Početna Članci Sponzorirani članci Prvi od pet doktora iz prirode - SUNCE

Prvi od pet doktora iz prirode - SUNCE

Datum objave: 12.07.2015

Sunce je izvor života na Zemlji, te se kao takvo kroz povijest štovalo u svim drevnim kulturama. Svjetlo je esencijalan element zdravlja i dobrog osjećanja jer ga poput hrane i vode ljudsko tijelo koristi u različitim metaboličkim procesima. Znanstveno je dokazano kako sunčeva svjetlost stimulira hipotalamus, epifizu i hipofizu koje su iznimno važne hormonalne žlijezde uslijed čega dolazi do pojačanog lučenja hormona (poput serotonina-hormona sreće) što dovodi do osjećaja sreće i zdravlja. Također, dolazi do poticanja rada imunološkog sustava, regeneracije i veće sposobnosti izbacivanja toksina.

Jedan od većih nedostataka današnjeg stila života je „sjedilački način života“ , gdje se sjedenje odvija u zatvorenim prostorijama u kojima manjka i sunčevog svjetla i kisika. Takav stil života, uz osjećaj umora i depresiju, može pratiti i :

 

žudnja za konzumiranjem ugljikohidrata
dobivanje na težini
dulje spavanje i buđenje s osjećajem umora
gubitak zanimanja za spolni odnos
osjećaj zatrpanosti beznačajnim stvarima
teškoće u razmišljanju i koncentraciji
osjećaj bola i podložnost stalnim infekcijama  
 

Pitanje je što uraditi u takvim uvjetima? Kako optimalno iskoristiti sunce?

 

Boravite u prostorijama sa što više prirodnog svjetla, otvarajte prozore (posebno ujutro) kako biste upili što više sunčanih zraka.

Uostalom, ljetno je vrijeme kada puno više vremena provodimo vani, u šetnji, na moru, u planinama...
Stoga svakodnevno provedite minimalno 20 do 30 minuta na suncu. Idealno vrijeme izlaganja je ujutro prije 11 sati i poslijepodne od 16 sati.


A dodatno naučite neke od drevnih metoda napajanja sunčevom (solarnom) energijom poput tehnike „Punjenje kozmičkom energijom“ (Invoking Cosmic Energy) u Divine Energy Parku.

 

AUTOR: Divine Energy Park, organizacija za razvoj svijesti, zdravlja, prirode i mira

www.divineenergypark.org

www.facebook.com/DivineEnergyPark

T 01 2981 421, M 091 161 7540

E info@divineenergypark.org