Početna Članci Razno Poslastice za pse: Kako odabrati najbolje za svog ljubimca

Poslastice za pse: Kako odabrati najbolje za svog ljubimca

Datum objave: 13.02.2023

Poslastice za životinje su važan dio svakodnevne prehrane naših kućnih ljubimaca. Osim što ih čine sretnima i zadovoljnima, one također igraju ključnu ulogu u njihovom općem zdravlju i dobrobiti.

Postoji mnogo različitih vrsta poslastica za životinje, ali kada je riječ o njihovoj zdravstvenoj dobrobiti, neke od najboljih opcija su one koje sadrže svježe, prirodne sastojke. To uključuje stvari poput mesa, povrća, voća i ribe.

Meso, na primjer, može pružiti važne proteine, aminokiseline i druge hranjive tvari koje su neophodne za zdravlje naših kućnih ljubimaca. Piškoti i kolačići iz mesa također su sjajne opcije koje možete koristiti kao nagradu ili kao dodatak redovitoj prehrani.

Povrće, kao što su mrkva i krumpir, također su sjajne opcije za poslastice za životinje. Oni su bogati vitaminima, mineralima i drugim hranjivim tvarima koje su ključne za njihovo zdravlje i dobrobit.

Voće, poput jabuka i banane, također može pružiti zdrave poslastice za životinje. Ove namirnice su bogate vitaminima, mineralima i drugim hranjivim tvarima koje su korisne za zdravlje naših kućnih ljubimaca.

Ribe su također odlične opcije za poslastice za životinje. One su bogate omega-3 masnim kiselinama i drugim hranjivim tvarima koje su korisne za njihovo zdravlje i dobrobit.

Poslastica za pse može biti korisna jer može nagraditi i motivirati vaše štene dok mu pomaže da održi zdrave zube. Ali kako odabrati najbolje poslastice za svog psa?

Kada birate poslastice za svog psa, obratite pozornost na sastojke, veličinu, potrebe vašeg psa, okus i marku. Time ćete osigurati da su poslastice zdrave i jestive za vašeg ljubimca.

  • Prirodni sastojci: Odaberite poslastice s prirodnim sastojcima kao što su meso, povrće i žitarice. Izbjegavajte umjetne dodatke kao što su boje i konzervansi.
  • Veličina: Odaberite poslastice koje odgovaraju veličini vašeg psa. Prevelike poslastice mogu uzrokovati probavne probleme, dok se premale poslastice brzo pojedu.
  • Potrebe vašeg psa: Razmotrite potrebe vašeg psa, kao što su njegova dob, težina i zdravlje. Nekim psima je potrebna posebna prehrana, pa se posavjetujte s veterinarom.
  • Okus: Većina pasa voli mesne okuse, ali neki također vole voće i povrće. Isprobajte različite okuse i saznajte koji najbolje odgovaraju vašem psu.
  • Marka: Odaberite marku koja ima dobre reference i dokazanu kvalitetu proizvoda. Primjerice, Loving Paw je slovenski brend za pse i mačke, čije osobne vrijednosti su : LOKALNO – PRIRODNO - SRDAČNO, što se odražava u samim proizvodima.

Ukratko, postoji mnogo zdravih opcija za poslastice za životinje koje možete koristiti kao nagradu ili kao dodatak redovitoj prehrani. Bitno je samo da se fokusirate na poslastice koje sadrže sveže i prirodne sastojke.

Ne zaboravite da zdrave poslastice ne bi trebale činiti više od 10% ukupne dnevne prehrane vašeg psa. Uvijek se posavjetujte sa svojim veterinarom ako imate bilo kakvih pitanja u vezi prehrane vašeg ljubimca.

Našu ponudu dodataka prehrane za pse, poslastica za pse i mačke, igračaka za pse i proizvoda za njegu kućnih ljubimaca možete pogledati ovdje. 

Foto: https://pixabay.com/photos/couch-cat-animal-pet-eating-hand-2599676/