Početna Članci Razno A odakle ste Vi?

A odakle ste Vi?

Datum objave: 11.02.2010

A odakle ste vi? - I zašto je to važno? - Otkrijte pjevajući svojoj DNK - Vaš genetski kod čuva informacije koje će se aktivirati onda kad je to najpotrebnije. Imajte povjerenja i uživajte što postojite, ovdje i sada.

A odakle ste vi? - I zašto je to važno? - Otkrijte pjevajući svojoj DNK - Vaš genetski kod čuva informacije koje će se aktivirati onda kad je to najpotrebnije. Imajte povjerenja i uživajte što postojite, ovdje i sada.

Jutros sam brala šljive za pekmez kao da nam smak svijeta ne dahće za vratom. Tek kad se zrela zlatnožuta šljiva okrugla poput planeta rasprsla pri padu s grane na mojem licu, postala sam svjesna apsurdnosti situacije. Ja, ovdje i sada, u mojem čarobnom vrtu, tresem šljive od kojih ću peći pekmez za zimu. A tko će ga jesti kad je smak svijeta zakazan za rujan ove godine? Tako je navodno predskazao Isaac Newton, jedan od utemeljitelja moderne znanosti, kad je probijao skriveni kod u Svetom pismu. Tamo piše da je Smak svijeta krajem rujna 2006! Kako se stvari vrte na Bliskom istoku to i nije tako nemoguće… Pa zašto se onda trudim ubrati plodove, ispiliti drva za zimu, platiti životno osiguranje? Prije nego pokušam odgovoriti na to pitanje razmotrimo još nekoliko činjenica koje potvrđuju da nam se spremaju velike promjene, tako velike da ih ne možemo ni pojmiti. Radi se o Pomaku doba (Shift of Ages) kako se taj civilizacijski finale naziva u novodobnim krugovima.

Krenimo od tvrde znanosti! Naš planet ovisi o Sunčevom sustavu, koji ovisi o odnosima u našoj galaktici Mliječnom putu, koja opet ovisi o zbivanjima u središtu našeg svemira oko kojeg se vrte galaktike. Tražite li na nebu središte naše galaktike okrenite se prema zviježđu Strijelca dok je rub galaktike u pravcu zviježđa Orion. 1991. godine američki astronomi su otkrili novi signal koji iz centra naše galaktike oplahuje Zemlju. Ne donosi li možda taj radijski val nove informacije i upute Suncu i njegovim planetima? Nije li to najava kvantnog skoka?

Istodobno, primijećeno je da Zemlja mijenja svoje osnovne parametre: jačinu magnetizma i visinu bazične rezonancije. Dok se magnetizam naglo smanjuje te je već ispod 0,4 gaussa, bazična se rezonancija povisuje od stabilnih 7,8 hertza do prema nekim mjerenjima 9 pa i više hertza, tj. titraja u sekundi. Stari narodi poznavali su tu osobinu Zemlje i zvali je njezinim otkucajima srca prema kojima i naša tijela mjere vrijeme. Ubrzanje otkucaja srca Zemlje znači korijenite promjene za sve živo na planetu jer ti parametri određuju i vibracije i frekvencije molekula od kojih smo sačinjeni. Titra li Zemlja brže i nama vrijeme brže prolazi. Suočeni smo s ubrzanjem vremena i prostora koji kao da će kolapsirati jedno u drugo. Magnetizam i bazična frekvencija utječu na regeneraciju naših tijela, rad stanica, i to kako spavamo između ostalog. S promjenama geofizičkih uvjeta na planetu mijenjaju se i naša tijela i naše poimanje toga tko smo i odakle smo. Iz najdubljih slojeva naših bića javljaju se novi impulsi dosad uspavanih kapaciteta koje posjedujemo u svojem genetskom kodu a dosad ih nismo pretjerano koristili.

Mnoštvo je i drugih informacija koje redom ukazuju na velike promjene koje se spremaju upravo u ovo naše doba. Pojava barem 20 novih smrtonosnih virusa, krugovi u žitu zabilježeni u svakoj naciji na planetu, brojna proročanstva i vizije o tome što će se događati… Sve se slažu u jednom, naš planet se mijenja a s njime i svi životni oblici prisiljeni su na promjenu u svojim sustavima žele li preživjeti i ići dalje. Zemlja je pred evolutivnim skokom, kvantnim skokom, polarnim obrtanjem, pomakom doba i kako sve već to doba još neslućenih promjena ne nazivaju širom svijeta.

