Početna Članci Sponzorirani članci Regresije i njihovo djelovanje

Regresije i njihovo djelovanje

Datum objave: 22.01.2014

   Regresije su povrat u prošla zbivanja. To mogu biti prošli životi, mogu biti razdoblja izmedju života, može biti i trenutni život. Njihova svrha je osvijetliti problem/traumu i kroz tu spoznaju uočiti način kako ga prevazići i postaviti temelj za novi životni pravac koji ste odredili za samoga sebe.

 

        Što su regresije?

   Regresije su povrat u prošla zbivanja. To mogu biti prošli životi, mogu biti razdoblja izmedju života, može biti i trenutni život.

        Koja  je svrha regresija?

   Svrha se sastoji u tome da davno zaboravljene stvari, sjećanja, ponovo osvijetlite i u njima vlastitim ponovnim proživljavanjem osvijestite i dobijete uvid u uzrok različitih trauma koje poslijedično imate u sadašnjem trenutku i koje su uzrok trenutnih nelagoda na bilo kojem životnom planu. Samim osvještavanjem, suočavanjem sa uzrokom trauma vrlo često se odredjene blokade na trenutnom planu rastvaraju i znajući uzrok imate sve elemente da samostalno ili uz stručnu suradnju promijenite trenutak koji je nezadovoljavajući. Bez obzira o čemu se radilo.

        Na koji način se regresije provode?

   Regresije se zovu hipnotičke, nehipnotičke ili poluhipnotičke.

   Bit regresije jest ući u izmijenjeno stanje svijesti, ponekad sasvim lagano, ponekad dublje, ponekad vrlo duboko. Sve ovisi o zahtijevu koji se postavlja samoj regresiji, što je to što se želi „osvijetliti“, koliko je samo znanje o uzročnoj traumi duboko zakopano u svijesti i koji su obrambeni mehanizmi, ukoliko jesu, a često jesu, prisutni.

   Ulazak u regresivno stanje može biti lagano ili teško. Ključni element je u svakom slučaju sam klijent, njegovo povjerenje u odnosu na samog terapeuta, kao i priključeni strah da bi moglo doći do bilo kakove manipulacije ili sličnih neželjenih posljedica.

   Svaka regresija podrazumijeva izmijenjeno stanje svijesti. Vrlo često, ukoliko jeste meditant, vi možete i sami, djelomično ili potpuno, doći do informacija koje vas zaokupljaju. I već samo osvještavanje jest dio terapeutskog djelovanja.

   Medjutim, velika većina klijenata želi stručno vodstvo, osjećaj sigurnosti da je sve pod kontrolom i da se ništa, ništa loše ne može dogoditi. Iz mog osobnog iskustva, većina mojih klijenata je već na neki način stupila na stazu, ili bar u pripremnoj fazi proučava literaturu i nailazi na potrebu dubljih uvida.

   Svaka regresija je većim ili manjim dijelom hipnotička. Uvijek je prisutna potreba klijenta i to je odlučujući faktor.

        Što se dešava tijekom samih regresija?

   Klijenta se uvodi na sugestivan način u opušteno stanje, alfa stanje, slično meditativnom. Ili dublje, po potrebi klijenta. Klijent je neizostano uvijek apsolutno svjestan svakog detalja tijeka regresije. U svakom trenutku može odlučiti prekinuti regresiju, ukoliko to želi. Do sada mi se to niti jedanput nije dogodilo. Razvija se bliska uzajamna veza, klijent uvijek zna da sam prisutna iza njegovih „ledja“ i ukoliko dodje do bilo kakove potrebe za tim da ću djelovati  u datom trenutku.

   Osvještavaju se trenutci iz prošlih života, koji su ključni za tegobu koja sada trenutno stvara probleme. Ponekada su to i praktično u cjelini prošli životi, ponekada samo fragmenti. Ponekad niz prošlih života, 2, 3 ili 5, kada se odredjeni problem prenosi iz života u život, sve dok se ne razriješi. Ponekada je svrha trenutne inkarnacije upravo razriješiti odredjeni problem koji do sada nije uspješno razriješen.

