Početna Članci Dnevnik indigo djeteta Svemir želi da se oslobodiš negativnih odnosa

Svemir želi da se oslobodiš negativnih odnosa

Datum objave: 31.10.2017

Odanost prema samome sebi uključuje slijeđenje vlastitih principa i savjesti. Ako netko ne poštuje tvoje granice, ti imaš puno pravo otići.

Možda ćeš i dalje voljeti ili poštovati tu osobu, ali znaš da je prekid kontakta najbolja opcija. Ne smiješ dozvoliti da te koče, iskorištavaju i energetski iscrpljuju, samo zato što si dobar i pošten. Ako nisi sklon konfliktima, teško ti je na glas izreći svoje stavove, ili si sklon pretjeranom trpljenju i popustljivosti, ponekad će svemir “uskočiti” u tvoju korist i stvoriti beskompromisnu situaciju gdje nećeš imati drugog izlaza nego prekinuti neki, po tebe štetan, odnos.

Kako to svemir radi? Podsvijest osobe koja te energetski iscrpljuje osjetit će da je došlo vrijeme za raskid i pokušat će te ucijeniti. Može te pokušati poniziti ili napraviti neki ružan potez koji, umjesto da izazove željeni učinak i još te jače veže za nju, kod tebe će preliti čašu. Možda će to biti jedna agresivna rečenica, uvreda ili neki drugi čin preko čega jednostavno nećeš moći prijeći.

I tek s vremenom shvatit ćeš dublje značenje tog događaja, oprostit ćeš i sebi i toj osobi u znanju da je upravo tako i trebalo biti, jer svemir je taj koji je kreirao povod preko kojeg nisi mogao ni smio prijeći. Izvana, čini se kao da si bio žrtva nečijeg ega, no u pozadini je duša te osobe zapravo slijedila impuls višeg vodstva. te je ego osobnost morala odigrati određenu igru kako bi, možemo reći prisilno, svatko krenuo svojim putem.      

Nema nikakve sumnje u to da je bolje biti sam nego u društvu osoba koje nas vuku prema dole ili radi kojih stagniramo. Treba moliti za društvo ravnopravnih, družinu s kojom možeš otpočinuti. Ako nemaš nekoga takvog usmjeri se na Boga i snagu unutar samog sebe.

Daniel Postružin
Ostale članke iz 'Dnevnika indigo djeteta' potraži na: 
http://indigo-svijet.hr/clanci/dnevnik-indigo-djeteta/