Sljedeće su kalendari, tj. sustavi mjerenja vremena na planetu. Prema kalendarima raznih indijanskih nacija (Maje, Hopi, Asteci, Lakote…) živimo pri kraju velikog ciklusa koji se zatvara na zimsku kratkodnevnicu 2012. Prema majanskim svetim ljudima 1992. završio je veliki ciklus i sada živimo do 2012. nešto što oni nazivaju “no-time”! Bezvremenski dio. Pitate li ih što će biti nakon 2012. i kako ćemo mjeriti vrijeme, samo se grohotom nasmiju i kažu da će sve biti drugačije i da tome dobu upravo polažemo svi zajedno temelje sada! Tada završava peti san ili peti svijet koji je čovječanstvo “sanjalo” ili živjelo a počinje novi, šesti svijet ili san. Što će se tada događati nitko ne zna. Ne znaju ni tibetanske lame čiji lunarni kalendar govori slično. Vrijeme mjere u ogromnim ciklusima koje zovu juge. Sada smo u kali-jugi ali ne znaju točno gdje. Neki smatraju da smo pri kraju te najgore od svih juga dok drugi misle da smo tek negdje u sredini. Znaju samo da ćemo vrijeme nakon izlaska iz kali-juge potpuno drugačije poimati nego dosad. Kraj velikog ciklusa najavljuje i kršćansko Sveto pismo koje ga naziva Sudnjim danom kada će se suditi svakoj duši koja je ikad živjela na ovom planetu. Za razliku od drugih vjerovanja koja govore o novom Zlatnom dobu, mi u kršćanstvu ćemo suditi. Zanimljivo, zar ne? A prema antičkom kalendaru (astrološkom horoskopu) izlazimo iz doba Riba i ulazimo u doba Vodenjaka. Svako od ovih doba traje nešto više od 2000 godina.

Zatim su tu proročanstva sa svih strana svijeta. Na Zapadu su najpoznatija Nostradamusova i u zadnje vrijeme već spomenuto Newtonovo, koja navješćuju Smak svijeta. Meni je osobno najdraže ono koje su prije dvjestotinjak godina dobile starješine indijanskog plemena Lakota u Sjevernoj Americi koji su pitali velikog Manitua kada će biti kraj svijeta. Odgovor je bio: “Obratite pažnju na znakove!” Kakve znakove? Jedan od znakova bit će rođenje bijele ženke bizona (buffalo) koja će označiti kraj patrijarhalnog doba koje nas je dovelo do ovog časa u povijesti i početak matrijarhalnog doba koje će nas nositi kroz period promjena pred nama. Bik koji ju je začeo uginut će treći dan nakon dolaska bijele ženke na svijet. Bijela bizonka neće biti albino nego prava bijela bizonka i mijenjat će boju dlake: iz bijele u crnu iz crne u crvenu, iz crvene u žutu, dakle za svaku korijensku rasu na planetu. Kad se promjene završe i bizonka bude ponovno bijela, nastupa kraj velikog sna i počinje novi. Bizonka se otelila u plemenu Lakota 1994. i dali su joj ime Miracle (Čudo). Bik koji ju je začeo uginuo je naglo od ugruška krvi u mozgu, a Miracle, kako su je u plemenu nazvali, pri kraju je promjena boje dlake iz žute natrag u bijelu…

Što se to s našim svijetom događa? Kako preživjeti promjene? Pitanja su koja si redom svi postavljamo. Međutim, pitanja su ipak samo na razini pojavnosti. Jer one najvažnije promjene trebaju se dogoditi u nama. I već se događaju! Naše tijelo čuva u svom genetskom kodu sva znanja potrebna da se na najbolji mogući način nosimo sa svim izazovima. Prije nego što ih počnemo aktivirati, dobro je znati više o našoj prošlosti kako bismo se lakše nosili s budućnošću. Odakle smo stigli? Što smo sve bili? I gdje smo sve bili prije ciklusa života na Zemlji? Svi su odgovori zapisani u našoj kozmičkoj DNK.

Kako ispravne odgovore raspoznati između bezbroj drugih misli i osjećaja koji nam u tisućama naviru svakodnevno u um? Pjevajte imena zviježđa svojoj DNK! I prepoznajte odakle ste došli i kamo idete. Straha nema kad znate da živite u uzbudljivom trenu povijesti i da je to samo jedna od avantura koje su pred vama. Ja to činim kad god se zabrinem nad budućnošću svijeta. Uzmem popis naziva zviježđa i zvijezda pa pojem kao u crkvenom zboru: Lira…Andromeda…Orion…Plejade… Sirius…Arkturus… Još je ljepše kad to radim na grupnoj aktivaciji kozmičke DNK jer onda svi glasno pojemo svoja imena i imena zvijezda kako bismo odgonetnuli odakle smo stigli na Zemlju i gdje smo sve bili prije zemaljskog ciklusa koji sad živimo.

A ponekad za vedre noći, kad mi dojade TV reprize repriza, izađem u vrt i legnem na travu kako bih promatrala zvijezde i primala sva znanja i tajne koje mi odašilju. Zato i mogu predano brati šljive, ovdje i sada, jer znam da živim u jedinstvenom vremenu. I znam da ću, usprkos svemu, putovati dalje. Zanima li i vas kako saznati odakle ste kako biste spokojnije putovali tamo kamo vas vodi vaš put, pridružite se. Onda ćete najspokojnije, ovdje i sada, i dalje obavljati najtrivijalnije svakodnevne zadatke i uživati što živite upravo u ovo doba evolucijskog skoka pred kojim je naš rodni planet. U najuzbudljivijem povijesnom trenu, ikada!

Autor: Mirjana Gračan

www.mirjana-gracan.com