Početna Članci Razno Kako je govorio Tesla

Kako je govorio Tesla

Datum objave: 22.01.2018

"Radim za budućnost, govorio je, i suvremenici me neće razumjeti, ali jednoga dana prevladat će znanstveni zakoni prirode čije sam tajne otkrio, i sve će se izmjeniti, kao dlanom o dlan, sve će se promjeniti."

 

"Nastupit će nova era čovječanske mudrosti, čije će glavne odlike biti razumijevanje vremena, otkriće izvora beskrajne energije i oblikovanje materije po volji znanstvenika.

Ljudska svijest pomjerit će granice života i bit će moguće razgovarati s dušama umrlih odvojenim od tijela.

Ova saznanja dodatno će pomjeriti naše shvaćanje o razlici života i smrti. Uvjeren sam da je cijeli kozmos objedinjen, kako u materijalnom, tako i u duhovnom pogledu.

Postoji u svemiru neko jezgro otkkuda mi dobivamo svu snagu, sva nadahnuća, ono nas vječno privlači, ja osjećam njegovu moć i vrijednosti koje ono emitira cijelom svemiru i time ga održava u skladu.

Ja nisam prodro u tajnu toga jezgra, ali znam da postoji i kad hoću da mu dodam kakav materijalni atribut, onda mislim da je to SVJETLOST, a kad ga pokušam shvatiti duhovno, onda je to LJEPOTA i SAMILOST.

Onaj koji nosi u sebi tu vjeru osjeća se snažan, rad mu čini radost, jer se sam osjeća jednim tonom u sveopćoj harmoniji."- Nikola Tesla

Izvor: internet