   Pokadkad su uzroci tegoba u trenutnom životu. Pojavljuje se niz praktično identičnih situacija sa uvijek istim ishodom. I vi vidite, prvenstveno osjećate, da „tu nešto ne štima“. Prateći niz ili uzorak, čak i bez dodatnog razgovora vi postajete svjesni uzroka uzorka. A to je bitno. Čak i malene promjene u razmišljanju ili djelovanju dovešće do promjene situacije koja je nepovoljna. Jasno, ukoliko djelujete u tom pravcu.

   Moguće je ići u razdoblje izmedju života. Saznati od kud ste, kuda idete, kako stvari funkcioniraju, na kom ste uistinu stupnju duhovnog razvoja, jer TO je ono što je bitno, sve ostalo je sporedno (ne znači i nebitno). I sve je podredjeno upravo tome.

   Moguće je ići progresivno, u vašu budućnost, moguću budućnost, i vidjeti kuda će vas odvesti vaš trenutni način razmišljanja i djelovanja. Same progresije mogu biti samo djelomične, do sada nisam susrela apsolutno cjelovitu progresiju, možete dobiti pojedinačne uvide, medjutim, kako se budućnost „stvara“ iz vaše prošlosti i sadašnjosti, ona nije nikada, osim karmičkih točaka, apsolutno odrdjena i vi uvijek imate mogućnost , u većem ili manjem dijelu, djelovati na vlastitu budućnost i potaknuti je da linearno slijedi odredjeni pravac.

   Iz tog razloga češće koristim metodu ulaska u Knjigu Zapisa, gdje se „iščitavaju“ svi bitni zapisi za odredjenu osobu, dobijaju bitni uvidi svrhe vaših života, kao i to u kom pravcu biste trebali djelovati.

   S obzirom da sama regresija traje oko dva sata, uz prethodni pripremni razgovor, kao i razmatranje postignutih uvida, što čini oko 4 sata vremena, više ili manje, nije moguće obuhvatiti baš svaku pojedinost  svih dosadašnjih iskustava kroz inkarnacije. To treba imati u vidu. Regresivno je moguće proći 1-3 prošla života i Knjigu Zapisa. Ponekada se cijelo „vrijeme potroši“ samo u trenutnom životu.

   Ukoliko želite ići u razdoblje izmedju života često ne stignete učiniti bilo što drugo, previše ste pod dojmovima otkrivenog, ali dobijate nove spoznaje i to je bitno.

   Kroz same regresije možete susresti različite situacije, vidjeti da se kroz vaše okruženje često isprepliću iste duše u različitim ulogama, ali prisutne. Možete mnogo naučiti iz toga. Možete vidjeti različite pojave, boraviti u različitim okruženjima koji nisu uvijek na vašem trenutno matičnom planetu. Možete čitati misli i doživjeti odredjenu interakciju sa svim bićima koje susretnete. Mnoge stvari će vas iznenaditi jer niste bili svjesni koje su sve vaše mogućnosti. Vidjet ćete mnoštvo prilika koje ste propustili. Vidjet ćete bolna iskustva, ali i radosne trenutke (oni su ipak u manjini, jer prisutni  ste zbog problema koje imate).

   Obilje mogućnosti  u spoznaji u praktično svim pravcima.

 

   Kada govorimo o regresijama u prošle živote, što jest najčešći povod ili što je to što vas nagoni da je prihvaćate kao moguće rješenje?

    Spoznaja. Vi želite znati.

    I to je dobro.

   Literatura danas je prepuna raznih mogućih varijacija. Terapeuta, regresoterapeuta ima priličan broj. Svatko slijedi odredjenu tehniku, jednako kroz sam trening uči i tehnike se mijenjaju, prilagodjavaju, uvijek u svrhu pomoći koja je u datom trenutku potrebna.

   Povijest samih regresija je duga.

