Početna Članci Sponzorirani članci Horoskop svih 12 znakova

Horoskop svih 12 znakova

Datum objave: 28.11.2020

Horoskop za svih dvanaest znakova.

OVAN (21. ožujka – 19. travnja)

Muškarci rođeni u ovom znaku su puni životne energije, elana, ambicija. Idealisti, najčešće intelektuaci, dobri govornici. Izrazito ponosni, strastveni i tvrdoglavi. Temperamentni i sujetni lako se uvrijede i brzo planu. Žene rođene pod znakom Ovna su poduzetne, nezavisne, samoinicijativne. Iako stroge i oštre na jeziku suosjećajne su i rado pomažu nevoljnicima.

Osobama rođenim u  znaku Ovna uvijek dolazi do mnogo izazova na svim životnim područjima, pa će sva stvaralačka energija nakupljena tijekom zime dobiti prigodu pokazati se u svom najboljem izdanju već u proljeće. Otvoriti će vam se mnogo vrata, ostvariti mnogo kontakata, realizirati mnogo svojih ideja i osmisliti mnogo novih projekata. Druga polovina godine je rezervirana za još odgovornije zadatke i uspon u poslovnoj karijeri. Za usamljene ova godina znači prekretnicu u ljubavnom smislu, pa će mnogi napokon naći srodnu dušu. Osobe u braku imati će neke trzavice osjećajne naravi, ali prolaznog karaktera i bez posljedica za stabilnost veze.

Zdravlje će osobama rođenima u znaku Ovna pretežno biti dobro, osim u zimskim mjesecima zbog pada imuniteta i ljeti zbog sklonosti pretjeranom izlaganju suncu. Iz preventivnih razloga preporučujemo redovito korištenje pčelinjih proizvoda, prije svega meda, ali i matične mliječi jer poboljšava fizičku pokretljivost i intelektualnu snagu. Recept za podizanje imuniteta: 100 g oraha, 100 g badema, 200 g lanenih sjemenki, 50 g sjemenki koprive samljeti i pomiješati s 1 kg livadskog meda, te uzimati 3 – 4 puta dnevno po 1 čajnu žličicu. Ako rođenima u znaku Ovna ipak ove godina ne budu tekli „med i mlijeko“, slobodno mogu ta dva sredstva iskoristiti za slijedeći recept: u zdjelici pomiješati 4 žlice meda, 6 žlica bademova ulja, 2 žlice kakaa, pola šalice smeđeg šećera, 6 – 10 žlica vode, 6 – 10 kapi eteričnog ulja naranče za slatki medeni piling koji će revitalizirati preplanulu kožu.

 

BIK (20. travnja – 20. svibnja)

Muškarci rođeni pod znakom Bika su puni snage koje često ne mogu držati pod kontrolom, dinamični, izraženog natjecateljskog duha. Predvođeni isključivo vlastitim instinktima, prilično samouvjereni i egocentrični. Osjetljivi su na kritiku i lako ulaze u polemike i prepirke. Žene rođene pod ovim znakom snažne su i samostalne, nepokolebljivog karaktera, pune razumijevanja za druge, dobrodušne i požrtvovne.

Nova godina rođenima u znaku Bika donosi i nove prilike koje oni neće propustiti, pa će čitava godina biti ispunjena obavezama na radnom mjestu, ali i angažmanom u slobodnim aktivnostima. Mnogo rada donosi i veliku odgovornost, vremena za opuštanje neće biti previše, ali će zato plodovi tog truda biti više nego zadovoljavajući.  Oni koji su željni promjena, već prva polovina godine će ispuniti sva njihova očekivanja ukoliko budu uporni na putu prema uspjehu i na poslovnom i na ljubavnom planu. Kratkotrajni prekid emotivne sreće krajem tog razdoblja nije nešto što bi ih trebalo zabrinjavati, pogotovo one u braku.

Proljeće i ljeto svake godine bi moglo naškoditi zdravlju osoba rođenih pod znakom Bika. Mnogo rada ne znači samo mnogo truda, fizičkog i umnog, već i mnogo odricanja, stresova i nedovoljno odmora. Posljedice mogu biti upala grla i glasnica, a u tome opet može pomoći apiterapija:  antivirusna i anti upalna svojstva propolisa su odavno poznata, a klinička ispitivanja su i nepobitno dokazala da je put k ozdravljenju od raznih akutnih i kroničnih bolesti 2 do 3 puta kraći uz korištenje propolisa. Recept za izradu propolisne tinkture: 100 g očišćenog i usitnjenog propolisa staviti u staklenku s 200 ml 96 %-tnog alkohola, svaki dan protresti 14 dana, nakon toga filtrirati.

