Početna Članci Dnevnik indigo djeteta Strah guši život i blokira ispunjenje želja

Strah guši život i blokira ispunjenje želja

Datum objave: 11.10.2023

Razlog neispunjavanja želje može biti “dvostruki signal”.  Dok na svjesnoj razini imamo želju- JA ŽELIM… na nesvjesnoj može postojati tihi glas, odnosno program- npr. NEĆU USPJETI, NE MOGU JA TO, NEĆE SE DOGODITI, NE VJERUJEM DA TO MOGU DOŽIVJETI...

Taj program može se iskusiti i kao neka emocija ili grč u tijelu.

Blokirajuće uvjerenje osvještavamo tako da prvo na glas izrazimo svoju želju i onda se pitamo - ČEGA SE BOJIM U VEZI OVE ŽELJE? ZAŠTO JE BOLJE DA NE USPIJEM, DA SE ŽELJA NE OSTVARI?

Ovo pitanje iskreirat će jednu opisnu rečenicu ili čak cijelu priču ili će se pojaviti grč, nelagoda ili neka druga senzacija u tijelu.

U svrhu razrješenja SVJESNO I S ODMAKOM ćemo promatrati taj unutarnji monolog/grč u tijelu.

Neke blokade pohranjene su na jednom suptilnijem nivou, a ja to zovem mikronapetost. Tada nisi ni svjestan da ikakva napetost i postoji i samim time ti izmiču i uzroci blokade.  

Prilikom jedne meditacije osjetio sam na području pleksusa crveni štit, blokadu stvorenu krivnjom i strahom. Shvatio sam da se rješenje nalazi u tome da tom dijelu pošaljem ljubav, kako bi “tvrdoća” popustila. Nadalje, shvatio sam da ljubav treba slati i prema poslu koji radim i što češće izražavati zahvalnost. Dobio sam i spontanu želju za molitvom i energija Majke Božje provodila me kroz razne konkretne scene iz prošlosti koje su bile uzrok pojavljivanja straha i  krivnje, te je Majka nježno brisala te zapise iz treće čakre.  

Jednom drugom zgodom u meditaciji mi se prikazao uzrok mojih problema sa sinusima. Naime, sinusi mi se začepljuju zbog straha od konačnosti! U nekom prošlom životu uspio sam kao čovjek, bio sam sretan no to se naglo prekinulo nekim vanjskim događajem. U budućim životima stvorio se refleks da je opasno disati punim plućima , tj. biti sretan jer toj sreći može doći kraj, što je jako bolno.

Prilično glupi program, zar ne? U pokušaju samozaštite, podsvjesno vjeruješ da je bolje tinjati ispod granice sreće i kočiti radost. Ako manje imaš onda manje i riskiraš i možeš manje izgubiti! 

Mnogi ljudi imaju strah od uspjeha, a još gora je kombinacija gdje istovremeno osjećaš strah od uspjeha i neuspjeha. Nije li upravo taj dvostruki signal uzrok stagnacije?

Isto je s ljubavnim odnosima. Mnogi se štite tako da se ne otvaraju do kraja, skrivajući svoju ranjivost zbog moguće povrede. Štiteći se, oni također ne iskazuju svoju ljubav u potpunosti, što druga osoba može osjetiti i u konačnici otići svojim putem, čime se naš iskonski strah obistinio. 

Autor: Daniel Postružin

Sve članke iz bloga Dnevnik indigo djeteta možeš pročitati ovdje.