Početna Članci Razno Dvije loše navike koje će uništiti svaku vezu

Dvije loše navike koje će uništiti svaku vezu

Datum objave: 10.06.2015

Ne postoji neki magični štapić ili popis stvari koji mogu jamčiti blaženstvo u vezi. Ipak, kada je riječ o vezama, sljedeće dvije navike trebali bi u potpunosti izbjegavati, jer one mogu uzrokovati kaos i u najsretnijoj vezi pa čak i biti uzrok raskida.

1. Izbjegavanje suočavanja i konflikta

Velika većina parova prihvatila je ideju da se sretni parovi nikad ne sukobljavaju i ne svađaju. Ne, to ne znači da trebate svako malo vikati jedno na drugo kako biste se osjećali povezanije, već da je iskrena komunikacija o vašim potrebama i očekivanjima od ključnog značaja.

Ne postoje dva ljudska bića koja će se oko svega složiti i koja će uvijek ispuniti potrebe i očekivanja onog drugog. Opasnost ne leži u konfliktu već u izbjegavanju “teških” tema i ignoriranju vaših osjećaja. Vrlo često parovi misle da je konflikt prvi znak raspada veze. Morate imati na umu da bijes i frustracija nisu suprotnost od ljubavi već da je to, zapravo, ravnodušnost. Kada prestanete razgovarati, vi zaustavljate proces povezivanja i to je vrlo velika opasnost po vašu vezu.

2. Obraćanje obitelji i prijateljima, a ne partneru u kriznim situacijama

Ako se ne slažete oko važnog pitanja, mnogo je lakše obratiti se prijateljici ili članu obitelji koji dijeli vaše mišljenje umjesto suočavanja s partnerom. Problem je u tome što trajna veza podrazumijeva partnerstvo, a partnerstvo znači DVIJE osobe, a ne cijelu komisiju.

Prijatelji i obitelj mogu biti nevjerovatan sustav potpore i neophodni izvor ljubavi i ohrabrenja za vašu vezu, ali kada su vremena teška oni ne mogu postati netko s kim ćete prolaziti kroz trenutnu problematiku.

S ciljem uspostavljanja duboke i smislene veze, morate naučiti kako prebroditi oluju kao tim, oslanjajući se prvo jedno na drugo. To zahtijeva iskrenu komunikaciju i spremnost da budete požrtvovani jedno prema drugom. To neće uvijek teći glatko, ali ako želite izbjeći veći sukob, potrebno je uspostaviti jasne granice oko vaše veze.

Autor: minimagazin.info

Preuzeto sa: Atma.hr