 

BLIZANCI (21. svibnja – 20. lipnja)

Muškarci rođeni u ovom znaku su plemenite duše i istraživačkog duha, pa gdje god se našli šire oko sebe pozitivnu energiju. Kao veliki dobročinitelji pomažu kad god za to ima priliku, makar savjetom ili lijepom rječju. Žene rođene u znaku Blizanci svom ljepotom duha i svestranošću osvajaju sve u svojoj okolini. Ljubav prema ljudima osjeti se u svakoj njihovoj gesti i aktivnosti.

Osobe rođene u ovom znaku u prvoj polovini svake godine čekaju mnogi problemi i tegobe, ali ih to neće pokolebati, već im dati novu snagu  za naprijed. Za uspjeh je ponekad potrebno i malo sreće, a ona će ih pratiti ukoliko je prate mudrost i hrabrost. Urođenu brzopletost valja što prije zamijeniti sa strpljenjem i smirenošću u odnosu na nadređene. I onima u bračnoj luci će se malo zaljuljati brod, ali bez brige neće doći do potonuća, jer je prava i iskrena ljubav jača od svih nevolja.

Zdravlje osoba rođenih u znaku Blizanci će u svakoj godini imati mnogo oscilacija zbog nervoze koju donose stresne situacije na poslu i u obitelji. Zato je nužno regulirati prehranu i više vremena provoditi u prirodi na svježem zraku, pa zato preporučujemo bavljenje pčelarstvom i svakodnevno korištenje pčelinjih proizvoda od meda do matične mliječi. Nervozu će smiriti napitak bijelog vina i meda s malo valerijane, kamilice i ružmarina, a kao preventivu za stres preporučuje 1 žlicu meda, 1 žlicu cvjetnog praha i 1 čašu voćnog soka s matičnom mliječi ili 20 kapi propolisa.

 

RAK (21. lipnja – 22. srpnja)  

Muškarci rođeni u znaku Raka su veliki borci za pravdu i istinu, pa je njihov život pun neugodnosti, revolta i gorčine. Pošto ne pristaju na kompromise, njihova su očekivanja često nerealna, pa im je utoliko sentimentalni život nepotrebno opterećen razočaranjima. Žene rođene pod ovim znakom velik dio života provedu u maštanju i snovima od kojih na kraju nažalost ne bude ništa. Ali snagu za dalje im daje vjera u bolju budućnost, obitelj i prijatelji, pa bez obzira na sve prepreke za koje su često i sami krivi prenose svoje nade na potomke za koje se bore svim svojim bićem do kraja života.

 

Ova će godina rođenima u znaku Raka biti veoma plodonosna, ali se ništa od toga neće desiti bez ulaganja dodatnog napora. Treba širom otvoriti oči, uočiti priliku za napredak prije drugih, čvrsto je zgrabiti i uspjeh je zajamčen. Oni najambiciozniji će biti i nagrađeni visokim primanjima, no to ne znači da će u poslu naći konačno ispunjenje. Ovakva turbolentna događaja donijet će i zdravstvene tegobe, pa će vrlo brzo shvatiti da treba malo „stati na loptu“ i više se posvetiti svom tijelu koje će biti na rubu preopterećenosti i iscrpljenosti. Zato preporučujemo preventivno korištenje cvjetnog praha jer pelud smiruje preopterećeni živčani sustav,  popravlja cirkulaciju i ima biostimulativni regenerativni učinak na jetru, pa je stoga djelotvoran kod iscrpljenosti, dakle ublažava posljedice stresa i daje snagu za daljnje napore.

 

LAV (23. srpnja – 22. kolovoza)

Muškarci rođeni u znaku Lava  su pravi realisti i praktičari, mudri i plemeniti, rođeni da budu vođe. Njihov je imperativ uvijek pobijediti bez obzira na cijenu koštanja te bitke, a sredina to baš i ne prihvaća rado, jer iziskuje dodatni napor i žrtvu na koje oni nisu spremni. U ljubavi su skloni avanturama, jer vole slobodu, a u braku inzistiraju na vjernosti partnera. Žene rođene u ovom znaku su komunikativne, otvorene i zbog  optimizma kojim zrače okružene s mnogo prijatelja.

