Početna Članci Indigo i kristalna djeca TEST- Da li ste Indigo?

TEST- Da li ste Indigo?

Datum objave: 10.02.2010

NAPOMENA: Zbog svoje općenitosti ovaj test je samo smjernica gdje više pozitivnih odgovora upućuje na veću vjerojatnost da ste Indigo.

1. Da li se smatrate (ili vas drugi smatraju) natprosječno inteligentnom osobom?

2. Da li ste izrazito kreativna osoba, imate mnoštvo ideja oko teme koja vas interesira, volite sami izrađivati stvari itd.?

3. Uvijek morate znati ZAŠTO je nešto takvo kako je ili ZAŠTO morate uraditi nešto što vam se kaže?

4. Bili ste prilično buntovni u školi, teško ste prihvaćali autoritete ili ste se osjećali buntovno, ali se niste usudili reagirati radi RODITELJA?

5. Da li ste još od djetinjstva prolazili neobjašnjiva stanja velikih depresija i osjećaja bespomoćnosti (takva stanja su mogla varirati od tuge do dubokog beznađa, a bila su praćena i suicidalnim mislima)?

6. Da li općenito smatrate da vam je prvi dio života (djetinjstvo i pubertet) bio iznimno težak period?

7. Imate li problema/poteškoća u radu u velikim poduzećima, uslužno orijentiranim poslovima, otpor prema autoritetima i uređenju posla na principu 'kasta'?

8. Da li preferirate poslove u kojima ste ili ravnopravan partner ili vođa ili možete raditi potpuno samostalno?

9. Da li često osjećate kako je cijeli svijet jedna porodica i nije vam svejedno što se dešava drugom čovjeku na drugom kraju Zemlje?

10. Sposobni ste duboko suosjećati sa ostalima ali opet ne podnosite nečiju glupost/tupavost?

11. Da li se ubrajate u osobe koje su ili toliko ekstremno emotivno senzibilne (koje se lako mogu rasplakati, rastužiti itd.) ili skoro nikada ne izražavate svoje emocije (ljudi vas svrstavaju u emotivno hladne osobe)?

12. Da li ste u nekim fazama svog života imali napadaje bijesa ili ljutnje često bez nekog značajnijeg povoda?

13. Da li je POLITIKA nešto skroz NEZANIMLJIVO za vas - imate osjećaj da vaš glas ionako nema nekog utjecaja?

14. Da li ste jedan/jedna od onih koji ne mogu pronaći zadovoljstvo isključivo u tradicionalnim vrijednosti: karijera, brak, 2.5 djece itd.? Da li osjećate da bi život trebao biti nešto više od rođenja i umiranja, zarađivanja za preživljavanje, odlaska i dolaska na posao, produženja vrste, seksa, hranjenja i spavanja?

15. Da li često osjećate veliku težnju da učinite nešto u smislu da promijenite ili poboljšate svijet?

16. Da li imate veliko zanimanje za psihologiju, duhovne teme i praksu još od djetinjstva?

17. Da li imate jaku intuiciju tj. koristite tu sposobnost u životu?

18. Da li imate poteškoća da fokusirate svoju pažnju na jedan predmet osim ako to svjesno ne odlučite ili vam je čak dijagnosticiran ADD (Attention Deficit Disorder) - poremećaj pažnje, poremećaj u ponašanju ili hiperaktivnost?

19. Da li ste imali kad ili imate iskustva poput: vizije anđela i ostalih duhovnih bića, sposobnost vidovitosti, telepatije itd.?

20. Da li aktivno nastojite saznati koji je smisao vašeg života i cjelokupnog postojanja kroz različite duhovne pravce, religije, grupe ili knjige?

21. Da li često imate problem sa svojim strpljenjem pogotovo kad su u pitanju svari sa područja birokracije i inertnost društvenog sustava, kao npr. čekanje u redovima itd.?

22. Da li ste izrazito osjetljivi na buku, jake mirise, vrućinu, jarke boje i veliku gužvu?

23. Da li vam je često potrebno vrijeme kad možete biti sami sa sobom da bi obnoviti svoje baterije?

Izvor: Internet