Početna Članci Dnevnik indigo djeteta Tri dana uoči punog mjeseca: Gnjavaža, ali i prilika za promjenu

Tri dana uoči punog mjeseca: Gnjavaža, ali i prilika za promjenu

Datum objave: 25.01.2024

Iako sam godinama na puni mjesec gledao kao na ljutog neprijatelja, u posljednje vrijeme sam počeo shvaćati da on može biti i moj saveznik. Otkrio sam da mi puni mjesec daje dodatnu energiju i snagu da se suočim s problemima i da napravim pozitivne promjene u svom životu.

Negativni učinci punog mjeseca:

Uoči punog mjeseca često se osjećam nervozno, napeto i skloniji sam svađama i konfliktima. Mogu imati problema sa spavanjem, a snovi su mi nerijetko prošarani noćnim morama. Nešto od toga je definitivno odraz moje podsvijesti, a nešto i posljedica astrala, koji je u ove dane evidentno otvoreniji. To znači da je kontakt s astralnim bićima pojačan.

Ovi negativni učinci punog mjeseca nisu samo moja osobna iskustva. Naime, istraživanja su pokazala da se u dane punog mjeseca povećava vjerojatnost prometnih nesreća, nasilja i drugih problema. Pratio sam neke nesreće (prometne nesreće, lomovi kostiju…) kod sebe i mojih prijatelja i mnoge od njih su nam se dogodile upravo na dan punog mjeseca. Bitno je za shvatiti da ovo ne smijemo pretvoriti u samoostvarujuće proročanstvo i očekivati da će nam se u te dane nužno dogoditi nesreća. Međutim, malo više opreza u ove dane uistinu nije naodmet!

Pozitivni učinci punog mjeseca:

Iako puni mjesec može imati i negativne učinke, on također može imati i pozitivne. Na primjer, uoči punog mjeseca često sam skloniji donošenju važnih odluka. Čini se kao da dobijem dodatnu snagu koja mi pomaže da se suočim s odgođenim stvarima. Okolnosti se ponekad slažu kao da su mi nametnute - to može biti neka neugodna situacija, emocionalno napet razgovor ili nešto što jednostavno zahtijeva rješavanje.

Često se suočavam s izazovima koji zapravo djeluju kao poticaj za pronalaženje trajnih rješenja za probleme ili dileme s kojima se dugo borim. Ova iskustva mi pružaju jasnoću i snagu za optimalno rješavanje situacija ili donošenje odluka koje sam možda odgađao.

Uoči punog mjeseca mi je mnogo lakše izraziti svoje stvarne misli i stavove. Posljedice toga su uglavnom pozitivne, čak i ako ta moja iskrenost dovede do raspada nečega. Retrospektivno, često bih shvatio da je to bio prirodan kraj.

Uoči punog mjeseca mogu osjetiti kako se moj život pomiče u nekom novom smjeru. Neke stvari dobivaju novi početak, a energetske prepreke nestaju. Stvari ponekad znaju teći i vrlo glatko, na moju veliku radost, dakako. Rješenja se pojavljuju sama od sebe, a donošenje odluka postaje intuitivno.

Kako iskoristiti energiju punog mjeseca:

U dane punog mjeseca, oprez je ključan. Važno je biti svjestan svojih emocija i ponašanja. Ako se osjećate nervozno ili napeto, pokušajte pronaći načine da se opustite i smirite.

Međutim, također je važno iskoristiti energiju punog mjeseca za pomak s mjesta i napraviti proboj. Ako već duže vrijeme odgađate važnu odluku ili razgovor, period uoči punog mjeseca može biti pravi trenutak za akciju.

Pun mjesec je vrijeme promjene. To je vrijeme kada možemo izaći iz svoje zone komfora i napraviti nešto novo. Ako ste spremni iskoristiti energiju punog mjeseca, to može biti vrijeme velikih mogućnosti. Pun mjesec je jedan veliki gnjavator, ali i prijatelj koji vam može pomoći da premostite neku prepreku.

Savjeti za iskorištavanje energije punog mjeseca:

  • Budite svjesni svojih emocija i ponašanja.

  • Ako se osjećate nervozno ili napeto, pokušajte pronaći načine da se opustite i smirite. 

  • Budite oprezni u prometu.

  • Pokušajte zadržati sabranost, na stvari gledati s odmakom i “stati na loptu”.

  • Iskoristite energiju punog mjeseca za pomak s mjesta i napravite proboj.

  • Budite odlučni ako neka situacija to zahtijeva.

Autor: Daniel Postružin