Početna Članci Sponzorirani članci Pet doktora iz prirode

PET DOKTORA IZ PRIRODE

Datum objave: 06.07.2015

Nametanjem životnih dostignuća i ciljeva, koji nisu u skladu s našim mogućnostima, kao i  trčanje za bogatstvom, slavom i moći, baca u zaborav jednu od najvećih vrijednosti našeg života- ZDRAVLJE.

Stara narodna kaže da Zdrav čovjek ima 1000 želja dok bolestan samo jednu.

Opet se vraćamo na zdravlje.

Osnovno pitanje je kako u današnjem životu, bolje reći stilu života koji je pun stresa i manjka slobodnog vremena naći put do savršenog zdravlja? Kako optimalno izbalansirati više segmenata našeg života kao što su zdravlje, obitelj, posao?

Namjera nam nije pisati o stresu, jer o njemu smo svi već dosta čuli. Samo ćemo ukratko objasniti funkcioniranje organizma i uputiti vas kako na jednostavne i praktične načine koji su svima dostupni možete poboljšati kvalitetu života u svim aspektima.

Kao što znamo da „Put od 1000 milja počinje prvim korakom“, tako ćemo i mi u avanturu krenuti s našim prvim korakom, a to je „Zdravlje“.

 

Što je zdravlje?

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) definira zdravlje kao stanje potpunog tjelesnog, duševnog i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.

Kada promatramo ljudsko tijelo na holističan način te uzmemo u obzir kako smo satkani od 5 elemenata (zemlje, vode, vatre, zraka i etera), reći ćemo da je zdravlje potpuni sklad svih elemenata. Uzmemo li u obzir i energetsku strukturu organizma, zdravlje nam donosi  harmonično kovitlanje energije.

 

O čemu ovisi zdravlje?

10 % zdravlja ovisi o ljekovitim pripravcima
20 % o okolini
20 % o genetici
50 % o stilu života
 

Iz priloženog vidimo kako na vlastito zdravlje „Mi“ imamo najveći utjecaj.

 Postoje čak i drevna znanja temeljena na principima djelovanja zvuka na materiju, kojima možemo djelovati i na onih 20 % genetskog dijela. Te principe utjecaja zvuka na formiranje materije je  u novije vrijeme prikazao švicarski liječnik Hans Jenny osnivajući novu disciplinu zvanu Kimatika.

 

5 IZVORA ENERGIJE -  5 DOKTORA IZ PRIRODE

 

Čovjek  i priroda su toliko povezani da često ni ne idemo za tim. Priroda nam daje sve mogućnosti za zdrav i sretan život, te nam je omogućila i resurse energije bez kojih naše tijelo i svijest ne bi mogli funkcionirati. Ljudsko tijelo koristi 5 univerzalnih načina - izvora energije za optimalno funkcioniranje: od rođenja do smrti svako ljudsko biće diše, jede, pije vodu, koristi sunčevu svjetlost i san za regeneraciju. Bolest i nesreća nastupaju kada se naruši ravnoteža unutar 5 izvora energije. Također disbalans u jednom od izvora/načina energiziranja dovodi i do poremećaja u ostalima.

 

*** U idućem nastavku, saznajte više o svakom pojedinačnom izvoru energije i kako se napuniti tom energijom ;)

Autor: Leonardo Gospodnetić, mag.cin.,učitelj Divine Health Programa & Divine joge

u Divine Energy Parku

 

© Copyright Divine Energy Park, Zagreb

01/29 81 421 ili mobitel: 091/16 17 540; (od 11 do 14 sati)

e-mail: info@divineenergypark.org;
www.divineenergypark.org

www.facebook.com/DivineEnergyPark