U prvoj polovini godine osobe rođene pod znakom Lava će pratiti snažan vjetar u leđa od strane kolega na poslu i nadređenih, pa će uz relativno malo truda druga polovina godine donijeti i srazmjerne rezultate u vidu popravka financijske situacije. No sreća i blagostanje znaju i pobjeći od dobitnika ukoliko on podcjeni one koji su mu pružili poticaj i pomogli mu na putu k uspjehu. Zato ne smiju biti sebični i nezahvalni, već moraju i sami pomoći drugima koliko god znaju i umiju. Oni u braku ove će godine uživati u čarima stabilne veze, a onim slobodnima bi se mogla desiti ljubav života.

Zdravlje  osobama rođenim pod znakom Lava će više-manje biti stabilno, ali će povremeno osjećati  posljedice dugotrajnog zanemarivanja. Umjerena tjelesna aktivnost nikog nikad nije ubila i može samo goditi, pa bi Lavovi trebali redovitije vježbati i skinuti višak kilograma nakupljen u prošloj godini. Zato preporučujemo svako jutro, pol sata prije doručka na prazan želudac i navečer prije spavanja uzeti 2 žlice meda i 1 žličicu cimeta u prahu prokuhanog u 1 šalici vode. Uz ovaj napitak masnoće se više neće nakupljati, a uskoro će se i tjelesna težina smanjiti.

 

DJEVICA (23. kolovoza – 22. rujna)  

Muškarci rođeni u ovom znaku su inteligentni i poduzetni, vrsni analitičari svih zbivanja u svom interesnom području i izuzetno dobri poznavatelji ljudske prirode što im uvelike pomaže u napredovanju na poslu. Oprezni i umjereni ne uveličavaju svoj uspjeh niti podcjenjuju tuđi neuspjeh, već pružaju primjer drugima koji žele nešto naučiti od njih. Žene rođene u znaku Djevice su uredne i disciplinirane, pa se od njih uvijek traži savjet više. U osjećajima su za razliku od poslovnih voda nesigurni u sebe, pa im je po tom pitanju neophodna podrška i dokazi ljubavi i vjernosti.

Prva će polovina nove godine za osobe rođene u znaku Djevice proteći dinamičnije nego inače i bit će izloženije raznoraznim naporima. Raskorak između profesionalnog i privatnog života može utjecati na raspoloženje u negativnom smislu, pa je neophodno mnogo međusobnog razumijevanja, strpljenja i tolerancije i prema kolegama na poslu i prema partneru. Ljeto će donijeti nova uzbuđenja, naročito samcima.

 

Zdravlje osobama rođenim u znaku Djevice se neće bitnije razlikovati  odnosu na prošlu godinu, no opet valja pripaziti na neke kronične bolesti koje se opetovano vraćaju kad se zanemare neke upute liječnika o zdravoj prehrani ili fizičkoj kondiciji. Zato valja obratiti pozornost na vlastiti stil života pa smanjeti unos nezdrave hrane, konzumirati što više sirovog voća i povrća, izbjegavati alkohol i rafinirane šećere. Naravno da i med u svakodnevnoj ishrani donosi određene benefite zbog svojih antibakterijskih, antigljivičnih, antiparazitnih i antioksidacijskih svojstava. Zbog sklonosti iscrpljivanju osobama rođenim u znaku Djevice preporučujemo i korištenje matične mliječi, jer nema boljeg sredstva za podizanje imuniteta u organizmu. Ona povećava fizičku, umnu i radnu sposobnost i psihičku izdržljivost, popravlja san, apetit i opće raspoloženje, otklanja umor, povećava koncentraciju i pamćenje, pa na taj način stimulira i kreativnost.

 

VAGA (23. rujna – 23. listopada)

Muškarci rođeni u znaku Vage duboko vjeruju u ljudsko poštenje, pa ih mnogi u životu prevare. Svestrani i kulturni, vole putovati, makar u mašti, ako nikako drugačije. Žene rođene pod ovim znakom su veoma osjećajne, ali i produhovljene. Vjerne partnerice i pouzdane prijateljice, često preuzimaju i težu ulogu nego što mogu podnijeti.

Osobe rođene u ovom znaku će imati najviše uspjeha u prvoj polovini godine, dok naredno razdoblje nosi drugačija iskušenja, no bez brige jer ih obitelj i prijatelji neće ostaviti na cjedilu. Tijekom čitave godine će se kretati u novim društvima i ostvarivati nove poslovne, ali i ljubavne veze. Za one u braku je zajamčen sklad i mir, a usamljenima se smiješi ljetna avantura koja se može pretvoriti i u nešto veće.

Osobe rođene u znaku Vage neće imati većih zdravstvenih problema općenito no valja pripaziti u aktivnostima koje mogu prouzročiti ozljede, posebno u prometu. I tu mogu pomoći pčelinji proizvodi: vosak ima antibakterijski i regenerativni učinak, pa se koristi u izradi obloga za zarastanje rane.