   U ranijim razdobljima se koristila tehnika hipnotičkih indukcija i tako se i deklarirala. Niti danas nije nešto drugačije, ali su u uporabi različiti izrazi, prilagodjeni dobu u kojem živimo, jednako kao i osviještenosti klijenata koji traže podršku.

        Tko traži pomoć regresivnih terapija ili samo uvid u prošle živote?

 • Vi imate osjećaj da se neprestano vrtite u koncentričnim krugovima, osjećaj da stojite u mjestu i da se bitne promjene ne dešavaju, bez obzira na trud. Pitate se „Zašto je to tako, i što je to što mogu učiniti da promijenim stvari koje mi ne odgovaraju.“
 • Često imate neobjašnjive strahove, fobije, od vode, vatre, zatvorenih prostora (kao što je lift ili podrum npr.), visine, vožnje vlakom, automobilom, avionom, brodom itd., možda se bojite mraka ili ne volite ostajati sami niti na trenutak Ili teško sklapate nova poznanstva? Česti osjećaji proganjanja ili izrazito jak osjećaj da ste kontrolirani, osjećaj pritiska da ne možete izraziti svoju individualnost. Itd.
 • Pretilnost, bez obzira na nebrojene iskušane dijete, višak tjelesne mase se uvijek vraća. Ili obrnuto, što god činili da dobijete na vagi, kilogrami se ne „lijepe“ na vas.
 • Problemi u seksualnosti, vrlo različit spektar, posjete liječnicima i psihoterapeutima do sada nisu donijeli značajniji rezultat.
 • Problemi ovisnosti, različiti tipovi, od pušenja, narkotika do toga da vi recimo svakoga, ali baš svakoga dana „ morate“ čuti svoju mamu.
 • Noćno mokrenje u dječjoj ili adolescentnoj dobi, do sadašnji pokušaji rješavanja problema nisu donijeli promjene.
 • Zdravstveni tvrdokorni problemi, neobjašnjivi bolovi, glavobolje, problemi sa vidom ili sluhom bez vidljive traume.
 • Posttraumatski stres.
 • Čista radoznalost, svi idu, možda sam i ja bila Kleopatra, pa da vidim kako to izgleda, čini mi se kao nešto interesantno a ne boli, tko sam ja, kuda se to ide nakon života i kako to izgleda itd.
 • Razmišljanje o novim životnim izazovima i pitanje kakve su mogućnosti za realizaciju.
 • I puno, puno toga, kao što ne postoje dva istovjetna cvijeta, tako niti dva istovjetna klijenta.

 

 

 

   Kada se shvati da smo svijest koja nastanjuje domaćina, ljudsko tijelo, i da kroz interakciju sa ljudskim tijelom , u savršenoj simbiozi, trebamo naučiti mnoge lekcije, savladati mnoge prepreke i učiniti to dobro, da bi se moglo napredovati dalje u vlastitom sazrijevanju, tada regresije postaju jedan savršeni alat.

   Putem regresija vi možete ubrzati svoj spiritualni razvoj.

   Već samim saznanjem svrhe svoje trenutne inkarnacije znat ćete kojim pravcem trebate ići i na taj način izbjeći mnoge sputavajuće zamke. A one jesu prisutne i vrlo često neprepoznatljive ili vrlo teško uočljive.

   Mnoge stvari, natpisi u časopisima ili kroz literaturu će dobiti novu dimenziju i shvaćanje. Sve dok ne osvijestite tko ste vi uistinu sve vam pomalo liči nestvarno, poput sna ili zabavne beletristike, ali jedanput kada vidite sebe u različitim pozicijama, kada uočite uzrok i spoznate poslijedicu, stvari postaju bitno drugačije, jer sada imate novu odgovornost, u odnosu na samoga sebe, učiniti sve što je u vašoj moći na najprimjereniji mogući način, postići svoju svrhu i učiniti da ovaj život ne bude uludo protraćen već da donese rast i razvitak u svom maksimumu na vaše osobno najveće zadovoljstvo, ispunjenost i radost.

regresoterapeut Vera Budak

098 130 75 03

www.song-of-silence.com