Početna Članci Razno Hvala Swami!

Hvala Swami!

Datum objave: 25.04.2015

Jučer sam prisustvovala prelijepom događaju na koji sam primila Poziv preko fb prijateljice Vlatkice Stiperski kojoj ovim putem još jednom zahvaljujem! Radilo se o Daršanu svjetlosnog tijela Sai Babe - Sukshma Sai. Kao i uvijek kada osjetim da sam pozvana, s radošću krenu pripreme, kako priprema tijela, tako i duše. 

Mislim da me Baba već neko vrijeme lagano uvodi u nešto, meni još neznano, naslućujem, ali ovaj puta na brzam sa zaključcima, puštam vremenu da odradi svoje, pa neka bude. Jučer sam i "službeno" skinula crninu, bio je to dan u ljubičastom ruhu.

Uglavnom, bio je to dan mješovitih osjećaja. Na momente sam imala osjećaj kao da ne pripadam u svo to zajedništvo, bađane ne znam pjevati, od mantri znam jedino Gayatri mantru, koja mi je bila podrška u najtežim životnim trenucima i koja se jednostavno slijevala iz moje duše kada je to bilo najpotrebnije, ali ritam, melodija, glasovi, sve to ponese čovjekovu energiju, i kada je krenula Gayatri mantra, imala sam osjećaj kao da mi je na neki način vraćeno sve ono što sam kroz tu mantru darovala u trenutku Prelaska duše moje majke (napustila je fizičko tijelo 16.02.2015.). U dva tri navrata sam u svoj toj radosti koja je vijorila izvan mene, utonula u duboki mir, osjetila toplinu u dlanovima i kralježnici i imala viziju predivne Svjetlosti.

Dok su trajali bađani, gospođa do mene je u ruci držala knjigu i skriptu, na moj upit da li se one negdje prodaju, rekla je da ih dijeli Babina sljedbenica gđa. Ljubica Ljubić, pa sam krenula po taj dar. Dobila sam dvije skripte i jednu knjigu, koju sam otvorila znajući da mi Baba šalje odgovor na neka moja pitanja, tako smo se dogovorili par dana ranije. I naravno, na dvije stranice, čekali su me odgovori, koji me kao i uvijek dotaknu u samu srž mog bića i dovedu do ganuća. Hvala!!! 

Na samom početku je dr. Isaac Tigrett podijelio s nama priču o vlastitom životnom putu koji ga je doveo u Babino naručje. Sai Baba je tada kroz svog učenika, odgovarao na nekoliko postavljenih pitanja, a između ostalog je rekao da će se u Hrvatskoj izgraditi ašram, da je mjesto lijepo, nedaleko od Zagreba i da na tom mjestu teče potok.

Na kraju prvog dijela napravljena je ceremonija vatre, gdje sam uz molitvu poslala misli ljubavi svim znanim i neznanima. Hvala! 

Za vrijeme ručka bilo je gužvasto, a u meni se javila jaka želja da budem uz mog Zenkića (mali mješanac Zen), koji je ujutro ostao doma uz tiho cviljenje, kao da je znao da idem na slavlje a da on na tom slavlju neće biti sa mnom. I kako je u meni ta želja jačala, osjećala sam da činim pravu stvar kad sam tako odlučila. Mentalno sam primila poruku, kako sam dobila odgovore i blagoslov po koje sam došla, i da nije ništa loše u toj mojoj odluci. Nazvala sam susjeda da pitam kad će doći i dovesti Zena sa sela, a on mi je rekao da i nisu otišli zbog nekih obaveza i da je Zen nekako tužan cijelo jutro. I eto, drugi dio dana protekao je u šetnji, maženju i igranju s lopticama hopsicama. Ne moram ni reći da mi je tokom šetnje mislima plovila Gayatri mantra.

Pred večer sam malo listala po dobivenim knjigama i pronašla još i još odgovora na neka pa čak i davno postavljena pitanja. I to na nekoliko stranica.

Najbitnija poruka upisana je u srce, to su ljubav i nesebično služenje svim živim bićima.

Hvala Swami, hvala svima uz svjetlosni zagrljaj! 

p.s. Dana 23.04. 2015. nakon večernje Reiki meditacije, iznova sa uzela u ruku dobivene knjige, i prilikom čitanja osjetila jaku prisutnost predivne, tople energije, na momente sam imala osjećaj kao da sam smještena u inkubator koji me grli sa svih strana. Toplina je prelazila s glave na ruke, pa lagano obavijala donji dio tijela i noge, da bi na momente imala osjećaj užarenosti tabana. Podsjetilo me na Reiki inicijaciju. Hvala!

Košarić Željka (Safiris)
22.04.2015 – ZAGREB