 

ŠKORPION (24. listopada – 21. studenog)

Muškarci rođeni u znaku Škorpiona su odlični organizatori i rukovoditelji, posjeduju izvanrednu životnu snagu i volju usmjerene k jednom jedinom cilju: osvojiti i gospodariti! Zato su često neshvaćeni, u centru raznih sklandala, ali njih to kao da se ne tiče: i dalje nastavljaju po svom, pa kome drago kome nije! Žene rođene u ovom znaku su veoma okretne u poslu, ne potpadaju tako lako pod tuđi utjecaj i ne možete ih prevariti lažnim obećanjima. U ljubavi daju sve, ali traže i više od toga!

Prva polovina skoro svake godine osobama rođenim u znaku Škorpiona donosi puno uzbuđenja i preokreta, pa će se često nalaziti u situaciji da po tko zna koji put u životu ponovo preispitaju svoje želje i odluke i realizaciju zacrtanih planova.  Kraj godine je rezerviran za novi veliki poslovni podvig u kojem će ponovo dokazati svoju superiornost. Svi će vidjeti njihov potencijal, a mnogi će ga htjeti i iskoristiti za sebe.

Zdravlje osoba rođenih u znaku Škorpiona će se poboljšati u odnosu na to kakvo je inače. godinu, no svejedno bi trebali redovitije kontrolirati krvnu sliku. Ako svakodnevno koriste pčelinje proizvode, nemaju se čega plašiti: propolis i pelud snižavaju razinu triglicerida i lošeg LDL kolesterola u krvi, a povećavaju razinu dobrog HDL kolesterola čime se sprječavaju kardiovaskularna oboljenja. Recept za regulaciju krvnog pritiska: 3 puta dnevno prije jela uzimati po 1 žličicu pripravka napravljenog miješanjem 1 kg meda, 200 g peludi i 5 – 10 g matične mliječi.

STRIJELAC (22. studenog – 21. prosinca)

Muškarci rođeni u znaku Strijelca u životu teže za što većim stupnjem obrazovanja i kulturnim dignitetom. Mnogi ih smatraju grubima i bezosjećajnima, no oni samo od drugih traže isto što i sami daju bez obzira što suradnici nisu takvih sposobnosti. Njihovi su istupi otvoreni, često i oštri, jer ne trpe dvoličnost, pa im takav stav stvara mnogo neprijatelja. Žene rođene u ovom znaku su umiljate, iskrene i nenametljive, pune razumijevanja, spremne da oproste i najveće greške i uvrede, no mogu li ih zaboraviti – posve je drugi padež!

U prvoj polovini godine osobe rođene u znaku Strijelca trebaju se čuvati ishitrenih odluka i previše spontanih reakcija, jer takva brzopletost i nepromišljenost mogu donijeti samo neželjene probleme i na poslovnom i na ljubavnom planu. Ako budu ozbiljniji i odgovorniji dobit će priliku pokazati sve svoje kvalitete i naglas  izreći svoja očekivanja i ambicije.

Zdravlje osoba rođenih u znaku Strijelca će biti osjetljivo zbog pada imuniteta već početkom godine, a stres na poslu samo će zakomplicirati situaciju. Recept za stres: pomiješati 1 žlicu meda, 1 žlicu peludi, 1 čaša voćnog soka i 1 kap matične mliječi, pa uzimati 2 puta dnevno. Osim toga treba obratiti pozornost na poroke, jer bi se mogle reaktivirati stare tegobe. Za cirozu jetre pomoći će ovaj recept: 1 kg mrkvu očistiti, ostrugati i propasirati, a dobiveni sok pomiješati s 250 g meda i 10 g matične mliječi, pa uzimati 3 x po 1 jušnu žlicu prije jela.

 

JARAC (22. prosinca – 19. siječnja)

Muškarci rođeni u znaku Jarca imaju izvanredan intelektualni potencijal i ogromnu želju za znanjem, pa ih te osobine vode u znanstvene i istraživačke vode gdje se dobro snalaze i vrlo brzo napreduju. Zbog zavisti i ljubomore nemaju prviše prijatelja, ali im usamljenost ne smeta previše. Žene rođene u ovom znaku vole društvo i zabavu, mnogi ih smatraju lakomislenima, ali su ustvari veoma staložene i promišljene.

