas netko prestane voljeti, ako doživite ljubavnu prevaru? Možemo li to zvati utjecajem više sile? Baš i ne.

U ljubavi, vi birate hoćete li biti s nekim ili ne bez obzira na izlike da ne možete bez te i te osobe, s obzirom na to da se bez svakoga može osim bez samih sebe. Ljubavna sudbina nije nešto što nam je nametnuto, ona je nešto što se rijetko sreće u životu i što često, nailazeći na pravu ljubav, pravu osobu za nas, zovemo srodnom dušom. Sudbina nije nepromjenjiva, vi ste onaj tko upravlja svojom sudbinom, svojim životom, te tako neki tvrdi da ne postoji nikakva sudbina već životne okolnosti koje ne znamo kontrolirati te ih pripisujemo višoj sili kojoj se ne možemo oduprijeti. Nije li to hod linijom manjeg otpora, traženje nevidljivog krivca kad gubimo kontrolu nad našim životnim okolnostima?Jer je obeshrabrujuće tvrditi da nama upravlja viša sila i stvara nam sreću ili nesreću u ljubavnim odnosima? Pri takvim vjerovanjima od sebe činimo žrtve, ali ta vjerovanja su neutemeljena ma koliko da vam se lako njima prikloniti. Zapravo se vjerovanje u nepromjenjivost sudbine pretvara u fatalizam koji nikome nije od pomoći.

Uzmite svoju ljubavnu sudbinu u svoje ruke, ili sudbinu u bilo kojem podoručju života i ne okrivljujte nepostojeće utjecaje da vas čine sretnim ili nesretnim. Ništa nije nepromjenjivo i stalno. Sve je propadljivo i prolazno u svijetu u kojem jesmo, baš kao i mi sami. Obratite se onima kojima vam je mogu otkriti. Oko vas su.

http://www.sudbina.org