U prvoj polovini godine će osobe rođene u ovom znaku morati riješavati probleme zaostale iz prošlosti, da bi u drugom „poluvremenu utakmice“ dali sve od sebe i postigli možda i presudan životni zgoditak. Trka za zaradom ipak ne smije biti jedini izazov, jer se užici često skrivaju u sitnicama koje nisu materijalne prirode. Morat će promijeniti neke svoje navike, čak i svjetonazore, što neće ići baš lako, ali donosi velike bonuse, pogotovo na ljubavnom planu.

Zdravstveno stanje osoba rođenih pod znakom Jarca ove će godine biti pod velikim upitnikom, pa se preporučuje sistematski pregled s naglaskom na srce i krvožilje. Recept protiv infarkta: svaku večer prije spavanja popiti čaj od sljeza, lipe i kadulje zaslađen medom. Za aritmiju srca pomaže  2 – 3 puta dnevno uzimati po 1 čajnu žlicu smjese pripremljene od 1 kg meda, 10 g matične mliječi, 100 – 200 g cvjetnog praha i 20 g propolisa.

 

VODENJAK (20. siječnja – 18. veljače)

Muškarci rođeni u znaku Vodenjaka već se u ranoj mladosti ističe naprednim idejama i upornim traženjem nečega što bi trebalo izmijeniti čitav svijet. Naravno da je stvarnost drugačija, pa je utoliko i njihov život isprepleten nepravdama i gubicima radnog mjesta, a priznanje za svoj rad i trud dobivaju tek po odlasku u drugu sredinu. Žene rođene u ovom znaku imaju umjetničku dušu, maštovite i temperamentne, gotovo eksplozivne.

 

Tijekom čitave godine osobe rođene u znaku Vodenjaka pratit će sreća i oni će to znati iskoristiti na poslovnom planu, dokazavši još jednom kako bez njih ne bi ništa bilo kako treba. Iako im je obitelj uvijek zauzimala najvažnije mjesto u srcu, prezauzetost poslom mogla bi pokazati i drugu stranu svog lica i udaljiti ih od partnera. Moguće su svađe, čak i prekidi veza, pa moraju izvagati što im je važnije u životu: ljubav ili posao!

Osobe rođene u znaku Vodenjaka su sklone debljanju, a pretilost širom otvara vrata za preopterećenje srčanožilnog, imunosnog i živčanog sustava kao i poremećajima metaboličkih i hormonalnih procesa u organizmu. Da bolovi u zglobovima ne zablokiraju normalan život, treba kombinirati umjerenu fizičku aktivnost i uravnoteženost u jelu i piću, a med je idealno sredstvo za regulaciju tjelesne težine, jer aktivira prirodne mehanizme u organizmu koji oslobađaju i razgrađuju masne stanice.

 

RIBE (19. veljače – 20. ožujka) 

Muškarci rođeni u znaku Riba veoma su senzibilni i dobroćudni poput djece, plemeniti i iskreni, pa zato imaju mnogo prijatelja od kojih ih jedan dio neprestano iskorištava. Skromni i šutljivi kriju svoje razočarenje i radije pate nego da nekog izlože javnoj kritici. Žene rođene u ovom znaku su prefinjenog ukusa, vole pažljivo odabrana društva. Ne podnose neozbiljnost i razuzdanost, a u ljubavnoj su vezi emotivne i strastvene.

Na poslovnom planu prva polovina godine osobama rođenim u znaku Riba nosi velike promjene, no jesu li one pozitivne ili ne, ovisit će o njihovoj snalažljivosti. Bit će to idealna prilika da preslože prioritete u životu i vide gdje su na društvenoj ljestvici, kako stoje s poslom, koja im je uloga u obitelji, jesu li okruženi pravim prijateljima ili dvoličnjacima. Oni koji će prije spoznati činjenicu da se ne može uvijek raditi samo ono što volimo i da se izloženost nepotrebnim stresovima često ne može izbjeći, ti će se i prije snaći u toj nezavidnoj situaciji , prilagoditi se, uočiti i priznati vlastite pogreške i nakon te katarze izaći u nove bitke jači, promišljeniji, odlučniji.

U ovako stresnom razdoblju osobama rođenim u znaku Riba zdravlje će biti često ugroženo raznoraznim virusima, bakterijama i sličnim nevoljama, a zbog narušenog imuniteta možda će biti potrebna i liječnička pomoć. Uz uravnotežen ritam života, promjenu prehrane neophodan je i kvalitetan san, a njega će vam priskrbiti šalica čaja od kamilice s dodatkom meda prije spavanja, jer dokazano smanjuje psihičku napetost. I mješavine meda, matične mliječi, peludi i propolisa djeluju pozitivno i na uspavljivanje i regulaciju sna.